|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| On-line savetnik Razni stručni saveti. Pomozimo jedni drugima u rešavanju problema. |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Lecenje narkomanije i alkoholizma |
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 13:15
Pol: Žensko
Godine: 33
|
Odgovor: Lecenje narkomanije i alkoholizma -
28.01.2008, 23:19
Citat:
Samo, nisam ja mislila na sve izlečene na planeti, nego na one o kojima sam pričala ![]()
|
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: juče 01:01
Godine: 28
|
28.01.2008, 23:21
Citat:
Znači jedino sam sebi prvenstveno možeš da pomogneš ako uistinu želiš! ![]() |
|
|
|
|
|
|
clan TNT grupe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: juče 22:25
Godine: 42
|
28.01.2008, 23:35
ja sam znala nekog iz NS-a koji je imao herca da proveri.....umro je.....njegova zena kaze da je iz radoznalosti uzeo malko....
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: juče 01:01
Godine: 28
|
28.01.2008, 23:40
Citat:
Takođe isto kažem treba im podrška ako su već odlučili da se leče a ne bič Božiji,Jer znam iz iskustva da to nije ni malo lako. I zato poručujem svima iz najbolje namere "BEŽI OD DROGE U SVAKOJ PRILICI,U SVIM USLOVIMA I U SVIM OKOLNOSTIMA"!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
|
|
|
|
|
|
žena drugog sistema
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: 17.07.2008 23:28
Godine: 31
|
28.01.2008, 23:55
Citat:
Mislim da filozofija "mesto šprica brojanica" ne treba da bude osnova lečenja. "Lako" je skinuti se, ali recidiv je uvek moguć pa čak i kod relativno benigne zavisnosti kao što je nikotinska. Nisam baš kompententna oko farmakoterapije ali mislim da rivotril nije najsrećnije rešenje. Zoloft se pokazao kao mnogo efikasniji upravo kod bolesti zavisnosti. Najteže je boriti se sa sopstvenim demonima. Samo nastavi tako. Imaš moje duboko poštovanje kao i svako ko je uspeo da se izbori sa tim zlom ![]() "Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 19.04.2008 13:55
Godine: 31
|
29.01.2008, 18:42
Citat:
Da..prag tolerancije kod svakog je drugačiji. Kako bola, tako i svega ostalog. Pokoj mu duši. Stvarno mi je žao. U principu - i ovo je bitka kao i svaka druga. Nema razlike (osim u ulogu): Ili je dobiješ, ili ne. Citat:
Najodgovornije stojim iza tvrdnje da se ravno dve godine borim i da još nisam "čista". Samo kriza kraće traje. A kad god vidim da neko srče kafu i puši winston 100's - ja kriziram. Tuga! S' druge strane, deseta je godina kako nisam koristila ništa od opijata, a bila sam ovisna od heroina kroz celo svoje srednje školovanje. Ni upola nisam imala problema sa lečenjem, tj. skidanjem koliko sada imam sa cigaretama. Samo je bolelo više i bilo je neprijatnije. Mnogo neprijatnije. Daleko od tog da je ovisnost od nikotina bezazlena. I da je nema tamo gde već postoji imenovani problem. Jedan ili drugi. |
||
|
|
|
|
|
Dr.Haus
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.03.2007.
Poslednji login: juče 15:01
Godine: 36
|
30.01.2008, 10:13
Na Čeneju kod Novog Sada postoji ustanova"Raskršće" za lečenje i rehabilitaciju od narkomanije.Hrišćanskog je karaktera.Terapija je rad na njivi i proizvodnja povrća.Kažu da je totalno izlečenje oko 90%.Momci proizvode super papriku, a ljudi koji žive na Čeneju kažu da su skroz okej.
Ja sam imala najprijateljicu i još jednog druga koji su izgubili život zbog overdose, žao mi je zbog njih što su napustili ovaj svet u najboljim godinama. To uvek govorim kao loš primer deci da ne bi i oni slučajno došli u takvu situaciju.Bolje im na vreme puniti glavu, nego da kasnije završe kao pojedinci. |
|
|
|