VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Kulinarstvo i ishrana

Kulinarstvo i ishrana Male tajne velikih majstora

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Pirinač
staro
  (#1 (permalink))
Ljiljaa
Novi član
Ljiljaa je na dobrom putu

Član od: 03.08.2006.
Poslednji login: 27.04.2008 15:50
Pol: Žensko
Pirinač - 01.07.2007, 22:31

Volim beli pirinac i ukusniji mi je od integralnog. Postoji samo jedan problem, ne znam dobro da ga skuvam, trebalo bi da bude suv i rastresit, takav volim, ali u mojoj reziji bude vlazan. Kako da dobro, suvo i rastresito, skuvam pirinac?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Pirinač
staro
  (#2 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:10
Godine: 33
Odgovor: Pirinač - 01.07.2007, 22:41

Kupiš pirinač koji se kuva u kesicama. I lakše je, i brže, i rastresit je, a i lepo se ocedi jer su te kesice sa rupicama. Ne znam odakle si, ali bi u bolje snabdevenim marketima trebalo da ga ima. Ja koristim najčešće Uncle Ben's rice, kad hoću takav beli pirinač, mada ima raznih proizvođača, koji su isto tako dobri.

Pustiš vodu da provri u šerpici (staviš malo vegete), okačiš tu kesicu na varjaču i staviš preko šerpe tako da kesica bude u vodi, a da možeš posle da je izvadiš onako vrelu, kuvaš nekoliko minuta, ocediš i imaćeš pirinač kakav voliš

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#3 (permalink))
Ljiljaa
Novi član

Odgovor: Pirinač - 01.07.2007, 22:55

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Kupiš pirinač koji se kuva u kesicama. I lakše je, i brže, i rastresit je, a i lepo se ocedi jer su te kesice sa rupicama. Ne znam odakle si, ali bi u bolje snabdevenim marketima trebalo da ga ima. Ja koristim najčešće Uncle Ben's rice, kad hoću takav beli pirinač, mada ima raznih proizvođača, koji su isto tako dobri.

Pustiš vodu da provri u šerpici (staviš malo vegete), okačiš tu kesicu na varjaču i staviš preko šerpe tako da kesica bude u vodi, a da možeš posle da je izvadiš onako vrelu, kuvaš nekoliko minuta, ocediš i imaćeš pirinač kakav voliš
Baš ti hvala na savetu, verovatno bi mi pomogao kada bih pronašla u prodavnici pirinač u kesicama sa rupicama. Nisam imala priliku tako nešto da vidim u prodavnicama gde pazarim.

staro
  (#4 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:10
Godine: 33
Odgovor: Pirinač - 01.07.2007, 23:05

Citat:
Ljiljaa kaže: Pogledaj poruku
Baš ti hvala na savetu, verovatno bi mi pomogao kada bih pronašla u prodavnici pirinač u kesicama sa rupicama. Nisam imala priliku tako nešto da vidim u prodavnicama gde pazarim.
Mislila sam da imaš u blizini neki Maxi ili tako neku prodavnicu malo veću od piljare, jer ga tamo ima. Prodaje se u kutiji u kojoj su te kesice, a možda ga nisi primetila, pa pokušaj da pitaš. Ja ga sigurno 10 godina nabavljam u našoj zemlji, tako da sam mislila da je već stigao svuda, očigledno grešim

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#5 (permalink))
Ljiljaa
Novi član

Odgovor: Pirinač - 01.07.2007, 23:14

Možda ga ima, nisam primetila, ali i dalje mi je potreban savet kako da skuvam rastresito i suvo pirinač, mislim i na onaj koji nije u kesicama.

staro
  (#6 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: juče 22:30
Godine: 29
Odgovor: Pirinač - 01.07.2007, 23:43

Kako inace baris pirinac?Jel si probala da u vodu u kojoj kuvas pirinac stavis malo ulja? kad ga dobro ocedis on bude rastresit.Probaj i ovu varijantu

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

Odgovor: Pirina?
staro
  (#7 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: juče 05:28
Odgovor: Pirina? - 02.07.2007, 04:35

Ne znam da li mozes da nadjes aparat za kuvanje pirince (rice cooker).

Postoje razliciti programi za kuvanje ralicite vrste rize (npr. braon riza se kuva duze nego bijela riza); odnos vode i rize i duzina kuvanja. Aparat se sam automatski iskljuci kad je riza gotova (suva i rastresita).

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#8 (permalink))
sussi
vragolanka
sussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimum

Član od: 31.05.2007.
Poslednji login: 26.09.2008 22:43
Odgovor: Pirinač - 02.07.2007, 15:32

Citat:
Ljiljaa kaže: Pogledaj poruku
Volim beli pirinac i ukusniji mi je od integralnog. Postoji samo jedan problem, ne znam dobro da ga skuvam, trebalo bi da bude suv i rastresit, takav volim, ali u mojoj reziji bude vlazan. Kako da dobro, suvo i rastresito, skuvam pirinac?
Ako kuvate bez aparata
stavite uvek duplo vise vode od pirinca
npr
2,5 dcl pirinca/dugacak beli ili zuti ali ne sitan za slutlias
5 dcl vode
1 kocku za supu/ja stavim obicno od povrca ali moze i kokosije ili govedje u zavisnosti od mesa koje sluzite

stavite na najjacu temperaturu da provri pa iskuljucite sporet ali ostavite prinac ne skalnjajte ga sa ringle samo ga poklopite / ne otvarajte i ne mesajte ga
za c:a 20-30 min je gotov za sluzenje

suv i rastresit /kocka za supu mu daje i ukus a i malo masnoce koliko da bude fini

...Koliko god život od tebe traži ozbiljnost, svako treba prijatelja s kojim se može glupirati. ...

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Kulinarstvo i ishrana > Pirinač
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Deserti silvia Recepti 18 27.09.2008 10:36
Sorta ili hibrid bilja koju smatrate dobrom? Aca1983 Biljno carstvo 21 15.07.2007 16:50