|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Kulinarstvo i ishrana Male tajne velikih majstora |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Pihtije i ostale zafrkancije |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.08.2008.
Poslednji login: danas 00:05
Pol: Žensko
Godine: 41
|
Odgovor: Pihtije i ostale zafrkancije -
01.10.2008, 01:58
jooooooooooj gde bas pihtije? sve to tako drmusavo masno rskavo ne volim....nikad nisam ni volela....krvavice,svargle,skembice,.....
pre bih jela neko povrce recimo karfiol,spanac i ostale travke nego pihtije i takve specijalitete ![]() kupi psa, jer to je jedini nacin da za novac dobijes ljubav
|
|
|
|
|
|
uvek ista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: 10.10.2008 18:58
Godine: 46
|
04.10.2008, 20:47
Zbog toga sto sam preterano volela gurmansku kuhinju, u koju ja licno ubrajam i pihtije i skembice i przena crevca.... itd.
Ovakve specijalitete mnogi ne vole, zbog materijala (premasnog) koji se pri pripremi koristi, zbog jakih zacina, zbog mirisa, zbog ovog ili onog, nije bitno... svi imamo razlicite ukuse. Ipak mislim, da za ove nesvakodnevne specijalitete treba biti i majstor, posebno za pihtije i skembice. Šta ti je smisao života, da bi ti život imao smisla
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 05.10.2008.
Poslednji login: 09.10.2008 18:34
Pol: Muško
Godine: 59
|
06.10.2008, 17:45
mi pitije kuvamo od ušiju i kolenice svinjske sa lovorovim listom i malo soli
tako se lepo stegne a nije masno previše ![]() |
|
|
|
|
|
žena drugog sistema
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 23:03
|
06.10.2008, 21:32
Volim
![]() Pihtijama se radujem kao kavijaru, jedem sve osim mozgova, jezika i očiju..crevca, škembiće, kolenice, potkolenice..ma sve samo da je meso ![]() "Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde
|
|
|
|
|
|
Kartenspieler
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 00:59
Pol: Muško
|
07.10.2008, 10:10
Pihtije volim i relativno često ih spremam, ali ih jedem tek toliko da probam.
Kada ih pravim, uglavnom za prijatelje, uvek stavljam suvo - vriško u odnosu pola - pola. Papci, rep, uši, glava i kožure. Zatim, stavljam i potrebnu količinu kocki za supu (goveđe), jer ih ne volim onako bledunjave, a i ukus je bolji. Skidam povremeno masnoću u toku kuvanja. Najbolja za to se pokazala jedna od onih malih plastičnih cediljki koje se mogu kupiti na pijacama i koje se obično koriste za čaj, jer savršeno ne propušta molekule one masnoće koja ume da stvori belu koru na ohlađenim pihtijama. Pre sipanja u sudove obavezno ih procedim, a meso pre raspodele odvojim od kostiju. Kada se stavi potrebna mera i vrsta materijala, pihtije se stvrdnjavaju i na sobnoj temperaturi. Inače, pihtije u žargonu zovemo koncentrisani šlog i infarkt! ... quinta esencia ...
... Kod žena uvek igra neki peti kec... ![]() |
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
| > Pihtije i ostale zafrkancije |
Slične teme
|
||||
| Tema | Autor | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Da sam pas, bio/la bih... | SQUAW | Kućni ljubimci | 51 | 15.09.2008 12:19 |
| Uh - hu, boginje, krajnici i ostale dečje bolesti velikih i malih... | Goga | Roditeljski kutak | 20 | 15.07.2008 15:57 |