VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > On-line savetnik

On-line savetnik Razni stručni saveti. Pomozimo jedni drugima u rešavanju problema.

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kako ostaviti duvan?
staro
  (#31 (permalink))
ser_gogsy
Početnik
ser_gogsy će uskoro postati poznat članser_gogsy će uskoro postati poznat član

Član od: 09.02.2008.
Poslednji login: juče 23:15
Pol: Muško
Godine: 34
Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 13.03.2008, 18:31

hmm...Gledano iz mog' ugla i poučen ličnim iskustvom, cigarete se mogu ostaviti na 3 načina :

prvi način je : - ostaviti cigarete ovoga trenutka i kutiju baciti kroz prozor što dalje ...
drugi način je : - ostaviti cigarete ovoga trenutka i kutiju baciti kroz prozor još dalje ...
a treći i najteži način je : - ostaviti cigarete ovoga trenutka i kutiju baciti kroz prozor dalekooooooooooooooooooo ...
naravno, prljanje prirode i okoline bačenom kutijicom je neophodna žrtva .... pa gledajte da vas komšije ne vide hehehe.....

ajd sa srećom svima..... ...... pušenje ili pasivno pušenje, odlučite sami ......

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
MaNemoj
Početnik
MaNemoj ima spektakularnu auru oko sebeMaNemoj ima spektakularnu auru oko sebeMaNemoj ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 11.03.2008.
Poslednji login: 25.06.2008 13:26
Godine: 32
Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 13.03.2008, 19:41

u pravu si chovo,
mislim, to je u glavi, stvar odluke...

da ne ispadne da pricam bezveze,
ja sam ih tako ostavio: vise ne pusim, i tacka.

ko ne veruje,... sta cu mu ja...

Eto, sad ce dobiti kompleks...

staro
  (#33 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 05:27
Pol: Žensko
Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 14.03.2008, 04:49

Jednostavno ako se cvrsto odluci...

Kupiti kutiju cigareta, zapaliti jednu i baciti je na pola jer ste skontali da niste imali ruzniji osjecaj u zivotu , da kasljete nenormalno, da u ustima imate osjecaj kao da ste upravo pojeli 50 punih piksli, odjeca ko da nikad nije oprana...

Posle toga ste zakleti neprijatelj cigareta

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#34 (permalink))
muchomachoR
Veteran
muchomachoR je uzor za ostalemuchomachoR je uzor za ostalemuchomachoR je uzor za ostalemuchomachoR je uzor za ostalemuchomachoR je uzor za ostalemuchomachoR je uzor za ostalemuchomachoR je uzor za ostalemuchomachoR je uzor za ostalemuchomachoR je uzor za ostale

Član od: 05.03.2008.
Poslednji login: 02.05.2008 04:10
Godine: 35
Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 14.03.2008, 04:59

Ne pada mi na pamet !

Aaaaay yaaaaaayayaaaaaaay caramba carambita, ..dal je bilo bolje za vreme druga Tita? ay caramba

staro
  (#35 (permalink))
cvishna
Čuvar Zaborava
cvishna je uzor za ostalecvishna je uzor za ostalecvishna je uzor za ostalecvishna je uzor za ostalecvishna je uzor za ostalecvishna je uzor za ostalecvishna je uzor za ostalecvishna je uzor za ostalecvishna je uzor za ostale

Član od: 22.02.2008.
Poslednji login: danas 09:02
Pol: Žensko
Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 18.05.2008, 23:53

Nema pametovanja, isto kao sve što ostavljaš...odlučiš i ostaviš onog trena kada si odlučila. Moj kum je koristio neka tablete za prestanak pušenja i naravno pretpostavljate, nije prestao pušiti.Ali onog momenta kad je sam sebi rekao "dosta", prestao je pušiti. Moj otac isto tako, bacio je cigare u 27. godini, a pušio je neke cigare "Jugoslavija" i to 3 kutije dnevno, jednom je rekao..ja od danas više ne pušim...i evo posle 37. godina on i dalje ne puši, a kaže da ima želju da zapali i dan danas, ali neće, rešio je sam sa sobom taj problem. Samo tako i Ti možeš prestati pušiti. Napravi spisak pozitivnih i negativnih stvari koje Ti donosi pušenje, možda Ti pomogne u odluci.
Ja Ti želim da prestaneš pušiti što pre

Dokle god volimo nekoga zbog njegovih vrlina to nije ništa ozbiljno Kada ga počnemo voleti radi njegovih mana eeee, onda je to ljubav

staro
  (#36 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: juče 23:33
Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 18.05.2008, 23:58

Kada se ilovačom budemo izlečili od svega,pa i od života ostavićemo i duvan kao i sve ostalo... pa neću o tome da lupam glavu za života kada me niko do sada nije ubedio da mi je ilovača bliža samo zbog pušenja... Da je tako izumro bi ženski rod ne daj Bože...

