VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Ljubav & sex > Ljubav

Ljubav Kada ljubav nije ludost, tada to nije ljubav...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Nesrećne ljubavi
staro
  (#1 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:41
Pol: Muško
Nesrećne ljubavi - 28.02.2007, 22:23

Мислим, не могу да верујем да нико није отворио ову тему... дакле, мај нејм из Јосариан, анд ајм анхепили ин лав...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Nesrećne ljubavi
staro
  (#2 (permalink))
tipka
Iskusni forumdžija
tipka će uskoro postati poznat člantipka će uskoro postati poznat član

Član od: 13.02.2007.
Poslednji login: 15.07.2008 00:26
Godine: 34
Odgovor: Nesrećne ljubavi - 28.02.2007, 22:38

nema nesrecnih ljubavi jer da su bile prave nebi bile nesreacne a???

staro
  (#3 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 10:46
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Nesrećne ljubavi - 01.03.2007, 00:29

Koga li ću sada da citiram pitam se

"...Pišu romane, pesme, novele,
o tome kako ljubav uvek nadje put.
Znam neke sive, tužne hotele
i neke prazne sobe gde je uvek
onaj strašni mir.

O kako tužnih ljubavi ima,
baš nešto razmišljam:
da l' je i naša, tu među njima,
brinem se ponekad.

O kako tužnih ljubavi ima,
ovaj svet je ispunjen njima,
sve više sumnjam da neko sretno
i voli još..."

Najdublje i najbistrije osećanje koje je neko u stanju da ostvari jeste da voli. Da li će biti tužno ili srećno zavisi od mnogo faktora, položaj zvezda, mesečeve mene, bla, bla... Valjda treba učiti u takvim momentima, samoizgrađivati se iz pepela, ne držati oči zatvorene, analizirati, koliko smo u stanju kada volimo, sve aspekte, pronaći kvaku i tako nov i oplemenjen čekati svoj momenat kada će ta tužna priča da se preobrati u srećnu ili manje tužnu... Zavisi sve to jednim dobrim delom i od nas samih.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#4 (permalink))
SansRomantic
Samo svoja...
SansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimum

Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Odgovor: Nesrećne ljubavi - 01.03.2007, 09:12

Citat:
euridika kaže: Pogledaj poruku
Koga li ću sada da citiram pitam se
"Sve prave su ljubavi tužne...
Nikom ne pričam o tome
brzo dođe taj talas
i znam da ću da potponem..."

Opet, Voltaire kaže da ljubav pokazuje znake koji se ne mogu omanuti...
in oridžinal - Love shows signs that can not be missed..

I šta ako sticajem nesretnih životnih okolnosti, mi ostanemo slepi za znake koje nam Ljubav šalje...te tako (da malo preformulišem Boru) "što smo mogli nismo jedno drugom dali..."

Zar to nije odličan početak za nesretnu ljubav?
Pitanje je samo ličnog izbora - hoćemo li dozvoliti da nas talas potpuno preplavi i nikada ne isplivati iz svoje nesretne ljubavi ili ćemo otvoriti srce i um za nova iskustva, nove ljubavi, sasvim drugačije od one nesretne i gurati dalje ne dozvoljavajući sebi da tuga gospodari našim bićem...

I ne dozvoliti da budemo slepi za neke buduće znake koje nova ljubav tako očigledno šalje..

"Frankly my dear, I don't give a damn!"

staro
  (#5 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Odgovor: Nesrećne ljubavi - 02.03.2007, 21:57

Само вас читам, како причате о крају те љубави, испливавању... какав је то начин! Тако лако се одрицати љубави само зато што је несрећна... свашта!
Једна од ствари којих се јако бојим јесте да ће проћи... да ћу једноставно заборавити објект моје чежње, да ћу наћи срећу с неком која није она, да ће и ова љубав отићи на гробље љубави... грозно!
Ал још се не дам! И истрајно патим...

I ljubim dobre, ljubim lake,
neke prave, a neke ne
i sve su vile, sve su kraljice,
i sve su nevažne naspram nje

staro
  (#6 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 01:26
Godine: 46
Odgovor: Nesrećne ljubavi - 02.03.2007, 22:07

Daleko od toga da nema nesrecnih ljubavi!!!
I ljubav zna da boli - rece zec i sidje sa jeza

Svete, kad umrem, sačuvaj u svojoj tišini samo jednu reč za mene: "voleo sam"
(Tagore)

staro
  (#7 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 10:46
Odgovor: Nesrećne ljubavi - 02.03.2007, 22:09

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Само вас читам, како причате о крају те љубави, испливавању... какав је то начин! Тако лако се одрицати љубави само зато што је несрећна... свашта!
Једна од ствари којих се јако бојим јесте да ће проћи... да ћу једноставно заборавити објект моје чежње, да ћу наћи срећу с неком која није она, да ће и ова љубав отићи на гробље љубави... грозно!
Ал још се не дам! И истрајно патим...
Auu, ja sam tebe skroz pogrešno razumela, ti si ustvari hteo da nam kažeš koliko je poseban onaj koji je nesrećno zaljubljen i koliko je velika istina u rečenici "Kada nisam nesrećan ja ništa ne valjam".
Sve je to stvar izbora, ja poštujem tvoj izbor i stojim iza onoga što sam rekla.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#8 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista

Odgovor: Nesrećne ljubavi - 03.03.2007, 14:41

Citat:
euridika kaže: Pogledaj poruku
Auu, ja sam tebe skroz pogrešno razumela, ti si ustvari hteo da nam kažeš koliko je poseban onaj koji je nesrećno zaljubljen i koliko je velika istina u rečenici "Kada nisam nesrećan ja ništa ne valjam".
Sve je to stvar izbora, ja poštujem tvoj izbor i stojim iza onoga što sam rekla.
Па и није баш само ствар избора... а и ја стојим иза онога што си ти рекла... и сад и у прошлом посту...

staro
  (#9 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 10:04
Odgovor: Nesrećne ljubavi - 03.03.2007, 14:48

Za mene je ljubav najuzvišenije osećanje. Najnesrećniji je čovek koji zaledi svoje srce i više ne može da voli.
A ljubav sama po sebi donese nemerljivu sreću, osmeh i kada ništa nije smešno, ali i bol veću od bilo čega, pretešku suzu, onaj teret na grudima...
Ali i pored toga ne prihvatam kategoriju nesrećne ljubavi. Ljubav je sreća sama po sebi. Nesreća dolazi kada se ljubav gasi, gubi, nestaje.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#10 (permalink))
SuziQ
Početnik
SuziQ je na dobrom putu

Član od: 30.01.2007.
Poslednji login: 22.07.2008 20:10
Odgovor: Nesrećne ljubavi - 03.03.2007, 15:36

Sta me hrani to me i ubija ................