VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Kulinarstvo i ishrana

Kulinarstvo i ishrana Male tajne velikih majstora

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne
staro
  (#41 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: juče 21:04
Pol: Žensko
Godine: 42
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 24.04.2008, 23:04

Citat:
starsica kaže: Pogledaj poruku

isto tako ne nosim nista od prave koze niti sto na sebi sadrzi bilo sta zivotinjskog porekla..
e ako je ovo istina onda to POSTUJEM.......
a ono ,mrzim ubijanje zivotinja ,gnusam se osoba koje nose pravo krzno,i ti fazoni a furaju se kozne tasne i cipele,e to mi je fuj fuj fuj fuj

dakle,pravi vegetarijanac ne koristi ni jedan ,ali NI-JEDAN-JEDINI proizvod koji ima ista zivotinjsko u sebi.......
ama,ni kitovu mast,ni ajkulino ulje,ni perje na sesiru,ni lek koji sadrzi nesto zivotinjsko....

nista,nista!

a takvih je,priznacete,veoma,veoma malo.....jel da?

divlja u srcu

Poruku je izmenio believer, 24.04.2008 u 23:11.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#42 (permalink))
starsica
bataci za dz :)
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: juče 21:43
Godine: 20
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 24.04.2008, 23:14

evo ovako..
imam jedne zelene starke, obozavam ih.. prelepe su, stalno sam ih nosila.. ali su od kozhe.. i od kako sam se odlucila na to da budem vegeterijanac, ne nosim ih, uopste, skupljaju prasinu.. ali necu da ih bacim, neka stoje tamo kao podsetnik..
i gledam svaki put pre nego nesto fabricko stavim u usta, proverim sadrzaj..
isto tako u pekari.. pitam na cemu su proizvodi peceni i da li sadrze zivotinjsku mast.. nije mi glupo da pitam..
doduse, imam drugare koji rade u pekarama kao pekari (idi begaj ) i naprave za mene ako ima kazem da mi se taj dan jede burek npr. na ulju..

krek, krek.. ne gudra..

staro
  (#43 (permalink))
Cecara
just keep swimming..
Cecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimum

Član od: 22.08.2007.
Poslednji login: 03.07.2008 16:56
Godine: 33
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 24.04.2008, 23:24

Citat:
believer kaže: Pogledaj poruku
e ako je ovo istina onda to POSTUJEM.......
a ono ,mrzim ubijanje zivotinja ,gnusam se osoba koje nose pravo krzno,i ti fazoni a furaju se kozne tasne i cipele,e to mi je fuj fuj fuj fuj

dakle,pravi vegetarijanac ne koristi ni jedan ,ali NI-JEDAN-JEDINI proizvod koji ima ista zivotinjsko u sebi.......
ama,ni kitovu mast,ni ajkulino ulje,ni perje na sesiru,ni lek koji sadrzi nesto zivotinjsko....

nista,nista!

a takvih je,priznacete,veoma,veoma malo.....jel da?
Da, bas tako. Veoma malo. Ne sete se ljudi, sta ces...

Moram priznati da se namirnice zivotinjskog porekla mogu naci na najneocekivanijim mestima kao sto su zele bombone, Tofite (one vocne mekane bombone), apotekarskoj kremi za usta (neke imaju neku placentu u sebi),nekim zvakama... Samo treba misliti.

A nisu mi jasni oni 'vegetarijanci' koji ne jedu meso do prvog slavlja ili odlaska u piceriju, kada zaborave da su vegetarijanci pa slucajno veceraju pljeskavice... Licno znam par ovakvih primera(ka)....

CHANCE FAVOURS THE PREPARED MIND

staro
  (#44 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 00:41
Godine: 33
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 25.04.2008, 00:39

Citat:
A nisu mi jasni oni 'vegetarijanci' koji ne jedu meso do prvog slavlja ili odlaska u piceriju, kada zaborave da su vegetarijanci pa slucajno veceraju pljeskavice... Licno znam par ovakvih primera(ka)....
Imaš bre i ljudi koji pričaju da su vegetarijanci, a da i ne znaju šta to znači. Tako ima i ljudi koji po 20 godina poste svaki post i jedu "Dobro jutro" margarin.
(Ja u gostima na ručku):

- Uzmi meso da vidiš kako su dobre krmenadle
- Neka hvala samo ću krompir i salatu, super mi je
- Uzmi meso ajde ajde šta ti je salata
- Ali ne jedem meso... dosta mi je ovo zaista
- Ajde ajde kako ne jedeš
- Ne jedem, kao kad ljudi poste, samo stalno...
- Pa posne skroz! Ja ti kažem uzmi nisu masne

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#45 (permalink))
Sokica
smucalica...
Sokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen član

Član od: 20.05.2006.
Poslednji login: juče 23:01
Godine: 36
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 16.05.2008, 19:49

Ja nisam vegetarijanac ali u mojoj kuhinji je veoma malo zastupljeno meso i to bilo koje vrste.Ja lično mogu bez mesa,a deci dajem i spremam samo piletinu i ribu. Za razliku od nas moj muž je lakto vegetarijanac tako da je naš jelovnik orjentisan na sveže voće i povrće u raznim oblicima... Mada je i on sve više čist vegetarijanac tako da mi sve više sužava mogućnost kuvanja i spremanja obroka.
Mislim da je to stvar izbora i poštujem svaku odluku i kad god se neko najavi na ručak ja uvek priupitam da li jede meso i mlečne proizvode,tek da znam!
Naravno,skidam kapu mom mužu koji se već 13 godina pridržava te ishrane a sve po principu ''ne jedem ono što ima mamu''.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Kulinarstvo i ishrana > Vegetarijanac - Da ili Ne