VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > On-line savetnik

On-line savetnik Razni stručni saveti. Pomozimo jedni drugima u rešavanju problema.

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Pomoć za rodoslovno stablo
staro
  (#1 (permalink))
jeti
Početnik
jeti će uskoro postati poznat član

Član od: 02.07.2008.
Poslednji login: 01.10.2008 10:36
Pol: Žensko
Godine: 54
Pomoć za rodoslovno stablo - 29.09.2008, 02:22

Napravila sam rodoslov moje velike familije (oko 250 članova), tekstualni deo, i pojedinačna stabla za svaku od 10 porodica. Međutim, problem je nastao kada je trebalo da sva ta pojedinačna stabla spojim u jedno veliko. Probala sam u Corelu, ali nije uspelo. Zatim i u Wordu, ali ni tu nije moglo.
Format celog stabla treba da bude najmanje 40x35cm.
Ovo što sam uradila u vordu nosila sam na štampanje u jednu štampariju, ali oni nisu mogli da otvore fajl.

Da li neko može da mi da savet kako da napravim ovo stablo?

Napominjem da sam probala (uz unošenje svih podataka) u programu Geno Pro, Geno, My Heredity i dr. sličnim programima, ali osim horizontalnog i vertikalnog stabla, oni ne nude ništa drugo. Za ovako brojnu familiju najviše bi mi odgovarala neka okrugla ili elipsasta šema ili baš drvo.

Hvala.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Pomoć za rodoslovno stablo
staro
  (#2 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: danas 13:46
Pol: Muško
Odgovor: Pomoć za rodoslovno stablo - 29.09.2008, 05:20

Citat:
jeti kaže: Pogledaj poruku
Napravila sam rodoslov moje velike familije (oko 250 članova), tekstualni deo, i pojedinačna stabla za svaku od 10 porodica. Međutim, problem je nastao kada je trebalo da sva ta pojedinačna stabla spojim u jedno veliko. Probala sam u Corelu, ali nije uspelo. Zatim i u Wordu, ali ni tu nije moglo.
Format celog stabla treba da bude najmanje 40x35cm.
Ovo što sam uradila u vordu nosila sam na štampanje u jednu štampariju, ali oni nisu mogli da otvore fajl....
Verovatno ima i lakših načina od ovog što ću predložiti
možeš na primer da u korelu sliku podeliš na dva, tri, četiri dela (koliko god ti je potrebno da bi bili manji od veličine A4)
odštampaš svaki zasebno i nakon toga ih i spojiš
za to nema potrebe da ideš u bilo koju štampariju

E sad da sam na tvome mestu, kao što nisam
pošto je stablo već uradjeno u wordu, pomoću pdf kreatora (ili nekog sličnog programa) bi to prebacio u bilo koji standardni image format (JPEG ili BMP), a zatim nekim programom poput proposter-a koji automatski deli dokumente na željenu veličinu to i podelio

sačekaj, sigurno ima jednostavnijih rešenja, (možda se neko drugi javi) but ja ih ne znam...
mogu jedino još potražiti na netu alternativne programe proposteru koji su free, i link za pdf kreator ako je potrebno

lakše bi mi bilo to da uradim nego ovoliko da kuckam

staro
  (#3 (permalink))
prewrnuta_torta
Little Black Dress(:
prewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimumprewrnuta_torta je dostigao maksimum

Član od: 18.06.2008.
Poslednji login: juče 23:10
Godine: 19
Odgovor: Pomoć za rodoslovno stablo - 29.09.2008, 08:23

nisam sigurna da li ce ti biti od pomoci... ali znam jedan program za pravljenje porodicnog stabla... ima i online verzija a moze da se skine besplatno...
LINK

It's gonna be me you and the dance floor...and dance forever

staro
  (#4 (permalink))
jeti
Početnik
jeti će uskoro postati poznat član

Član od: 02.07.2008.
Poslednji login: 01.10.2008 10:36
Godine: 54
Odgovor: Pomoć za rodoslovno stablo - 29.09.2008, 21:35

Hvala ti, Prewrnuta torto, ali u My heredity sam već pokušala. Oni nude, u besplatnoj verziji, samo horizontalno ili vertikalno stablo, a to je na oko 15 strana, što mi ne čini posao. Meni treba stablo na jednoj strani, bez obzira na format. Ako se setiš još nečega, ti javi.Hvala.

Odgovor

« Digi | Mamurluk »

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > On-line savetnik > Pomoć za rodoslovno stablo
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Pomoć od žene? memento Muška kafana 5 05.10.2008 14:13
Tapete Najgora Hobi - Uradi sam 5 14.07.2008 15:35
Pomoć oko prezimena kohili On-line savetnik 2 20.09.2007 18:44
Pobegao iz zatvora uz pomoć vazelina SQUAW Belosvetske zanimljivosti 2 22.11.2006 22:36
Skuvali jaje uz pomoć mobilnih telefona! SQUAW Belosvetske zanimljivosti 3 23.09.2006 17:05