VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Ljubav & sex > Ljubav

Ljubav Kada ljubav nije ludost, tada to nije ljubav...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Virtualne veze zasnovane na platonskoj ljubavi
staro
  (#11 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Pol: Žensko
Odgovor: Virtualne veze zasnovane na platonskoj ljubavi - 17.02.2007, 17:42

Citat:
PropelerZviz kaže: Pogledaj poruku
Lepo je sto cenis uzvisena osecanja i misli, ali ne moze se ziveti od platonizma.
To je matrix... ja bi potpun, realan zivot..., a to sto ti ne dostaje u stvarnom zivotu, neces nadoknaditi na forumu

Utome je i poenta, da bekneš kad si u vizuelnom kontaktu.... naravno da je lakse poslati SMS nego nazvati devojku...nema mucanja, nema improvizacije, nego srocis, pa saopstis...bezveze....ja ne volim takvo obracanja... to je ako si "sissy"

nko nije ni navodio da se treba ziveti od platonizma...
niti da mi je to opsesija... lepo sam napisala nekad...
ne znam kako ali da moguce je osetiti emociju "preko zice" verovao ti u to ili ne...
Draz toga je bash u tome sto te sagovornik ne gleda u bedra dok pricash s njim...Chak ne zna ni kakva su ili mu nije ni bitno...

Da,mozesh na to gledati kao na iluziju,zabludu,san ....
Ali taj san je moj i ne zelim da se probudim...

Citat:
Ljudi mogu biti iskreniji na forumu, ali je tvoje saznanje o njima nepotpuno. Internet je prepun podštapalica, pretvaranja i nepoverenja.
Nikada mi nije bilo lakshe proniknuti u necije lazi,mane nego u Virtual world-u...
Mozesh to nazvati intuicijom ali time te osecaje jednachish sa pretpostavkom...
A svako,sto je duze na internetu pocece polako da veruje...
U stvari ne mora ni da veruje...pochece da oseca...

da se prenemo na trenutak ja nisam osoba koja se muva preko neta...
Takve stvari se naprosto dese...
i ne mozesh da ih poreknesh ili zaustavish...
jer one su tu...
I ne radjaju se iz niskih pobuda da se povali nesto s neta...
deshavaju se... slucajno...

Citat:
Lady S kaže: Pogledaj poruku
Zviz, možda sam je ja pogrešno razumela, ali čini mi se da je Kill Bill mislila na to da joj nekada prija taj platonizam, jer manje opterećuje od vizuelnog ili bilo kog drugog kontakta. Eto, možda sam lupila pa ostala živa. Zapravo, čini mi se da je i meni u tom periodu, kada sam prolazila kroz tu fazu, prijalo baš to opušteno, neforsirajuće ćaskanje. Jednostavno mi je prijalo da razgovaram sa muškarcem koji me neće forsirati, koji me neće "muvati", koji će jednostavno samo opušteno i neobavezno razgovarati! Meni tada nije nedostajalo mnogo toga u realnom životu, da bih to morala da tražim na forumu, baš naprotiv!
Nisi ...

Ubica mekog srca.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
PropelerZviz
a bio je cool tip
PropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen član

Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: juče 23:28
Pol: Muško
Godine: 28
Odgovor: Virtualne veze zasnovane na platonskoj ljubavi - 17.02.2007, 17:55

Citat:
Kill Bill kaže: Pogledaj poruku
Da,mozesh na to gledati kao na iluziju,zabludu,san ....
Ali taj san je moj i ne zelim da se probudim...
Ma to je tvoje, a ono je moje...tako da se ja ne bunim sta ti radis, taman posla, nemoj da se budis.

Citat:
Kill Bill kaže: Pogledaj poruku
Nikada mi nije bilo lakshe proniknuti u necije lazi, mane nego u Virtual world-u...
Mozesh to nazvati intuicijom ali time te osecaje jednachish sa pretpostavkom...
A svako,sto je duze na internetu pocece polako da veruje...
U stvari ne mora ni da veruje...pochece da oseca...
E, to si interesantno rekla! Ali, kako na netu, tako u real world-u vremenom sticemo iskustva, pa procenjujemo u okviru ove dve discipline koje su po meni dosta razlicite. Eto upoznaj nekoga sa neta realno...pa mi reci koja je razlika?
Virtualne veze i realne veze su dva sveta. Ajde se ti npr. diskonektuj iz realne veze
Mogu samo da se složim da kroz dugo, virtuelno upoznavanje mogu ljudi da se priblize medjusobno....

Slusaj baba dobro, ja sam MC Penzioner,
ne treba mi kviz da budem milioner.

staro
  (#13 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Odgovor: Virtualne veze zasnovane na platonskoj ljubavi - 17.02.2007, 18:05

Citat:
PropelerZviz kaže: Pogledaj poruku
Eto upoznaj nekoga sa neta realno...pa mi reci koja je razlika?
Virtualne veze i realne veze su dva sveta. Ajde se ti npr. diskonektuj iz realne veze
Pa ima razlike, ne mozesh se tako lako diskonektovati iz real veze ako ti je neko nekompetentan...

