VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > On-line savetnik

On-line savetnik Razni stručni saveti. Pomozimo jedni drugima u rešavanju problema.

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Kako ostaviti duvan?
staro
  (#1 (permalink))
selenala
Novi član
selenala je na dobrom putu

Član od: 15.02.2008.
Poslednji login: 07.05.2008 22:47
Pol: Žensko
Godine: 32
Kako ostaviti duvan? - 18.02.2008, 23:26

Cao,
imam samo jedno pitanje : KAKO OSTAVITI DUVAN tj.
KAKO NE PUSITI?!
Zamolila bih vas da samnom podelite iskustva....

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#2 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 03:14
Godine: 46
18.02.2008, 23:35

nemojte istresati pepeljare najmanje dve nedelje tako ce vam se zgaditi taj smrad da ce vas naterati da.... ispraznite pepeljare

salu na stranu... tesko je ostaviti duvan, bar meni jeste! Zavisi koliko ste jaki da to uradite. I ne zaboravi: nema smanjivanja, nego jednostavni prekines i gotovo!

Ja sam to sto jesam, a ne sto drugi ocekuju da budem!

Poruku je izmenio goldie, 19.02.2008 u 00:18. Razlog: dve uzastopne poruke

Odgovor: kako ostaviti duvan?
staro
  (#3 (permalink))
Isahara
žena drugog sistema
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: 05.07.2008 17:50
Godine: 31
Odgovor: kako ostaviti duvan? - 18.02.2008, 23:39

Pisalo se nešto malo o ovome na temi o bolestima zavisnosti.
Prosto, bitno je samo da odrediš prioritete u životu. Hoćeš li da budeš zdrava, lepa, bez kompulzivne potrebe da pališ na svakih pola sata ili da doživotno šetaš žute prste, sivkast ten i diskretan miris nikotina iz kose..
Ako ti je problem apstinenciona kriza, pokušaj sa tabletama mislim da se zovu zyban a za ostalo ćeš morati da poradiš na sebi i promeniš način života. A mnogo je lepše bez cigareta, veruj mi.
Podržavam svakog ko odluči da ostavi duvan

"Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde

staro
  (#4 (permalink))
jamiroyu
SCORPIO
jamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimum

Član od: 04.09.2006.
Poslednji login: danas 02:26
Pol: Muško
Godine: 30
Odgovor: kako ostaviti duvan? - 18.02.2008, 23:47

Citat:
selenala kaže: Pogledaj poruku
Cao,
imam samo jedno pitanje : KAKO OSTAVITI DUVAN tj.
KAKO NE PUSITI?!
Zamolila bih vas da samnom podelite iskustva....
Pa mogu ti reci kako sam ja ostavio i to 08.11.2007 na svoj 30-ti rodjendan.U 23:55 07.11.2007,u vidno alkoholisanom stanju sam pred 15-tak ljudi izjavio da od sutra vise ne pusim.Posle 00:00 nisam zapalio nijednu cigaretu sve do danas.Prolazio u pocetku kroz malenu nazovimo krizu zavisnosti od nikotina sto sam resio ljutim bombonama.Sve u svemu vec danas se osecam mnogo bolje (bez foliranja)a duvanski dim mi toliko smrdi kao da nikada u zivotu nisam zapalio.Sve u svemu jaku volja,zelim ti od srca da porok zvani cigarete ostavis iza sebe

Ne treba ovaj život shvatati suviše ozbiljno kada ionako nećemo živi iz njega izaći.

staro
  (#5 (permalink))
alokin74
mouse hunter...
alokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimum

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: juče 01:37
Godine: 34
Odgovor: kako ostaviti duvan? - 18.02.2008, 23:56

Lako. Isto kako si i počela pušiti.

Kažešda više nećeš i gotovo.

Najpametnija investicija u životu.

Uzmeš veliku čokoladu sa lešnicima i kada dobiješ napad želje za cigaretom ti uzmeš kockicu čokolade. Slatko.

