Mislim da ti savetima niko ne moze pomoci.
Smatram da imam iskustva, ali se ne bavim tim poslom. Situacija u porodici me je primorala da kupujem i prodajem (selim imovinu, ili je ukrupnjavam...).
Svaki stan ima svoje lose i dobre strane. Znam da nema idealnog.
Iskljuci sve emocije i hladne glave gledaj. U tim trenucima nemoj da mislis na pare.
Zaista najvaznije su
papiri: da je uknjizen, da ima ciste papire. Ako se ne razumes u to, onda obavezno uzmi advokata. Nemoj da zbog neinformisanosti napravis veliku i neoprostivu gresku.
Od najvaznijih stvari su
lokacija i
kvadratura, a onda sam
kvalitet zgrade.
Instalacije nemoj da uzimas u ozbiljno razmatranje, jer ces vrlo lako to dovesti u upotrebljivo stanje. Mislim na struju i vodu. Zamena nije komplikovana, a onda si miran i siguran. Pogledaj
grejanje i radijatore, ventile.
Obicno se ljudi boje poslednjeg sprata, zbog prokisnjavanja. Cak ni to nije tesko popraviti, a ni preterano skupo, u odnosu na cenu stana.
Pitaj za
strane sveta, pogledaj gde im je ugradjena klima.
Podovi su bitni,
stolarija.
Nikako nemoj da gledas kako su prodavci sredili stan, gledaj oblik, velicinu i raspored prostorija. Ti ces sebi srediti za tvoj nacin i ritam zivota. Skiciraj stan, da mozes na miru da razmislis kod kuce.
Raspitaj se da li stan ima
podrum ili
tavan, to OBAVEZNO pogledaj. Uzmi kljuceve na vreme, jer moze da se desi da te prostorije neko prisvoji dok je tvoja selidba u toku. Onda samo dodatna ludnica...
Komsiluk i ulaz, malo se raspitaj po gradu.
Ha, prvo sam ti rekla da ti niko ne moze dati savet, a onda sam se raspisala kao mahnita. Izvini.
E, sad da rezimiram:
Udjem u stan. I, nekako ga osetim. Osetim atmosferu, ako mi je dobra, onda je to to.
I nikad se nisam pokajala.
Srecno, i javi sta je bilo!
P.S.
Cenkaj se!