VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Ljubav & sex > Ljubav

Ljubav Kada ljubav nije ludost, tada to nije ljubav...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera
staro
  (#11 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Godine: 25
Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera - 25.01.2007, 15:04

Citat:
ZOE kaže: Pogledaj poruku
Birati partnera, po vrsti muzike koju slusa - totalni je apsurd.
Citat:
Lady S kaže:
Svojevremeno je jedan moj prijatelj došao u interesantnu situaciju... Našao se na totalno atipičnom mestu u odnosu na ono gde inače izlazi, cepali su narodnjaci, blagi trans... Zadržao se kratko, ali je za to kratko vreme koliko je bio u tom kafiću uspeo da razmeni broj telefona sa devojkom koja mu je izuzetno dopala - fizički. Nakon toga, nastala je dilema... Šta njih dvoje mogu imati zajedničko? Ona sluša turbo narodnjake, on sluša neki trance. Kreću se po totalno različitim mestima, imaju potpuno drugačiji način života...
ZOE, mislim da nisi pažljivo pročitala šta je Lady S napisala. Nije tu u pitanju samo muzika. Ali muzika koju slušamo itekako utiče na naš način života. Evo uzeću sebe za primer, kao tipičnog mrzitelja turbo-folka, plastičnih pevaljki, imbecilnih stihova i ostatka što ide sa tim. Dakle, zamišljam sledeći situaciju: otišao sam kod drage osobe na rođendan i kao što obično biva, posle strane komercijale, sledi domaći dens (!?) i na kraju narodnjaci. U međuvremenu sam stupio u komunikaciju sa devojkom koja mi se svidela na prvi pogled. I mi tako ćaskamo o neobaveznim stvarima, tipa koje si godište, šta studiraš itd. I dotaknemo se muzike. Ja kažem da volim r'n'r, a ona kaže da voli narodnu. Šok. Ako se udubim dalje u razmišljanje dolazimo do zaključka: ona sluša narodnjake jer ih voli => nije ih zavolela sama od sebe => uticali su roditelji ili prijatelji => okružena je ljudima koji imaju drugačiji pogled na svet od mene => biću svima čudan i svi će se pitati šta nas dvoje radimo zajedno => nećemo moći zajedno da uživamo, jer će njoj biti dosadno ako udovolji meni, a meni ako udovoljim njoj, jer ako slušamo neutralno nikome neće biti lepo => počećemo da uzlazimo odvojeno, jer će nam u suprotnom biti dosadno => ona ili ja ćemo sresti nekoga i shvatiti da mi nismo jedno za drugo => kraj veze. Zato ću je lepo dok smo još na žurci pozvati u neku sobu i to je to.

Fali tu gore još mnogo stvari, ali poenta je sledeća: muzika koju slušamo utiče na naš način života, direktno ili indirektno, nebitno je. Evo, ja za svoje 24 godine još nisam sreo devojku koja sluša npr. AC/DC i da joj je važno koji auto njen momak vozi. Ali zato znam n primera (n teži beskonačnosti) u kojima devojka koja sluša "kupi mi bundu od nerca" neće biti u vezi sa momkom koji ne vozi bar golfa IV. I to je jednostavno tako. Najgore je što sam to okusio i na sopstvenoj koži i to 2 (slovima dva) puta, iako se ne krećem po takvim mestima, što će reći da se to desilo na žurkama. Mogu samo da zamislim kakva je situacija na mestima previđenim za takvu vrstu zabave.

Primer 1)

Zаvršio sam srednju školu, upisao se na faks i zove me drugar iz srednje na svoj 18-ti rođendan. Ja dolazim, posle nekog vremena prilazi mi devojka:

ONA: Jaoooooo pa ja tebe znam, ti si išao sa mnom u srednju!
JA: Aha
ONA: I šta si upisao?
JA: FTN
ONA: Lepo, lepo. Sa kim si ovde?
JA: Sa drugarom, ali je trenutno u WC-u.
ONA: Jel sa onim? (da ga ne imenujem)
JA: Aha.
ONA: Jaoooo super, vi ste meni baš bili super u srednjoj.
JA:
ONA: Kako ste došli ovamo?
JA: Pa... pešice.
ONA: A inače jel voziš nešto?
JA: Pa da, imam jako dobar bajk sa 21 brzinom. Mnogo ga volim.
ONA: A nemaš auto?
JA: Pa nemam svoj.
ONA: Idem da uzmem piće meni i drugarici, pa ću da dođem...
JA: OK

Naravno, nije se vratila.