Čim sam je ugledao, odmah sam je spazio.

staro
  (#6 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 00:19
Godine: 34
Odgovor: kako ostaviti duvan? - 19.02.2008, 08:11

Svoja iskustva ne mogu da ti prenesem ...

Moj tata , je samo jedno jutro doneo odluku i rekao istorijsko NE!...
19 godina je nepušač, kaže da na cigarete jeste pomišljao, ali da mu nije padalo na pamet da se vraća na početak... ...

Reci, ono što ja sebi ne mogu da kažem, ili neću...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

Odgovor: Kako ostaviti duvan?
staro
  (#7 (permalink))
little fairy
is not here anymore.
little fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimum

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: 03.07.2008 16:27
Godine: 29
Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 19.02.2008, 08:21

Nije nipošto lako.

Nisam pušač ali to je neka 'ovisnosti' kao i svaka druga, tj. kao ovisnost o npr. slatkom - o čokoladi.

Treba imati jaku volju i čvrst stav + podrška okoline.

Moja mlađa seka, sram ju može biti jer je nema više tu na forumu, je ostavila cigaretu tako što je jednostavno odlučila 'od danas ne pušim'. Smanjila je kave jer je tu uvijek najviše zapalila. I ide joj super sad. Ponosna sam na nju!

Stoga, treba i izbjegavat te neke situacije u kojima je dosad bila najzastupljenija cigareta.

Stojim iza onoga - Sve se može kad se hoće.

Good luck

staro
  (#8 (permalink))
memento
nostromo
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: 23.06.2008 21:58
Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 19.02.2008, 09:11

Nista lakse nego ostaviti duvan, odnosno cigarete. Ja sam ih ostavljao desetine puta....

Ploviti se mora, voleti je poželjno...

staro
  (#9 (permalink))
neleprvi
Početnik
neleprvi će uskoro postati poznat članneleprvi će uskoro postati poznat član

Član od: 06.02.2008.
Poslednji login: 06.07.2008 20:53
Godine: 31
Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 19.02.2008, 10:23

Jako,jako dobro pitanje!
Znam dosta ljudi koji su ga tako ostavili,preko noci,sto se kaze...
Npr. moj cale - evo vec 27-mu godinu je nepusac
Ali smeta mu duvanski dim - nevidjeno,kao da nikad nije zapalio!!!
Bio je pusac nekih 15-nak godina!
Svaka mu cast!
Ja jos uvek nisam ostavio duvan - ni dana,nazalost

Filmofil !

staro
  (#10 (permalink))
par4her
Novi član
par4her je na dobrom putu

Član od: 05.04.2007.
Poslednji login: 24.04.2008 21:29
Godine: 27
Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 19.02.2008, 10:31

selenala....pokusaj moj nacin.daj sebi vremena za ostavljanje cigareta..
danima razmisljaj bez cvrste odluke..imaj misli tipa..,ja nemam razloga da pusim..,da se trujem,da trrosim novac na gluposti,da smrdim sebi i svojim bliznjima,pomisli i da samo primitivci puse cigarete,da najvise pusaca ima na ovim prostorima gde su ljudi na najnizem nivou svesti,i sve tako..shvatices ubrzo da nema razloga da pusis..,ipak nemoj da donosis odluke o prestajanju..,budi opusten..pusi i shavataj istinu koja je sadrzana u gore navedenim izrazima..i sve budi u tom fazonu..kad osetis da kad uzmes cigaretu padaju ti samo takve misli o pusenju..otidji lagano u apoteku i kupi kutiju tableta ZYBAN
uputstvo tsamo imas ,4 dana po jednu pa onda po dve s razmakomk od 10 sati izmedju..i pusisi dok pijes prvu nedelju.ma prestaces sigurno ..one misli ce ti ostati a tablete ce uciniti svoje..i eto.
hm tablete su extra
javi kako je bilo.pozdrav

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu