Zanima me da li pricate odjednom sve lose i pogrdne stvari za osobu koja vas je igrom slucaja ostavila.Iskren da budem od dosta osoba sam cuo da za do skorasnjeg partnera za koga su pricali sve najbolje,a kada budu ostavljeni pricaju sve najgove.Kako je vase iskustvo ne mora biti licno?
Iskrena da budem,normalno je da postoji bes,ljutnja,nezadovoljstvo,zelja za osvetom u nekim patoloskim slucajevima

Medjutim,veoma je ruzno pricati lose o osobi sa kojom smo jednom bili.Time dovodimo sebe u situaciju da u ocima drugih izgledamo nedosledni-odnosno,ako je to neko koga smo mi jednom tamo davno izabrali,kako odjednom sada mozemo da imamo samo pogrdne reci za istog?Ako to nije bila osoba sa kojom smo zeleli da budemo,onda se to resava u startu-do veze ne dolazi.Ovako,samo rizikujemo da nas okolina klasifikuje kao nekog ko ne ume stoicki da istrpi gubitak,odbijanje,poraz u neku ruku.Druga stvar,sta ako se jednog dana pomirimo s tom osobom?Na sta ce to da lici,ako smo pre kratkog vremena istu opanjkavali,ocrnjivali,pljuvali i sl. ?
Diskrecijom i sistemom 'o bivsem sve najbolje ili nista'

mozemo da ispadnemo veci covek.