VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Ljubav & sex > Ljubav

Ljubav Kada ljubav nije ludost, tada to nije ljubav...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kompromisi u vezi?
staro
  (#11 (permalink))
A6quattro
Legenda
A6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimum

Član od: 19.09.2006.
Poslednji login: 31.10.2008 17:12
Pol: Muško
Godine: 45
Odgovor: Kompromisi u vezi? - 13.12.2006, 14:10

U jednoj recenici:
Ako postoji poverenje (poznavanje), ono radja razumevanje,
a razumevanje - vodi u harmoniju.

nomen est omen

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
BaneK
v.d. moderator
BaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimum

Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: juče 22:11
Godine: 32
Odgovor: Kompromisi u vezi? - 13.12.2006, 14:23

Postignem kompromis tako da ja uvek budem u pravu

Festina lente

staro
  (#13 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: juče 22:14
Pol: Žensko
Godine: 26
Odgovor: Kompromisi u vezi? - 08.01.2007, 13:44

Itekako su bitni,problem nastaje onda kada samo jedna strana ide linijom manjeg otpora,za dobrobit veze,a ona druga ni prstom ne mrdne da se potrudi da bilo sta popravi.Ljudski prag tolerancije je cudo,nekad oprostimo ono sto ni u najludjim snovima ne bi,medjutim cak je i to donekle podnosljivo,sve dok verujemo da se za tu ljubav treba boriti i dok ona ne pocne da gazi moje ja.

...i may not be perfect but i'm always me...

...najmračnija mesta u paklu rezervisana su za one koji ostaju neutralni u vreme krize morala...

staro
  (#14 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 22:33
Odgovor: Kompromisi u vezi? - 20.03.2007, 09:00

Mislim da su jako važni...Inat i zadovljavanje samo sopstvenih potreba ne vode nikuda...U vezi oba partnera treba da uživaju..

staro
  (#15 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Odgovor: Kompromisi u vezi? - 05.04.2007, 12:35

Kompromis je neophodan uopšte u odnosima medju ljudima. U vezi, takodje. Medjutim, ako, čineći kompromise, poništavamo sopstvenu ličnost - onda kompromis postaje besmislen, jer gubimo sebe same. Potrebno je naći pravu meru, potrebno je ići jedno drugom u susret, a ne nipodaštavati onog sa kim delimo život, ili dozvoljavati da sami budemo zgaženi...

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

staro
  (#16 (permalink))
Lily
Početnik
Lily će uskoro postati poznat član

Član od: 10.03.2007.
Poslednji login: 24.03.2008 16:00
Godine: 32
Odgovor: Kompromisi u vezi? - 05.04.2007, 23:14

Kompromis je rešenje u kom svi gube...

Sve što je dobro u životu ili je nezakonito ili je nemoralno ili goji.

staro
  (#17 (permalink))
pumba
Iskusni forumdžija
pumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članova

Član od: 25.09.2006.
Poslednji login: juče 16:42
Godine: 27
Odgovor: Kompromisi u vezi? - 06.04.2007, 10:28

ako je kompromis,kako Ja kažem , onda ok.... ako ne onda će se svadjam

šalim se .. pa naravno da je kompromis neophodan... ali ne uvek .... nekad se mora lupiti šakom o astal !!!
da se zna ko vozi traktor a ko otvara kapiju

Iskustvo je ono što imaš kad ti više ne treba

staro
  (#18 (permalink))
A6quattro
Legenda
A6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimum

Član od: 19.09.2006.
Poslednji login: 31.10.2008 17:12
Godine: 45
Odgovor: Kompromisi u vezi? - 06.05.2007, 14:42

Kompromisi i tolerancija lece vezu, ali postane li odnos mucan, zabluda je verovati da ce ljubav promeniti partnera. Nakon nekog vremena svaka ljubavna veza nailazi na poteskoce. Ljubavne leptirice koje zaljubljeni osecaju u pocetku polako zamenjuju svakodnevni problemi, koji mogu imati svojih cari, ali najcesce su uzrok razmirica i svadja. Zivot u dvoje vremenom pokazuje prave osobine ljudi koje volimo i zna se dogoditi da tolerancija popusti u trenucima sukoba interesa i misljenja.

Da se ljubav ne bi pretvorila u vezu iz pakla, potrebno je na njoj raditi. Da je partnera moguce promeniti, pretpostavka je vecine ljudi kada stupaju u ozbiljnu vezu, racunajuci da ce vremenom stvoriti idealnog saputnika kroz zivot. Medjutim, druge nije moguce promeniti.

