VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > On-line savetnik

On-line savetnik Razni stručni saveti. Pomozimo jedni drugima u rešavanju problema.

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Mamurluk
staro
  (#11 (permalink))
Ivana-psy
Poznata faca
Ivana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimum

Član od: 06.08.2006.
Poslednji login: juče 13:12
Pol: Žensko
Godine: 24
Odgovor: Mamurluk - 09.01.2008, 17:00

Mamurluk - to me podseti na nedelju ujutro..

Stiže leto... sreća, sreća, radost, ma uživancija...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Nenad_DPb
Unexpected
Nenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostale

Član od: 31.03.2007.
Poslednji login: 24.06.2008 00:23
Pol: Muško
Godine: 22
Odgovor: Mamurluk - 04.02.2008, 20:10

Kako preživeti mamurluk?

Sok od kajsije
Poznato je da koktel od pomorandžinog soka sa votkom "diže iz mrtvih", međutim, savetujemo ti da malo izmeniš ovaj provereni recept. Natoči čašu gustim sokom od kajsije i dodaj samo par kapi votke. Kajsija je vrlo bogata vitaminom C, potentnim antioksidantom koji sprečava oštečenje ćelija koje izaziva alkohol. Sem toga odlično gasi žeđ, a kao što znaš posle pijanke sledi dehidracija organizma.

Kajgana
Kao odličan doručak za jutro posle, savetujemo ti kajganu. Jaja su bogata vitaminom B6, koji je prethodne noći u tvom organizmu izgubio bitku sa alkoholom. Sem toga bogate su natrijumom i proteinima, koji će tvom telu pomoći da nadoknadi izgubljenu tečnost.

Čili ili neki drugi ljuti sos
U kajganu dodaj nekoliko kapi čili sosa ili malo tucane ili sušene ljute papričice. Efekat je neverovatan, ako se pitaš u čemu je tajna, ona leži u kapsicini, prirodnom analgetiku kojim je ljuta paprika bogata.

Jogurt sa medom i urmama
Pomišljaš kakav odvratan recept? Samo dok ne probaš. Med i urme su najbolji izvor fruktoze, supstance koja i ubrzava i poboljšava matabolizaciju alkohola. Što se jogurta tiče, on će ti srediti iziritirani stomak.

Kivi
Za njega se može reći da je prava "hitna pomoć", jer sadrži proteolite, enzeme koji pomažu varenju. Sem toga ova voćka je pravi rudnik minerala i vitamina, koji su ti sada prekopotrebni.

Jagode
Bogate vitaminom C pomoći će ti da organizam što pre očistiš od alkohola. Samo 50 g ovog voća sadrži 50 odsto dnevne potrebe vitamina C.

Čaj od nane
Ako si teško i bolne glave stavio vosu za kafu u nadi da će ti ona razbistriti pamet i oterati bol - grešiš. Mnogo veći efekat ćeš postići sa jakim čajem od nane koji sadrži metilsalicilat, supstancu koja otklanja bol i osvežava.

Tekst objavljen u Muškom svetu / decembar 2003

Treba znati da se prvi poljubac ne daje ustima vec ocima.

staro
  (#13 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: 24.06.2008 02:38
Odgovor: Mamurluk - 04.03.2008, 03:31

Citat:
Neron kaže: Pogledaj poruku
- Jedite sto bolje i masnije pre konzumiranja,a ako mozete i po malo za vreme alkoholisanja...
- Mesanje alkohola nema veze sa pijanstvom,alkohol je alkohol,a KNJAZ MILOS konzumirajte u neogranicenim kolicinama ma sta pili,ona vas trezni za pola sata...
- Pre spavanja slobodno popijte sumeci magnezijum i beviplex vitamine (od kako pijem magnezijum kao da nemam posledica koje sam citav zivot imao..jbg covek se uci dok je ziv...)

