VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > On-line savetnik

On-line savetnik Razni stručni saveti. Pomozimo jedni drugima u rešavanju problema.

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Lecenje narkomanije i alkoholizma
staro
  (#11 (permalink))
Aca1983
Poznata faca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: danas 09:30
Pol: Muško
Odgovor: Lecenje narkomanije i alkoholizma - 23.01.2008, 14:22

Nisam nikada probao drogu, niti cu, a takodje sam i veliki protivnik alkohola (izuzev kada se koristi u medicinske svrhe). Gledajuci okolinu, i neke od poznanika, mislim da je osnovni uzrok alkoholizma i narkomanije pomodarstvo, nezrelost razmisljanja, zelja za statusom i dokazivanjem u drustvu, razmazenost u pocetku pracena dobrom finansijskom potkovicom roditelja, psihicka slabost suocavanja osobe sa pratecim zivotnim problemima i sl.
Na kraju sta reci, drustvo ne bira vas, vec vi njega. Sve sto se desava regulisete sami, i vi ste jedini koji drzite uzde, ako ne zelite da ih povucete i zaustavite se, srljacete sve dublje niza stranu bez zaustavljanja.
Voleo bih kada bi se svi alkoholicari i narkomani izlecili, i stoga podrzavam svaku akciju medicinskih ustanova, i sve kampanje za suzbijanje narkomanije i alkoholizma.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Apolonija
Početnik
Apolonija će uskoro postati poznat član

Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: juče 01:01
Pol: Žensko
Godine: 28
Odgovor: Lecenje narkomanije i alkoholizma - 28.01.2008, 23:11

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Ja znam neke koji su imali herca da provere. Na tome se zasniva cela priča izgleda. Nastavili tamo gde su stali, joj radosti. Oni koji su se izlečili su ili u manastire otišli ili samom Bogu, nažalost.
To uopšte nije tačno,ja sam se izlečila a niti sam otišla u manastir a kamoli dragom Bogu.Deveta je godina kako sam čista.Potrebna ti je samo jaka volja što većina narkomana nažalost nema,i vera i nada da postoje mnogo lepše i bolje stvari u životu osim droge.

staro
  (#13 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 13:15
Godine: 33
Odgovor: Lecenje narkomanije i alkoholizma - 28.01.2008, 23:19

Citat:
Apolonija kaže: Pogledaj poruku
To uopšte nije tačno,ja sam se izlečila a niti sam otišla u manastir a kamoli dragom Bogu.Deveta je godina kako sam čista.Potrebna ti je samo jaka volja što većina narkomana nažalost nema,i vera i nada da postoje mnogo lepše i bolje stvari u životu osim droge.
Kamo sreće da je više takvih kao što si ti Samo, nisam ja mislila na sve izlečene na planeti, nego na one o kojima sam pričala

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#14 (permalink))
Apolonija
Početnik

Odgovor: Lecenje narkomanije i alkoholizma - 28.01.2008, 23:21

Citat:
Buba Erdeljan kaže: Pogledaj poruku
Ja sam bila.
Pridržavala se terapije.
Popila predvidjenu dozu blokatora.

A onda jednom, u totalnom nockdown-u, popijem ono iz - grupe i umesto da me nema - odletim na osmo nebo.
Zamisli moje iznenadjenje.

Ubrzo potom sam nastavila gde sam stala.

Nije tačno da su receptori nakon injekcije zasićeni i da može da dodje do over dosa. Lokalni anestetici, benzidiazepini, barbiturati, narkotici...ništa od svega ne ometa ni protok krvi ni metabolizam mozga.
Jedino sumnjam da je iko imao herca da to proveri.

Otuda tušta izlečenih.

Vrlo dakleM isplativo

Da se vratim na topic: bolnica je prvi korak, ali od njega nema vajde.
Ili se okreneš Bogu ili ka samom sebi.

Duga je potpuno u pravu.
Bolnica jeste prva stanica kada neko odluči da se leči,ali može tebe da leče hiljade bolnica i doktora ako ti to sam ne želiš.U suštini ti to želiš, ali tvoja podsvest reaguje drugačije,tako da ni okretanje Bogu ne pomaže mnogo,dosta narkomana su godinama bili u manastiru pa kada su se vratili počeli po starom.
Znači jedino sam sebi prvenstveno možeš da pomogneš ako uistinu želiš!

staro
  (#15 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: juče 22:25
Godine: 42
Odgovor: Lecenje narkomanije i alkoholizma - 28.01.2008, 23:35

Citat:

Jedino sumnjam da je iko imao herca da to proveri.

Otuda tušta izlečenih.
ja sam znala nekog iz NS-a koji je imao herca da proveri.....umro je.....njegova zena kaze da je iz radoznalosti uzeo malko....

divlja u srcu

staro
  (#16 (permalink))
Apolonija
Početnik

Odgovor: Lecenje narkomanije i alkoholizma - 28.01.2008, 23:40

Citat:
Majko moja mila...Kakav je ovo kromanjonski stav, kolega? Bez uvrede.

Da li je ovo razuman odgovor obzirom na realno stanje u kom se naše društvo nalazi?
Mislite da neko (p)ostaje narkoman ili alkoholičar iz besa?
Možda, ali mali broj.

