VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > On-line savetnik

On-line savetnik Razni stručni saveti. Pomozimo jedni drugima u rešavanju problema.

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
staro
  (#11 (permalink))
lav71
kobasi_car
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: danas 10:24
Pol: Muško
Godine: 36
13.08.2007, 20:10

Citat:
pero_M kaže: Pogledaj poruku
Zeleo bih da kupim klimu, ne toliko za hladjenje, nego i za dogrevanje pred zimu. Rec je o 18m2 prostorije i planiram uzeti klimu oznake 9 ali sam u nedoumici za proizvodjaca. Pronasao sam u jednoj prodavnici, da se prodaju klime 3 razlicita proizvodjaca:

Neo 15.000 din.
Samsung 19.000 din.
Panasonic 24.000 din.

Interesuje me tvoje misljenje, da li je Panasonic "toliko" trajniji , kvalitetniji iil treba dati vise od 100E samo za marku.
..u principu sve klime rade i hlade (kad u startu prorade)...razlike su u finesama, kvalitetu plastike, kopcama, filterima....svemu što daje neki ukupan utisak o klimi...(na ovim klasičnim kinezima...kopce puknu...filteri se brzo iskrive...i to vise nije to)...

..ja lično ne bih nikad uzeo sebi neo......a samsung se ove godine posebno...a donekle i prošle pokazao dosta bučan i licno nije po mom ukusu...ali ako je problem sa parama tu...onda bar odaberi njega....ako nije...onda bih ti svakako savetovao panasonic jer ga licno imam i veoma se dobro pokazao...

...a ako ti je za utehu...fujitsu je recimo oko 500 evra sa ugradnjom....tako da je panasonic jos i solidan sa cenom...

Citat:
bmasha kaže: Pogledaj poruku
Pozdrav. Ja sam iz Banja Luke i nov sam na forumu. Imam problem sa klimom. Uzasno smrdi. Vjerovatno zbog mnogo pusenja.Hocu da je sam ocistim, posto ovdje nema servisa koji se time bavi. Postoji li neko sredstvo do koga se lako dolazi i kako da ga koristim, detaljno ocistim unutrasnju jedinicu. Unaprijed sam jako, jako zahvalan
...klasična sredstva kojim možeš profesionalno sam da očistiš klimu ne postoje u prodaji za široke mase...ali filtere možeš komotno oprati sam sa mlakom vodom i nekim deterdžentom za suđe koji lepo miriše...ćelije koje su iza filtera tako đe kad skineš filtere možeš sam prskati isto tako nečim iz neke posude koja ima prskalicu, pa ih posle isprskati običnom vodom...samo pazi da prskas direktno u njih da ne ode ti voda na elektroniku...

...moguće je da ces problem privremeno zalečiti jer se veoma cesto smrad nakupi i u ventilatoru ali do njega ne mozes nikako sam prici pa samim tim ga ni ocistiti bez stručne pomoci nekog servisera....

...i na kraju...pozdravi mi banja luku...pre par dana sam ti bio tu...

...za dame besplatna degustacija...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Klima uređaji....
staro
  (#12 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Godine: 47
Odgovor: Klima uređaji.... - 13.08.2007, 20:42

Citat:
lav71 kaže: Pogledaj poruku
...a samsung se ove godine posebno...a donekle i prošle pokazao dosta bučan i licno nije po mom ukusu...ali ako je problem sa parama tu...onda bar odaberi njega....ako nije...onda bih ti svakako savetovao panasonic jer ga licno imam i veoma se dobro pokazao...
Hvala na savetu.

Sad sam malo manje

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

staro
  (#13 (permalink))
bmasha
Novi član
bmasha je na dobrom putu

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: 02.06.2008 14:05
Godine: 28
Odgovor: Klima uređaji.... - 13.08.2007, 23:36

Hvala, mili, Banja Luka otpozdravlja

Rashladni uredjaji
staro
  (#14 (permalink))
Zoran Hadzic
Novi član
Zoran Hadzic je na dobrom putu

Član od: 14.08.2007.
Poslednji login: 15.08.2007 04:18
Godine: 49
Rashladni uredjaji - 14.08.2007, 20:08

DC kompresor 24V tip Danfoss na kom principu radi i kakav je to elektromotor iam 4 izlaza na buksni koja je koja dali ima kolektor i cetkice ako je tema klima uredjaji evo jedno pitanje i od mene
da li moze freon R407 da se zameni sa freonom R22 i kako

Trazim hitan odgovor
Drzim klimu u ruci i neznam sta da radim
Ne mogu vise da je drzim
zdravo LAVE DUGO TE CEKAM DA SE ZAKACIS JA SE JAVLJAM IZ MAKEDONIJE KAVADARCE
NE MOGU DA NADJEM FREON R 407 STA CE DA SEDESI SA FREONOM R22 DOSAD SAM JEDNOM STAVIO R22 MOTOR RADI NA PRITISKU 4,8 BAR. ILI +5 ISPARENJE JAVI SE

Poruku je izmenio Zoran Hadzic, 14.08.2007 u 21:11.