Slusaj mene radi kako hoces,ali od ovog recepta savrsenijeg nema...probajte

Ko da slušam pokojnog Tozu
... bog da mu dušu prosti, ne sakrpi ni 50 godina,
kad se sastao sa crnom zemljom

Nikad bolestan od pića,
kad bi svi popadali on je i dalje bio na nogama,
a ujutru - ništa, kao i da nije ni pio prethodnu noć
Što bi naš narod rekao: "Ma mogao je volu rep da iščupa" koliko je bio jaki
To mu je verovatno i dalo predispoziciju da bude "otporan" na dejstvo alkohola
Visok i jak, Metar i devedeset - po njegovim rečima; cipele broj 50, nikad firmirane, nego od šustera, radjene po meri - svakako obuću za sebe i nije uspevao da nadje po prodavnicama.
Po slobodnoj proceni, imao je sto četrdesetak kila, možda i celih 150. Nikad nam nije odao taj podatak, jednom je doduše stao na vagu, al' se igla zalepila na maximum

On se lečio na taj način, pored alkoholnog pića je uvek imao dal' Koka Kolu, dal' kiselu vodu
Običnu vodu nije ni pio.žedj je gasio pivom, il' kiselom vodom.
Kad su doktori zaključili da mu je otišla jetra, manuo se alkohola, al ne i gaziranih pića.
To ga je i dotuklo, bar tako kažu upućeniji od mene

No da se vratim na temu, da tačno je to što kažeš, magnezijum, i što više tečnosti, no da je najsavršeniji savet
... ni on ne vredi, ako se ne pije sa nekom merom

staro
  (#14 (permalink))
starsica
bataci za dz :)
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: juče 22:16
Godine: 20
Odgovor: Mamurluk - 04.03.2008, 03:51

meni pomogne uvek vitamin C u tabletici, s obzirom da sam ja mamurna i po par dana

krek, krek.. ne gudra..

staro
  (#15 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: juče 22:03
Godine: 38
Odgovor: Mamurluk - 04.03.2008, 03:57

...ne pijem...tako da ne znam o cemu pricate...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#16 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 01:07
Godine: 27
Odgovor: Mamurluk - 04.03.2008, 12:00

-Ja sam cep'o drva, ali u sustini i nema leka. Pa da!

staro
  (#17 (permalink))
Captain Jack
Jolly Roger
Captain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 00:08
Odgovor: Mamurluk - 05.03.2008, 09:16

Kod mene jogurt je uvek zavrsavao posao i to onaj...kako se zvase...sad cu da lupim...nemam pojma,a i mrzi me da sad trazim po netu...imao je neke gljive u svom sastavunije vazno...izgleda da sam jos mamuran
Moram da se pozalim da vec vise meseci nisam osetio mamurluk i da propadam ko licnost i persona...'bem ti mornara koji ne cirka

Not all treasure is silver and gold, mate.

staro
  (#18 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 17:35
Godine: 33
Odgovor: Mamurluk - 05.03.2008, 12:56

Citat:
Captain Jack kaže: Pogledaj poruku
Kod mene jogurt je uvek zavrsavao posao i to onaj...kako se zvase...sad cu da lupim...nemam pojma,a i mrzi me da sad trazim po netu...imao je neke gljive u svom sastavunije vazno...izgleda da sam jos mamuran
Moram da se pozalim da vec vise meseci nisam osetio mamurluk i da propadam ko licnost i persona...'bem ti mornara koji ne cirka

Kad reče jogurt uvek se setim nekih čuvenih završnica burek&jogurt posle hektolitara nečeg što nije jogurt. I onda onaj blagoteleći pogled preko kafe tako prepoznatljiv i specifičan u svakog aktera uz "Jeeeeeeee ubi nas onaj jogurt"

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#19 (permalink))
alokin74
mouse hunter...
alokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimum

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 00:08
Godine: 34
Odgovor: Mamurluk - 06.03.2008, 14:40

Kod mene jogurt pali.

Samo da ima što više mlečne masti. Nekako bolje deluje.

Čim sam je ugledao, odmah sam je spazio.

staro
  (#20 (permalink))
Leonard Peltier
Onaj Koji Je Puk'o
Leonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimum

Član od: 29.08.2007.
Poslednji login: 03.07.2008 19:05
Godine: 30
Odgovor: Mamurluk - 06.03.2008, 16:49

Moj lek za saniranje posledica "štete" (bolje rečeno ublažavanja posledica ):

Pred spavanje popijem (ako treba na silu - na silu) barem 2 čaše vode

Ništa specijalno Samo se nadoknadi tečnost koju