Većina ne uspeva da se uzdigne iznad unutrašnjih i / ili spoljašnjih iskušenja i pri tom su vrlo svesni i razjedeni osećanjem krivice.
Vaš stav nikome ne bi pomogao.
Ponajmanje obolelima.
A takvi ljudi jesu bolesni, potrebna im je pomoć, podrška i ruka razumevanja. Ne bič Božji.
Osuda.
I prezir.
Potpuno si u pravu,takvi ljudi su stvarno bolesni,jer narkoman nema normalno ponašanje i delovanje zrele i odgovorne osobe,oni su zainteresovani samo za sebe i za zadovoljavanje njihove zavisnosti.pa makar ti ta osoba bila i bret rođeni.
Takođe isto kažem treba im podrška ako su već odlučili da se leče a ne bič Božiji,Jer znam iz iskustva da to nije ni malo lako.
I zato poručujem svima iz najbolje namere "BEŽI OD DROGE U SVAKOJ PRILICI,U SVIM USLOVIMA I U SVIM OKOLNOSTIMA"!!!!!!!!!!!!!!

staro
  (#17 (permalink))
Isahara
žena drugog sistema
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: 17.07.2008 23:28
Godine: 31
Odgovor: Lecenje narkomanije i alkoholizma - 28.01.2008, 23:55

Citat:
Apolonija kaže: Pogledaj poruku
Bolnica jeste prva stanica kada neko odluči da se leči,ali može tebe da leče hiljade bolnica i doktora ako ti to sam ne želiš.U suštini ti to želiš, ali tvoja podsvest reaguje drugačije,tako da ni okretanje Bogu ne pomaže mnogo,dosta narkomana su godinama bili u manastiru pa kada su se vratili počeli po starom.
Znači jedino sam sebi prvenstveno možeš da pomogneš ako uistinu želiš!
Slažem se.
Mislim da filozofija "mesto šprica brojanica" ne treba da bude osnova lečenja.
"Lako" je skinuti se, ali recidiv je uvek moguć pa čak i kod relativno benigne zavisnosti kao što je nikotinska. Nisam baš kompententna oko farmakoterapije ali mislim da rivotril nije najsrećnije rešenje. Zoloft se pokazao kao mnogo efikasniji upravo kod bolesti zavisnosti.
Najteže je boriti se sa sopstvenim demonima.
Samo nastavi tako. Imaš moje duboko poštovanje kao i svako ko je uspeo da se izbori sa tim zlom

"Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde

staro
  (#18 (permalink))
Buba Erdeljan
Iskusni forumdžija
Buba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat član

Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 19.04.2008 13:55
29.01.2008, 18:42

Citat:
believer kaže: Pogledaj poruku
ja sam znala nekog iz NS-a koji je imao herca da proveri.....umro je.....njegova zena kaze da je iz radoznalosti uzeo malko....

Da..prag tolerancije kod svakog je drugačiji. Kako bola, tako i svega ostalog.
Pokoj mu duši. Stvarno mi je žao.

U principu - i ovo je bitka kao i svaka druga. Nema razlike (osim u ulogu): Ili je dobiješ, ili ne.

Citat:
Isahara kaže: Pogledaj poruku
Slažem se.

"Lako" je skinuti se, ali recidiv je uvek moguć pa čak i kod relativno benigne zavisnosti kao što je nikotinska.
Samo nastavi tako. Imaš moje duboko poštovanje kao i svako ko je uspeo da se izbori sa tim zlom
Možda bi trebalo otvoriti i tu temu. O nikotinskoj ovisnosti.
Najodgovornije stojim iza tvrdnje da se ravno dve godine borim i da još nisam "čista". Samo kriza kraće traje.
A kad god vidim da neko srče kafu i puši winston 100's - ja kriziram.
Tuga!

S' druge strane, deseta je godina kako nisam koristila ništa od opijata, a bila sam ovisna od heroina kroz celo svoje srednje školovanje.
Ni upola nisam imala problema sa lečenjem, tj. skidanjem koliko sada imam sa cigaretama.
Samo je bolelo više i bilo je neprijatnije. Mnogo neprijatnije.

Daleko od tog da je ovisnost od nikotina bezazlena.
I da je nema tamo gde već postoji imenovani problem. Jedan ili drugi.

_________Una16

Poruku je izmenio goldie, 29.01.2008 u 22:00. Razlog: dve uzastopne poruke

staro
  (#19 (permalink))
Adora
Dr.Haus
Adora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat član

Član od: 22.03.2007.
Poslednji login: juče 15:01
Godine: 36
Odgovor: Lecenje narkomanije i alkoholizma - 30.01.2008, 10:13

Na Čeneju kod Novog Sada postoji ustanova"Raskršće" za lečenje i rehabilitaciju od narkomanije.Hrišćanskog je karaktera.Terapija je rad na njivi i proizvodnja povrća.Kažu da je totalno izlečenje oko 90%.Momci proizvode super papriku, a ljudi koji žive na Čeneju kažu da su skroz okej.

Ja sam imala najprijateljicu i još jednog druga koji su izgubili život zbog overdose, žao mi je zbog njih što su napustili ovaj svet u najboljim godinama. To uvek govorim kao loš primer deci da ne bi i oni slučajno došli u takvu situaciju.Bolje im na vreme puniti glavu, nego da kasnije završe kao pojedinci.

Poruku je izmenio Adora, 30.01.2008 u 10:15. Razlog: Gramatička "grekša"

staro
  (#20 (permalink))
Isahara
žena drugog sistema
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: 17.07.2008 23:28
Odgovor: Lecenje narkomanije i alkoholizma - 30.01.2008, 14:57

Citat:
Buba Erdeljan kaže: