VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Kulinarstvo i ishrana

Kulinarstvo i ishrana Male tajne velikih majstora

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne
staro
  (#11 (permalink))
Bloo
Početnik
Bloo će uskoro postati poznat članBloo će uskoro postati poznat članBloo će uskoro postati poznat član

Član od: 04.12.2006.
Poslednji login: 23.06.2008 16:54
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 07.12.2006, 01:54

Uh, biti vegetarijanac je jako tesko. Probao sam i nije ni malo lako. Dodushe nisam se bash razvalio od truda, ali... Najveci problem je spremanje hrane posto ti treba malo vise truda da spremis ukusno jelo bez mesa a da te zasiti. Sa druge strane tu je i dostupnost, jer pljeku i cevape imas da kupis pa prakticno na trafici. Licno nikada nisam jeo meso van kuce, jer zelim da znam sta jedem, a inace jedem samo piletinu i ribu. Nadam se da cu u buducnosti "evoluirati" u neku kategoriju vegetarijanca... A shto se tice priche o zivotinjama i okrutnosti, ne mogu da budem ravnodushan sa idejom da smo mesozdrei i da treba da jedemo sve redom. Ok, treba jesti meso ali jezive egzibicije jedenja pasa, foka, srna stvarno su suvishne pored toliko hrane koje postoje na svetu...

Izvinjavam se na gushenju...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Pol: Žensko
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 07.12.2006, 17:26

Citat:
Gospod kaže: Pogledaj poruku
Razlog da ja ne jedem meso je to sto necu da jedem ono sto se pravi za ljudsku upotrebu pa je prepuno antibiotika, hormona, izmenjene DNK i drugog djubreta.

Kad bih imao nekog da lovi za mene negde gde je zagadjenje minimalno (nikad nije bilo zemljoradnje na hiljadama kilometara unaokolo, nema ozonske rupe, ne dolaze kisele ksie itd.), i da neko to kuva, a da ja istovremeno predajem na univerzitetu (u toj divljini?), imam internet, podzemnu superbrzu zeleznicu do aerodroma na pola sata itd. -- onda bih jeo meso.

Ovako... jedem morsku ribu, uglavnom onu koja se lovi na otvorenom moru, a ne u priobalju (malo je skuplja, ali bar znas koje vrste gde zive). Jeste i okean sve zagadjeniji, ali ipak se nekako koliko-toliko cisti (tj. pada sve na dno gde one neke bakterije koje jedu sumpor i zivu i sta vec ne to preardjuju...)
Kao prvo to sto navodis nije netacno, ali ti antibiotici i hormoni ne zavrsavaju samo u mesu vec i u drugim namirnicama...
I to je zabluda da se ti zdravo hranis jer da bi nadoknadio nedostatak mesa ti ga moras zameniti s drugim namirnicama koje ne samo da nisu zdrave nego je meso daleko bolji izbor...
Sto se tice i budalastine koju praktikuje sve vise mladog sveta u cilju smanjenja telesne tezine izbacivajuci meso,je takva jedna nepromishljenost i zabluda da ce smrsati od toga...
Jer meso samo po sebi ne goji,goji njegov nacin spremanja (pod tim podrazumevam dodatna mascenja) ... A za dijete je najbolje da se izbaci hleb i testenine,jer "naduvavaju"... Cim se toga resite metabolizam ce se ubrzati,izgubicete na obimu...i biti orniji za fizicke aktivnosti kad pojedete samo meso bez hleba umesto suprotno posle cega mozes samo leci spavati...

A u sustini i voce je puno pesticida pa je opet bolje pojesti jabuku nego kiflu...

Ja nisam vegeterijanac i nikad ne bi mogla da budem jer inace ne mogu da jedem gomilu stvari...tipa pita,pogaca,spageta,pljeskavica,bureka,hleba,peciv a,kroasana,cipsa,majoneza i td i td...
Tako da ako u svakodnevnoj upotrebi jedem izrazito malo ili nimalo hleba pa jos da ne jedem i meso,pa umrla bi....A i udebljala bi se od takve ishrane koja meni potpuno ne odgovara...

A pored toga smatram da ljudi nisu biljke i ne treba stoga ni da zive kao iste...
Ljudi jedu meso milionima godina i sad od jednom ne valja... a bas je naprotiv suprotno...no dobro svako ima pravo sopstvenog izbora da sam izabere kad,kako i sta ce jesti...

Ubica mekog srca.

staro
  (#13 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 21.05.2008 14:27
Godine: 24
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 07.12.2006, 18:10

Nisam vegeterijanac ali ne volim meso osim ribe koju mogu jesti svaki dan...Piletinu jedem ponekad a crveno meso(teletinu) jednom ili dva puta mesecno...
Uglavnom mi ej ishrana na vocu i povrcu i ugljikohidratima kao i mlecnim proizvodima
Ne bi mi bio problem da to budem samo sto ja mrzim pravila a tu covek mora dobro da vodi racuna da uzima namirnice koje nadomestaju proteine zivotinjskog porekla...

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#14 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: juče 17:46
Godine: 26
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 02.02.2007, 19:38

Nisam vegeterijanac i mislim da ne bih ni mogla postati.Volem meso.