Primer 2)

Sedim sa kumom i najboljim drugarom u kafiću koji se pretvorio u narodnjačko mesto, jer je gazda skontao gde je lova, ali dolazimo po navici i zbog toga što mi kum tu radi. Ja tek što sam položio vožnju i pričamo o tome prilično glasno. Ne spominjem marku kola, ali po priči ispada da je neka opasna makina u pitanju. Pored nas za šankom sede dve devojke i uživaju u ambijentu. Polako se uključuju u priču sa nama. Preskočiću uvod, idemo na razradu!

ONA 1: I šta voziš?
JA: četvorku!

(Kum i drugar počinju da umiru od smeha u sebi, a devojkama oči zasijale)

ONA 1: Golfa?
JA: Ma neeeeeee.
ONA 2: Audija?
JA: Ma neeeeee.
ONA 1 & ONA 2: Pa koju četvorku?
JA: Rendžera i to crvenog!
ONA 1 & ONA 2: Pa dobrooooo, mi sad idemo, možda se negde sretnemo...

Možda ovo nekome deluje iskarikirano, ali neeeee... Nikako. Tako je bilo. I nikad, nikada nisam bio sa devojkom kojoj su idoli Ceca, Seka, Biki, Siki, Viki i naravno Džej. Niti ću ikada i biti. Jednostavno, smatram sebe dovoljno inteligentnim da ne budem sa takvim osobama osim u varijanti

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 03:33
Pol: Žensko
Godine: 46
Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera - 25.01.2007, 15:16

@Kunic - Ocigledno nismo na istim frekvencijama, tako da nema svrhe da dalje nastavljam ovu temu. Svoje misljenje sam dala i ostajem pri njemu. Sorry?!!!

Žene imaju problem za svako rešenje

staro
  (#13 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera - 25.01.2007, 15:18

Ma naravno. Svi smo mi ovde da bi izneli mišljenje. Ja tvoje mišljenje poštujem, iako se ne slažem. I to je sve.

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#14 (permalink))
mariposa
Veteran
mariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen član

Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 08.09.2008 21:57
Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera - 25.01.2007, 15:21

Citat:
Kunic kaže: Pogledaj poruku
Ma naravno. Svi smo mi ovde da bi izneli mišljenje. Ja tvoje mišljenje poštujem, iako se ne slažem. I to je sve.
Manje misljenje i vise bureka

No me toques

staro
  (#15 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera - 25.01.2007, 18:16

Kunic me podsetio na jednu slichnu situaciju...neko ce reci da nije zbog razlicite mjuze... ali...ali.. ali... ovo se na drugim "manifestacijama" retko srece...

Kako je Billica upoznala folkmena...

Zurka kod moje jako dobre drugarice...
I sad tresu tu neki turbe folkeri...
Ja se probala malo terati da igram...ali sta cu nije se dalo...i tako..naslonila se ja na shank i udri po pelinkovcu...
Prilazi lik...nije losh...mada onako na prvi pogled zasmeta mi shabansko drzanje ramena...
Al ajd probam ja da ne vidim uvek na coveku prvo nedostatke... i posle josh par cashica stvarno i nestashe te falinke...

on meni : Znash ja vozim ona tamo kola...{Opel Tigru u prevodu...}

JA: Bas super,blago tebi...

On: To je jako dobar auto...

JA: Dash mi krug?

On: "Kha kha kha kha" ,lupi me po ramenu... digne prst i kaze :" Dobra ti fora..."

JA:{ zgrozen kez... rotacija ociju...} Moram do toaleta...

On: Ma ok,sacekacu ja...

Ja se naravno ne vratim...ali genije me pronadje...

Genije: Ej cao ,ja te cekam...
Ja iskoristavam svoju netrezvenost kao izgovor sto se nisam vratila..