Elem,ako se zblizish s pravom osobom razlike su zanemarljive...

Citat:
Mogu samo da se složim da kroz dugo, virtuelno upoznavanje mogu ljudi da se priblize medjusobno....
o tome i pricham...

Veruj da ja nisam ni najmanje osoba koja ocekuje da ce naci sebi dragog na internetu...
Kao sto rekoh...Takve stvari se naprosto dese...

Ubica mekog srca.

staro
  (#14 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 18.08.2008 04:50
Godine: 25
Odgovor: Virtualne veze zasnovane na platonskoj ljubavi - 17.02.2007, 18:34

Citat:
Veruj da ja nisam ni najmanje osoba koja ocekuje da ce naci sebi dragog na internetu...
Kao sto rekoh...Takve stvari se naprosto dese...
Bash to...
Pa ja sam chatovala sa bar hiljadu ljudi, a samo sam se sa jednim toliko "nashla"... Bez zelje i namere, jednostavno se desilo.....

Ako se ne pojavi "ono neshto", sve drugo pada u vodu.

Uostalom, na netu je mnogo lakshe utvrditi sa kim imash posla.

Na chatu, posle 5,6 rechenica, mogu da znam kakva osoba je s druge strane i shta u stvari hotje.

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#15 (permalink))
sladoledzija
Poznata faca
sladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat član

Član od: 19.11.2006.
Poslednji login: 02.07.2008 02:00
Godine: 29
Odgovor: Virtualne veze zasnovane na platonskoj ljubavi - 17.02.2007, 21:09

Veze koje dovode do toga da se dvoje ljudi kroz razgovor upoznavaju, usklađuju mišljenja pronalaze u rečima i gestovima druge osobe. Veze koje nisu zasnovane na laži jer ne počinju sa nekim ciljem, jednostavno počnemo se dopisivati sa nekim i tokom vremena sve se bolje upoznajemo, sve se više trudimo da shvatimo/razumemo trenutna osećanja one druge osobe, do trenutka kad se toliko naviknemo na razgovor sa tom osobom da nam u slučaju duže pauze ta osoba počne nedostajati. Trenutak kad počnemo osećati potrebu za razgovorom sa tom osobom ja bih nazvao početak "platonske ljubavi". Tu se ne radi o želji za vezom ili poznanstvom uživo, već samo o potrebi za razgovorom. U slučaju da se nakon toga napravi korak dalje, ka uživom upoznavanju i sl. tad se mogu razvijati drugačiji odnosi, veza ili prijateljstvo.

Mislim da je ovde Billica dala najbolji opis upoređujući to sa slepcima(slepim ljudima) jer kad se upoznajemo sa nekim na ovaj način prioritet dajemo mentalno-emocionalnom, jer jedino sa čime dolazimo u kontakt sa tom osobom je emocionalno i intelektualno razmišljanje, ne postoje fizički i društveni faktori. I dubina te veze zavisi samo od međusobne usklađenosti misli. I kraj takve veze definitivno zavisi od onoga sa čime ulazimo u nju. Ako ulazimo sa lažima, sakrivenim ambicijama(sex, veza, fizička bliskost) takva veza će pre ili kasnije postojati kao takva, ili će preći u nešto više, poznanstvo uživo, ili će dovesti do prekida kontakta "kad svi igrači pokažu svoje prave karte".

Takođe mislim da takva veza ima rok trajanja, nakon čega prelazi u nešto više. Problem je što taj trenutak se ne desi kod obe osobe istovremeno. Već jedna osoba poželi nešto više, fizičku prisnost i zbližavanje, a druga želi da ostane i dalje na ovome. Isto za prelazak na viši nivo veliku ulogu ugra i fizička udaljenost. Naravno često ta "udaljenost" bude i prepreka da se veza uopšte i razvije, jer mnogo će intenzivnija želja biti da upoznam neku devojku uživo ako živimo u istom gradu, nego ako smo hiljadama kilometara udaljeni. I ne samo želja nego neću isto razgovarati sa osobom koja živi par km od mene i sa onom koja je udaljena par hiljada km. Pravilo je da što nam je sagovornik udaljeniji to smo iskreniji sa njim.