...i may not be perfect but i'm always me...

staro
  (#15 (permalink))
mariposa
Veteran
mariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen član

Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: juče 22:53
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 02.02.2007, 20:05

Pa sad kako ko,al ja volim mesa,i naravno zelenise,mora se jesti svega i svacega u normalnim kolicinama,to je normalna ishrana,svako jela ima nesto sto nas organizam zahteva,pa zato ja kad pravim hamburgesu stavim mesa,przeno jaje,paradajza,salatu,hleb,mayoneza,peceni krompir,coca-cola,i tako ovo je nazdravija kombinacija za mene,sve u jedno,i naravno koji slatkis obavezno,a mleka u kafu malkice,ili tiramisu sto je od italianskog sira Mascarpone,zato sam ja tako zdrava i jaka(i visoka)

No me toques

staro
  (#16 (permalink))
Skarlet
Novi član
Skarlet je na dobrom putu

Član od: 23.01.2007.
Poslednji login: 20.07.2007 01:07
Godine: 24
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 06.02.2007, 03:00

Citat:
HLEBmaster kaže: Pogledaj poruku
Chovek je svashtozzder, ima zube i probavni trakt prilagodjen i jednoj i drugoj vrsti ishrane.
Nacin varenja coveka karakteristican je za plodojede.U tu grupu spadaju medved,slon,neke vrste majmuna koji se uglavnom hrane plodovima, korenjem, odredjenim biljkama... Oni mogu da jedu i meso i to samo u odredjenim periodima kada nema druge hrane za preziveti.

U zlatno doba kada je
voce bilo hrana
niko nije trovao sebe
krvavim mesom.
Tada su ptice mogle slobodno
da lete nebom,
a zecevi da trce
slobodnim poljima.
Ribe se nisu plasile mamaca
jer su svugde vladali
mir i spokoj.

OVIDIJE

Poruku je izmenio SQUAW, 06.02.2007 u 03:24.

staro
  (#17 (permalink))
xti
Novi član
xti je na dobrom putu

Član od: 05.02.2007.
Poslednji login: 15.02.2007 12:55
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 06.02.2007, 04:34

Ne volim meso i ne dopada mi se njegov ukus, i ni malo mi ne fali u ishrani. Proteine nadomestam pastetom od soje, ili sirevima. Jedem svo povrce i dostupno sezonsko voce, i mlecne proizvode, znaci lakto-veg.
Meso sam izbacila pre 4 godine, i znacajno sam smrsala, a tezina mi varira oko 2 kg. i to naravno nabacim zimi - manje setnje.
A rezance (naravno bez jaja) obozavam i jedem ih svaki drugi dan u raznim varijantama.
Ne gladujem, i bas mi je lepo ovako.

SAMO JE SUNCE IZNAD NAS!

staro
  (#18 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 06.02.2007, 10:49

Citat:
Skarlet kaže: Pogledaj poruku
Nacin varenja coveka karakteristican je za plodojede.U tu grupu spadaju medved,slon,neke vrste majmuna koji se uglavnom hrane plodovima, korenjem, odredjenim biljkama... Oni mogu da jedu i meso i to samo u odredjenim periodima kada nema druge hrane za preziveti.
Nije tachno..
covekov sistem organa za varenje najslichniji je sistemu svinje...
i coveku je meso neophodno... kao i voce,povrce i ostale biljchice...
Jedini stetan sastojak ljudske israne je mast. Od nje nikakve koristi osim sto se gomila u organizmu stvarajuci celulit/salo... zakrchavajuci krvne sudove...
Ali posto nam unutrashnji organi najvishe sliche na svinjske dakleM covek je svashtojed a ne biljojed...

Pritom ove priche kako meso goji...
Aman zaman ljudi ne goji meso no njegov nachin pripreme...
I jabuku da spremish u loncu punom masti i ona bi gojila...
Evo ja lichno na primer meso pecem na vodi u njegovoj sopstvenoj masti...
I jedem ga bez hleba...

I taman posla da to meso jedem krvavo...

Citat:
U zlatno doba kada je
voce bilo hrana
niko nije trovao sebe
krvavim mesom.
Tada su ptice mogle slobodno
da lete nebom,
a zecevi da trce
slobodnim poljima.
Ribe se nisu plasile mamaca
jer su svugde vladali
mir i spokoj.
Ne mogu da garantujem da Ovidije nije izrekao ovu nebulozu...
Svi znamo da Ovidije nije bio bash cist...
Ali svakako nema logike...

kao sto valjda znash ovako su izgledali neki prvi primerci ljudske vrste...
De mi reci jesuL ova koplja nosili za ukras ili mozda da love vockice...?

Ubica mekog srca.

staro
  (#19 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 23:01
Pol: Muško
Godine: 57
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 19.04.2007, 00:33

Nisam opterćen time, kada se posti onda sam vegetarijanac, kada su mesojeđe, zna se.

staro
  (#20 (permalink))
Crazy Angel
Angel Of Love
Crazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 09.05.2008 19:22
Godine: 27
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 27.04.2007, 03:03

Vec Dugo Godina.. Cak Nejedem Ni Jaja, A Ni Ribu