Genije: razumem ja to...i pocinje prichu o nekim svojim dozivljajima kad se bash utreskao...

Ja okrecem glavu na drugu stranu...

Genije: A jesam ti pokaz'o svoje tetovaze...?

Ubica mekog srca.

staro
  (#16 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 14.09.2008 17:46
Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera - 29.09.2007, 21:36

nikad mi muzika nije bila kriterijum, ali smo obichno po tom pitanju bili "dve strane sveta", shto i dalje ne znachi da je to bio problem ili prepreka. Uostalom, meni je sem tehna i slichnih narkomanskoh stvari sve ok, tako da se uvek nadje neshto shto predstavlja obostrano zadovoljstvo.

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#17 (permalink))
Aca1983
Poznata fAca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: danas 08:09
Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera - 30.09.2007, 01:14

Ja sam muzicka svastara. To sto najcesce, I najvise slusam Savage Garden, Stinga, Rasmus, finsku muziku, grcku muziku,...ne znaci da ne mogu, i da ne slusam i ostale grupe, pesme, muzicke pravce, i ...Volim ja sve sto mi se svidi. Svidi mi se neki put i neka narodna-mislim na starogradsku, i prosto volim da cujem starogradsku, a i da vidim devojcice koje je pevaju (dosadasnje iskustvo mi je dalo do znanja da su to jako fine devojcice-naravno ima izuzetaka). S druge strane, ne volim veliku vecinu grandovskih pesama, jer su tipa „Ja bih svaki dan, decko mi je umoran, raspali me cinge cange eeee” ili nesto sl.. Uzas, ali i medju grandovcima imam pesama koje mi se svide, a cak sam i uzivao slusajuci jednog od ucesnika na takmicenju Grand Zvezda-Dusana Svilara. Svaka mu cast, peva decko pa rastura, i ja mu skidam kapu. Da li bih mogao da se zabavljam sa devojkom koja predstavlja krajnost po pitanju muzike?Hm, nema mnogo devojaka koje su krajnost po pitanju muzike u odnosu na mene, jer slusam mnogo toga, i retko sta mi smeta. Ono sto mi smeta jeste tetovirana devojka(ne mislim na malu tetovazu) sa pirsingom na 30mesta (ne mislim na 2-3mindjusice). Izbegavam bas totalnu krajnost u odnosu na mene,npr. tipa onih sto slusaju Clafingera, i slicno, ali ako bih se nekim slucajem i poceo zabavljati sa takvom (usta cisto sumnjam-sanse su mi i njoj gotovo ravne minimalnim), onda bi se trudio da ne obracam paznju toliko na to, i da nadjemo neke druge zajednicke stvari, teme i mesta, a da ta mesta, i te stvari u kojima se ne slazemo ne forsiramo niti ona, niti ja-ima dosta toga drugog, nije sve u muzici i pravcu koji slusamo.

Sreća-sreća-radost-uživancija.

staro
  (#18 (permalink))
Joanna
Poznata faca
Joanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostale

Član od: 19.09.2007.
Poslednji login: 05.10.2008 17:40
Godine: 20
Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera - 01.10.2007, 16:59

Mislim da muzika nije presudna mada moze biti komplikacija ipak muzika oslikava deo nase licnosti...
Ja licno slusam rock i to je muzika koja je deo mene ali isto tako ima drugih vrsta muzike koje postujem i pesme koje mi se svidjaju ali generalno turbo folk-ne!
Iskreno kad bih se pojavila u tako nekom klubu sa koznom jaknom i kaubojkama a da me za ruku drzi neko ko se baca uz novokomponovane hitove...ahahaha...neka hvala.

staro
  (#19 (permalink))
EJZIVOTE
Početnik
EJZIVOTE će uskoro postati poznat član

Član od: 21.10.2007.
Poslednji login: 11.08.2008 15:58
Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera - 21.10.2007, 02:00

meni licno ne odgovara kada bi fiktivna djevojka slusala neku muziku koju ja ne slusam... npr. ja slusam samo stare narodne pjesme, sto su mi starci slusali

a ona odvrne ove nove kobajagi narodne i ja odmah znam da ona ne zna kuvati

staro
  (#20 (permalink))
miss