Kompromisima i tolerancijom moze se uticati jedno na drugo, ali velike promene mogu biti ostvarene iskljucivo na sebi. Mnogi ostaju u mucnim vezama teseci se da ce problemi nestati sami od sebe, pod izgovorom da je ljubav dovoljna. Ljudi mogu sebe promeniti i prilagoditi partneru ako imaju dovoljno motivacije. Nerealna ocekivanja mogu doneti nova razocaranja, tako da sam sklon verovanju da metodama malih koraka mozemo pronaci put ka donosenju svih velikih odluka.

nomen est omen

staro
  (#19 (permalink))
Crazy Angel
Angel Of Love
Crazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 22.11.2008 20:20
Godine: 28
Odgovor: Kompromisi u vezi? - 06.05.2007, 16:30

Za uspesnost veze nije potrebna samo ljubav, vec su najbitniji postovanje i obostrano cinjenje kompromisa. Sigurno ste mnogo puta culi onu frazu da „ljubav brzo prodje, a ono sto ostaje to treba da bude postovanje“. Ja sam se uvek pitala, pa zasto se onda udajemo ili zenimo ako ce sve to da prodje, ali eto, ako nista drugo takav je obicaj. To nam govore stariji, iskusniji, oni koji su se pridrzavali kompromisa i oni koji su to izgubili, a ipak su znali sta treba ciniti da ne dodje do gubitka. Neko kompromise dozivljava kao ponizenje, kao popustanje, kao kompromitovanje...On misli da ja treba da spremam rucak zato sto sam zensko, a ja bih mu oci izvadila na takav komentar... U ovakvim slucajevima definitvno ne moze da bude kompromisa..nikada...nemojte da se zavaravate... ovde je ocigledno rec o potpuno razlicitim sistemima vrednosti...Ali ako njih dvoje pricaju o tome sta na primer, napraviti za rucak, pa ona kaze da je to super, ali da ona ne moze ucestvovati danas u spremanju rucka jer će biti do kasno na poslu, a on na to kaze da nije problem, da ce on da spremi danas isti... eee to je vec druga prica...

Citat:
Lady S kaže: Pogledaj poruku
Baš sam večeras imala jednu mini raspravu sa jednim ženskim primerkom koji već godinu dana živi sa momkom, a i dalje ne zna za kompromise u vezi... i pokušavala sam da joj objasnim koliko su oni zapravo važni. Takođe, pokušala sam da joj objasnim i razliku između kompromisnog rešenja i gaženja po svojoj ličnosti... a razlika itekako postoji. Popusti nekada kada tebi nije toliko važno, a partneru možda baš tada znači da bude po njegovom, a nekada će i partner popustiti kada je tebi do nečega izuzetno stalo, a on se možda ne slaže. Balansiraj kada god je to moguće, jer ma koliko sličnu osobu tražio, svi smo mi itekako različiti i retko će dvoje ljudi biti jednako zadovoljni jednim rešenjem.

Kompromisi imaju granice, a granice postavljamo mi sami...

Citat:
Mater Vetru kaže: Pogledaj poruku
Jako su bitni, to je svima jasno i super funkcionišu u teoriji. Čini mi se da je najteže upravo postaviti te granice, igrati tu, na "ničijoj zemlji", dozvoliti boravak na svojoj i prijatno se osećati na tuđoj teritoriji. I da pritom ne bude bitno čiji tim pobeđuje. Još je teže shvatiti da ste u istom timu u jeku utakmice. Jbt, ala lupam. Enivej, ako je iko prozreo moju alegoriju, .

Divim se onima koji primenjuju kompromise u svakodnevnom životu i to rade iskreno, bez skrivenih namera. Nisam od tih, razmažena sam i sebična. Mada, primećujem neke znake poboljšanja u poslednje vreme. Iskrena ljubav čini čuda...

staro
  (#20 (permalink))
tibor
Banovan
tibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članova

Član od: 09.03.2007.
Poslednji login: 19.07.2007 20:27
Godine: 48
Odgovor: Kompromisi u vezi? - 06.05.2007, 16:49

Netreba da menjate partnera ni njegove navike , ostavite mu njegov zivot da vodi kako ga je vodio i pre nego sto je vas upoznao , ali i vama on treba da isto to uradi . ali treba da se oboje uklopite u dodatak vase veze a to su zacini koji dolaze sa vencanjem , ako pogodite dozu pikantnosti nasli ste recept za dug i sretan brak , ako niste nece vas spasiti ni sto kompromisa . dva braka iza sebe , treci je onaj pravi . mi se postujemo vise nego sto se volimo . jer to je ono sto ostaje , ljubav je prolazna stanica godisnjeg doba