VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Ljubav & sex > Ljubav

Ljubav Kada ljubav nije ludost, tada to nije ljubav...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Hajde da se dogovorimo, ali bice kako ja kazem
staro
  (#1 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 02:36
Pol: Žensko
Godine: 31
Hajde da se dogovorimo, ali bice kako ja kazem - 25.08.2008, 09:13

Da li u vezi neko mora da bude ''glavni''?

Ako mora zasto mora?

Jedne prilike,moj prijatelj mi rece:

-Tebe je tako lako voleti,a tako tesko posedovati.

-Nemoj da me posedujes...samo me voli...i uzivaj

Zasto ljudi imaju potrebu da ''poseduju'',necije misli,zivot,zelje..srce?

treći oblačić levo...dugica

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Hajde da se dogovorimo,ali bice kako ja kazem
staro
  (#2 (permalink))
Vamp73
Početnik
Vamp73 će uskoro postati poznat članVamp73 će uskoro postati poznat član

Član od: 25.08.2008.
Poslednji login: danas 03:10
Pol: Muško
Godine: 35
Odgovor: Hajde da se dogovorimo,ali bice kako ja kazem - 26.08.2008, 05:49

Pa mozda ne glavni, ali uvek jedna osoba malo vise "vodi" vezu, druga malo vise "prati".

Uvek treba bit neki kompromis, kako god da okrenes. Inace tesko da ce opstati veza (premda ima slucajeva gde opstane). Ali to da jedna osoba treba da vodi vezu vise od druge, to uvek biva. Obicno se ocekuje od muskarca da bude taj ... muski ... jaki ...

Inace cela veza bi bila tipa:

U koji restoran hoces da idemo draga, talijanski ili kineski?

- Ne znam, kako god ti hoces.
- Meni je svejedno, kako god ti hoces.
- Meni je isto svejedno, ti odluci.
- Ma sta god, samo reci.
- Uffff budi MUSKO i odluci vec jednom! :D

Licno mislim da zene uglavnom i ne vole takve tipove, zele da bude neko "jak" pored njih, tipa zastitnicka osoba koja zna sta hoce.

Mozda gresim, ali takav sam utisak stekao do sad.

staro
  (#3 (permalink))
Sokica
smucalica...
Sokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimum

Član od: 20.05.2006.
Poslednji login: danas 00:32
Godine: 36
Odgovor: Hajde da se dogovorimo,ali bice kako ja kazem - 26.08.2008, 21:44

Dogovorićemo se, biće kako ja kažem... Omiljena rečenica moje svekrve. To sam prvi put čula kod nje.

Mislim da uvek u vezi tj. odnosu dvoje treba da postoji neko ko će biti onaj koji će na kraju dati tačku na bilo kakav dogovor. U redu je da se saslušaju obe strane i da se porazgovara o svim pozitivnim i negativnim stranama izbora i na kraju doneti odluku.

Veze tipa ''šta bi ti htela? ma kako ti hoćeš. ma i meni je svejedno, samo kaži...'' i druga natezanja mogu da budu vrlo deprimirajuća i na kraju ne opstaju, bar ne kvalitetno.

Zato, jesam za to da neko u vezi ipak treba da bude taj koji je vodi i neguje u pravom smeru...

staro
  (#4 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 08:32
Odgovor: Hajde da se dogovorimo,ali bice kako ja kazem - 26.08.2008, 23:37

Citat:
duga12 kaže: Pogledaj poruku
Da li u vezi neko mora da bude ''glavni''?
Naravno. Uvek kada je dvoje, ili više ljudi u zajednici, neko je glavni. Taj status ne mora biti (i često i nije) formalan, ali vođa uvek postojo.
Citat:
Ako mora zasto mora?
Zato što je to u prirodi ljudskog društva. Koreni ovog fenomena su verovatno u nekom od primarnih motiva. Prirodno bi bilo da je muškarac glavni u nekoj vezi (feministlinje ne skačite odmah), ali nije nenormalno da je to i žena. Zašto muškarac? Pa zato što mužijak voli svoji porodicu, brine onjoj, štiti je, kao i svoj rod, pleme, odnosno državu, ide u rat.

Ali, šte će tolke pametne i sposobne žene koje evidentno postoje? Jbg, kada nema toliko pametnijih i sposobnijih mužijaka za sve njih, neće valjda ići u manastir i svoje gene obezvrediti. Naravno da ne, već će naći sebi primerene partnere iako možda ne sposobne kao one same, ali svakako ne i nesposbne i manje atraktivne. Na sebi svojstven način one će filigranski voditi porodice i negovati veze i biti srećne, ne manje od onih koje su udate za superiorne mužijake...
Citat:
Jedne prilike,moj prijatelj mi rece:

-Tebe je tako lako voleti,a tako tesko posedovati.

-Nemoj da me posedujes...samo me voli...i uzivaj

Zasto ljudi imaju potrebu da ''poseduju'',necije misli,zivot,zelje..srce?
Ovde je po meni problem u nečemu drugom. Biti glavni, ne znači i tlačiti podređenog partnera. Partneri se vole i dopunjuju, bez obzira na njihovu hijerarhijski rejting u vezi. Onda kada počne da neko nekog guši, da želi da poseduje onog drugog i to u takvom stepenu da to drugom partneru smeta, to nije više ljubav to je verovatno patologija i kraj jedne skladne veze...