Odgovor: Rashladni uredjaji
staro
  (#15 (permalink))
lav71
kobasi_car
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Odgovor: Rashladni uredjaji - 14.08.2007, 20:57

Citat:
Zoran Hadzic kaže: Pogledaj poruku
DC kompresor 24V tip Danfoss na kom principu radi i kakav je to elektromotor iam 4 izlaza na buksni koja je koja dali ima kolektor i cetkice ako je tema klima uredjaji evo jedno pitanje i od mene
da li moze freon R407 da se zameni sa freonom R22 i kako

Trazim hitan odgovor
Drzim klimu u ruci i neznam sta da radim
Ne mogu vise da je drzim
...na prvo pitanje ti ne mogu da ti odgovorim a da nešto ne lupim......

...a na drugo je odgovor NE zato što su kompresori drugačiji za pomenute freone i pritisak u radu kod R407 je skoro duplo veći nego kod R22...

...ne znam samo zašto bi to radio?...

staro
  (#16 (permalink))
Zoran Hadzic
Novi član
Zoran Hadzic je na dobrom putu

Član od: 14.08.2007.
Poslednji login: 15.08.2007 04:18
Godine: 49
Odgovor: Klima uređaji.... - 14.08.2007, 21:16

Lave Neznam Da Li Si Dobio Odgovor Moram Da Zamenim Freon Jer Je Ispustio Na Ventilu Imam Samo R22 Pritisak Je 4.8 Bar Ili Isparenje +5

staro
  (#17 (permalink))
lav71
kobasi_car

Odgovor: Klima uređaji.... - 14.08.2007, 21:24

Citat:
Zoran Hadzic kaže: Pogledaj poruku
Lave Neznam Da Li Si Dobio Odgovor Moram Da Zamenim Freon Jer Je Ispustio Na Ventilu Imam Samo R22 Pritisak Je 4.8 Bar Ili Isparenje +5
...pa ubaci r407 freon...samo sto je kod njega preporučljivo da se ispusti sav pa ponovo uspe cela kolicina...

Odgovor: Klima uređaji - čišćenje, dezinfekcija...
staro
  (#18 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: danas 04:00
Pol: Žensko
Odgovor: Klima uređaji - čišćenje, dezinfekcija... - 20.08.2007, 13:03

To lave
Nisam znala da znas i ovo znanje( )-imam pitanja mali miliJon.
'el moze?

Odgovor: Klima uređaji - čišćenje, dezinfekcija...
staro
  (#19 (permalink))
lav71
kobasi_car

Odgovor: Klima uređaji - čišćenje, dezinfekcija... - 20.08.2007, 15:39

Citat:
DrinChe kaže: Pogledaj poruku
To lave
Nisam znala da znas i ovo znanje( )-imam pitanja mali miliJon.
'el moze?
...kad sam majstor mnogih zanata......udri drino slobodno...

staro
  (#20 (permalink))
svimigovi
Iskusni forumdžija
svimigovi je dijamantsvimigovi je dijamantsvimigovi je dijamantsvimigovi je dijamantsvimigovi je dijamant

Član od: 13.03.2007.
Poslednji login: 15.06.2008 18:46
Godine: 39
Odgovor: Klima uređaji.... - 31.08.2007, 17:32

Citat:
bmasha kaže: Pogledaj poruku
Pozdrav. Ja sam iz Banja Luke i nov sam na forumu. Imam problem sa klimom. Uzasno smrdi. Vjerovatno zbog mnogo pusenja.Hocu da je sam ocistim, posto ovdje nema servisa koji se time bavi. Postoji li neko sredstvo do koga se lako dolazi i kako da ga koristim, detaljno ocistim unutrasnju jedinicu. Unaprijed sam jako, jako zahvalan
E ajd se malo i ja ubacim....vidi smrad iz kliime se često javlja zbog ustajale vode, dakle, trba proveriti da kondenzovana voda pravilno otiče.... a što se tiče čišćenja unutrašnje jedinice, osim što opereš filtere (pod tušom) možeš i oprati isparivač sa blagim rastvorom hidrogena 2 - 3%.....

Da to sam ja, malo sam se.....