@ muchomachoR
Kolega brko ti pušiš u poslednje vreme više nego kada smo se upoznali,al' srećom ko velim sa lizanjem si prestala...

staro
  (#37 (permalink))
nenad.bds
Iskusni forumdžija
nenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostale

Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: danas 09:08
Godine: 65
Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 19.05.2008, 02:32

Saveti za najlakše ostavljanje duvana:

Način prvi: da ne započinješ!

Način drugi: da se dovoljno loše (zdravstveno) osećaš zbog pušenja!

Način treći: da se dovoljno uplašiš za svoj život!

Način četvrti: stalno biti u društvu bivših pušača - to su najgori protivnici ('kad se kurva propošteni...' kako kaže narod) - zamenićete ovisnost o nikotinu za ovisnost o zvocanju, čantranju, maltretiranju, brizi, savetima, upozorenjima itd. itd.

Naravno, saveti su za druge.

Inače, ja sam započeo još dok sam bauljao i puzao po podu. Moj deda je pod krevetom držao kutiju od cipla sa nasečenim duvanom da se ne bi osušio. Uhvaćen sam na delu s ustima punim duvana.

Počeo sam da kupujem cigarete negde u 15-toj. Tad su se mogle kupovati na komad. Ovih s filterom još nije bilo.

Tri kutije dnevno prešao sam početkom 70-tih. (Nisam ja kriv što u paklice stavljaju samo 20 kom. Nekad davno je 'Drava' pakovana u kutije od grubog karotna - po 100 cigareta. To je bila paklica!)

Sada osciliram između 3,5 i četiri kutije (sedenje za kompjuterom garantuje tih četiri. Kad se postavi pitanje: koliko cigareta na dan, odgovaram ne mnogo, ali na noć..!

Priznajem da nikada nisam ostavljao duvan. Sem kad sam dva tri puta bio sa nekim jakim gripom pa nisam mogao da pušim po 15 - 20 sati. I kad letim preko bare. Za te prilike imam razradjene taktike kako da među prvima stignem do onog mesta za pušenje na izlazu. Da avio-kompanije imaju osećaj za tržište, uvele bi letove za pušače. (Verovatno se malo od forumaša seća kakva je to bila usluga kad vas na čekingu pitaju 'da li želite mesto u delu za pušenje?')

Među prijateljima i poznanicima imao sam dosta lekara (i vrhunskih za posledice pušenja) i drugih dobronamernika, uključujući i najbliže, pa sam za kritike i savete izgradio niz gardova.

Evo nekih od njih.

- Kad mi kažu: dobićeš rak, odgovaram: kako može jedan pristojan rak da opstane u tako zagadjenoj sredini?!

- Kad mi kažu: znaš li kako su pluća pušača puna katrana? (a znam, vido sam na sudskoj medicini), odgovaram: A nešto znaju i prosti seljaci - kad hoće da pobiju stubove za ogradu, zamoče u katran da duže traju!

- Kad mi kažu: pališ jednu za drugom, kažem: nije, nego pravim kratke pauze.

- Kad mi kažu: znaš li koliko to košta, a ja odgovaram: Pa ja mnoge od vas školujem, izdržavam, i već šta drugo, 50 godina puneći državnu kasu!

staro
  (#38 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 19.05.2008, 02:35

Od nečega se mora umreti... biram da mogu sam da izaberem,jer pre bih ostavio bubrege,jetru,prostatu ili bešiku bolesne kad tad ničim kao izazvane,ali pošto ne mogu da menjam organe malo je depresivno da menjam život...

staro
  (#39 (permalink))
nenad.bds
Iskusni forumdžija
nenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostalenenad.bds je uzor za ostale

Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: danas 09:08
Godine: 65
Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 19.05.2008, 02:40

Citat:
Neron kaže: Pogledaj poruku
Od nečega se mora umreti...
Ma, smekšao narod, danas svi od bolesti, niko prirodnom smrću.

Poruku je izmenio nenad.bds, 19.05.2008 u 02:47.

staro
  (#40 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION

Odgovor: Kako ostaviti duvan? - 19.05.2008, 02:58

Od čega je umro ? Hmm , pa od smrti ...

Kao da neko zna uvek tačno od čega je ...

Jedino se rodimo i umremo ,a da i ne znamo i stoji da je to najlepše u životu , baš zbog pomenute istine , a mi tupimo o duvanu...

Usput svaki dan pijemo vodu i jedemo hranu , a da niko nije sasvim siguran koliko se trujemo , što akutno , što na duge staze , pa mi utoliko besmislenije da ostavljam duvan... I što duvan ? Ostavite gazirane sokove , odrecite se alkohola i sex-a... Što kaže pok. ćale kada mu je 3 meseca pred smrt dr. reda radi rekao da ne puši... e još to da ostavim , pa ni umreti neću ljudski...

A jbg , smrt takva... na 7 dana pred istu on traži cigaretu,ja mu dam on okrene naopačke,stavlja usta nije ni zapaljena,ali šta ti je stečeni refleks... jbt kad nisam presvisnuo,a zato ga i neću nikada ostavljati...

Odgovor