Sve ovo, naravno, i ne mora biti baš tako kao što sam napisao...

Rebel

staro
  (#5 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: juče 22:35
Godine: 33
Odgovor: Hajde da se dogovorimo,ali bice kako ja kazem - 26.08.2008, 23:44

Citat:
memento kaže: Pogledaj poruku

Ovde je po meni problem u nečemu drugom. Biti glavni, ne znači i tlačiti podređenog partnera. Partneri se vole i dopunjuju, bez obzira na njihovu hijerarhijski rejting u vezi. Onda kada počne da neko nekog guši, da želi da poseduje onog drugog i to u takvom stepenu da to drugom partneru smeta, to nije više ljubav to je verovatno patologija i kraj jedne skladne veze...

Sve ovo, naravno, i ne mora biti baš tako kao što sam napisao...
Nekako sam stekla utisak da do sada nisam srela skladan par u smislu da svako od njih ima maximalno izraženo ono nešto svoje, da nazovem to samovolja. Samim tim mi se nameće zaključak da tu neko nekog guši u toj vezi. Obično je to taj neko ko je glavni/a.
No, moje iskustvo ne mora biti merodavno...

staro
  (#6 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 02:36
Odgovor: Hajde da se dogovorimo,ali bice kako ja kazem - 28.08.2008, 14:50

Citat:
Naravno. Uvek kada je dvoje, ili više ljudi u zajednici, neko je glavni. Taj status ne mora biti (i često i nije) formalan, ali vođa uvek postojo.
OK.ajd recimo neko mora biti vođa.A šta ako su oboje jaki karakteri? ,pa i jedno i drugo misle,da im se nameće volja,onog prvog .

Citat:

Prirodno bi bilo da je muškarac glavni u nekoj vezi (feministlinje ne skačite odmah), ali nije nenormalno da je to i žena. Zašto muškarac? Pa zato što mužijak voli svoji porodicu, brine onjoj, štiti je, kao i svoj rod, pleme, odnosno državu, ide u rat.
Nisam feministkinja,a nisam ni skočila odmah ,a šta sa onim muškarcima koji u stvari i ne vole toliko svoju porodicu,nego recimo najviše vole sebe?..a pred svetom glume sve navedene obaveze...

Citat:
Ali, šte će tolke pametne i sposobne žene koje evidentno postoje? Jbg, kada nema toliko pametnijih i sposobnijih mužijaka za sve njih, neće valjda ići u manastir i svoje gene obezvrediti. Naravno da ne, već će naći sebi primerene partnere
Nemaju svi sreću da nađu sebi primerene partnere,i ja se pitam šta sa njima?

Citat:
Takođe mislim da biti glavni,ne znači tlačiti partnera.Ali memento moram primetiti,da ako već jedan guši...to i nije neki sklad,osim za gušitelja ...a kraj bi usledio sigurno,u slučaju da su oboje ''jake'' ličnosti.

Citat:
Sve ovo, naravno, i ne mora biti baš tako kao što sam napisao.
...naravno...ne mora biti ni kako sam ja napisala....

treći oblačić levo...dugica

staro
  (#7 (permalink))
ser_gogsy
Iskusni forumdžija
ser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen član

Član od: 09.02.2008.
Poslednji login: danas 02:10
Godine: 34
Odgovor: Hajde da se dogovorimo,ali bice kako ja kazem - 28.08.2008, 16:16

A postoji još jedna varijanta. . .npr. kada on/ona veštim parlamentarnim manevrima učini da druga polovina misli da je po njenom i kako je ona/on glavni, a u stvari je iskusno navodjena i usmeravana...hehe.... I na kraju svi zadovoljni
Ima li toga ??

staro
  (#8 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimum

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 25.11.2008 17:13
Odgovor: Hajde da se dogovorimo,ali bice kako ja kazem - 28.08.2008, 16:30

Uvijek je onako kako ja kazem. Nazalost, (ili na srecu?) uvijek su me zapali partneri koje sam ja morala gurati, savijetovati, odlucivati umijesto njih. Dopizdi to s vremenom. Ponekad pozelim da me MUSKO presretne, mlatne toljagom po glavi i odvuce u pecinu...

Tajne su tu zato da ih neko nasluti...Postoji reč koja vredi tek kad se odćuti...

staro
  (#9 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 05:41
Godine: 38
Odgovor: Hajde da se dogovorimo,ali bice kako ja kazem - 28.08.2008, 16:37

Citat:
Savannah kaže: Pogledaj poruku
Uvijek je onako kako ja kazem. Nazalost, (ili na srecu?) uvijek su me zapali partneri koje sam ja morala gurati, savijetovati, odlucivati umijesto njih. Dopizdi to s vremenom. Ponekad pozelim da me MUSKO presretne, mlatne toljagom po glavi i odvuce u pecinu...
...gde si ti ceo moj zivot...

...hell ain't a bad place to be...