Pitaš se gde sam bio tako dugo odsutan, reći ću ti, bio sam u ve-ce-u

staro
  (#16 (permalink))
A6quattro
Legenda
A6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimum

Član od: 19.09.2006.
Poslednji login: juče 12:18
Godine: 44
Odgovor: Virtualne veze zasnovane na platonskoj ljubavi - 11.03.2007, 17:02

Da bismo mogli odgovoriti na osnovnu zamerku da ljubav preko Interneta nije "prava", trebamo najpre definisaati "pravu ljubav". Postoji li uopste definicija prave ljubavi?
Nije li to jedna od onih stvari o kojoj znamo sve dok nas niko nista ne pita. Cak i ako ne mozemo tacno opisati sta je to ljubav, sve smo duboko uvereniji da je znamo prepoznati.
Ljubav izmice definisanju i etiketiranju. Svaka ljubav je jedinstvena. Nemogucnost definisanja obavija ljubav velom tajanstvenosti.
Iako tehnicka tvorevina, Internet je upravo zbog misterije, avanture i uzbudjenja zbog nepoznatog pogodan za nastanak ljubavi. Poput zvezdanih letnjih veceri pored morske obale. Nisu li mnoge letnje ljubavi, usprkos fizicke prisutnosti partnera, optuzivane za nerealnost?! Neke od njih su se vremenom pokazale kao "prave", neke su odumrle s pocetkom jeseni. Pada li krivica na sum valova ?!
Sta je to sto nas privlaci kod druge osobe? Sta njega ili nju izdvaja od svih ostalih i stavlja u centar nase paznje? Sta nas motivise da njoj/njemu poklonimo srce? Od cega je sazdana "prava ljubav"?!
Pitanja je mnogo, odgovora onoliko koliko i zaljubljenih.

nomen est omen

staro
  (#17 (permalink))
Isidor
Početnik
Isidor će uskoro postati poznat članIsidor će uskoro postati poznat članIsidor će uskoro postati poznat član

Član od: 16.10.2006.
Poslednji login: 05.08.2008 06:51
Godine: 42
Odgovor: Virtualne veze zasnovane na platonskoj ljubavi - 22.04.2007, 22:33

Ona je tajanstvena, jako inteligentna i lepo obrazovana. Odlično zna kad šta da kaže i obraduje me. Govori u naznakama i ume da čita između redova...Čim se konektujem prvo pogledam ima li pošte od nje, a potom joj pišem. Lagano, rasterećeno joj pišem o svemu. Naravno, pišem joj uopšteno- o ljubavi, sreći, životu, sebičnosti, kukavičluku, bolu, očaju.....Ona ništa ne zahteva, niti nudi. Ništa ne očekuje niti obećava. Ipak, uvek pogodi pravu reč da me ohrabri u daljoj prepisci.
Svestan sam da uzajamno značimo jedno drugom tek toliko što upotpunjujemo sivilo svakodnevice. Svestan sam da se verovatno nikad nećemo upoznati, ali to nikako ne umanjuje iskrenost naše komunikacije. Kao i ja za nju i ona je samo MISAO, skinuta sa virtuelnog neba i delić tople najintmnije svakodnevice i naš nevidljivi saveznik u potrazi za dubljim smislom postojanja. Ona je sve i ništa...Smisao i besciljnost...Divno društvo i vid otuđenja...Dovoljno mi je bliska da bih je zavoleo i dovoljno udaljena da bih gajio iluzije.
A sve bi bilo lakše da ona nije tako posebna.

Pametniji ne popuštajte više- situacija je alarmantna.

staro
  (#18 (permalink))
Daniela
Početnik
Daniela je na dobrom putu

Član od: 29.08.2007.
Poslednji login: 28.08.2008 21:17
Godine: 33
Odgovor: Virtualne veze zasnovane na platonskoj ljubavi - 08.10.2007, 08:56

Pa evo čitam kako ipak postoji to prijateljstvo preko neta. Mislim da je lepo doživeti tako nešto...
Gajiti iluziju da je neko onakav kakvog mi smatramo da jeste.
Pa šta da kažem? Srećno u vašim net prijateljstvima...
Ja nisam baš tako prošla i verujem da je lepo, ali mnogo boli kada otvaram poštu, i nema ništa. Posle par nedelja, samo kratko, zauzet sam...
Verovatno postoji tamo neko i za mene, a dotle čekam i ne gubim nadu.

Zivot je ono sto radite kad' ne mozete da spavate.

staro
  (#19 (permalink))
veca
Novi član
veca je na dobrom putu

Član od: 06.10.2007.
Poslednji login: 14.10.2007 23:02
Godine: 23
Odgovor: Virtualne veze zasnovane na platonskoj ljubavi - 11.10.2007, 01:21

ja potpisujem da je moguce!

sadasnjeg decka sam upoznala preko interneta i zaljubila se ko siparica na temelju naseg dopisivanja.

posto sam se vec par puta nasla sa ljudima sa interneta, postala sam svjesna da si mi sami stvaramo sliku o osobi sa druge strane ekrana, a ta slika je totalno drugacija od zbilje...
da li je tp pretvaranje te osobe, ili nase preveliko idealiziranje, to ne znam.
no hocu reci , da kada sam upoznala svog decka, da se nisam uopce prevarila u to sto sam zamisljala...i sretna sam da sretnija ne mogu biti...

Da sam musko, lizala bih ko Lasie...

staro
  (#20 (permalink))
mickom
Početnik
mickom će uskoro postati poznat članmickom će uskoro postati poznat član