VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > On-line savetnik

On-line savetnik Razni stručni saveti. Pomozimo jedni drugima u rešavanju problema.

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Dezinfekcija i održavanje vode u kućnim bazenima
staro
  (#1 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: juče 22:47
Pol: Žensko
Godine: 29
Dezinfekcija i održavanje vode u kućnim bazenima - 11.07.2008, 21:57

Kupili smo detetu bazen, sipali vodu, redovno je filtrirali, međutim nakon par dana voda je pozelenela.

Morali smo da ga potpuno ispraznimo i oribamo.Postavilo se pitanje čime i kako održavati vodu u bazenu koji i nije nešto jako veliki ali nije ni mali da bi mogli svakodnevno menjati vodu u njemu, obzirom da ga punimo vodom iz vodovoda.

U apoteci su mi preporučili dva preparata.

Prvi je protiv stvaranja algi u vodi, tečnost koja se zove "Algi Pool".

Drugi je za dezinfekciju vode, granulat pod nazivom "Desol-dez".

Oba preparata se prvi put stavljaju u vodu u većoj srazmeri a za dalje održavanje higijenskog nivoa se jednom nedeljno dodaje manja količina oba preparata.
Preparati se doziraju uprema količini vode u bazenu.

P.S. za one koji su pomalo zaboravili metematiku zapreminu okruglog bazena će te izračunati po formuli -poluprečnik na kvadrat X 3,14 X dubina vode- i naravno vodite računa da vam sve mere budu u metrima.

Ukoliko neko ima iskustva sa drugim preparatima ili ima bolje rešenje neka izvoli da podeli sa nama.....

Kad bi meni dali kišobran, ja ga ne bih potrošio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slučajno sam.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Dezinfekcija i održavanje vode u kućnim bazenima
staro
  (#2 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: juče 23:33
Pol: Žensko
Godine: 29
Odgovor: Dezinfekcija i održavanje vode u kućnim bazenima - 13.07.2008, 21:45

Citat:
shacky kaže: Pogledaj poruku
Kupili smo detetu bazen, sipali vodu, redovno je filtrirali, međutim nakon par dana voda je pozelenela.
Mi smo, sva sreća , pa odmah prvog dana sipali sve hemikalije koje su potrebne za održavanje bazena, jer stvarno nije lako a ni jeftino pražnjenje i opet punjenje istog. Od hemikalija smo kupili Hlorni granulat (on se naravno prvo rastvora u kanti sa vodom, dok se ne otopi u celosti i tek onda sipa u bazen), Algicid (sredstvo protiv algi, on se dozira po režimu 1 dl na 10m kubnih na svakih 7 do 14 dana) to je verovatno isto što i Algi Pool . E sad, uz to smo još kupili i Maxi Combi tablete (one u sebi sadrže, hlor, sredstvo za snižavanje pH vrednosti, sredstvo za bistrenje vode i sredstvo protiv algi) tableta stoji u plovku, a plovak mora biti stalno u bazenu sem kad se kupate ova jedna tableta ide na 20 m kubnih vode i traje od 7 do 14 dana, stim da se na trećinu otopljene tablete dodaje nova količina. I eto, već mesec dana je prošlo odkad smo napunili bazen i još uvek je čista i bistra voda

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > On-line savetnik > Dezinfekcija i održavanje vode u kućnim bazenima
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Koliko je vode potrebno bebi? Zvonchica Roditeljski kutak 5 14.01.2007 14:41