|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Kulinarstvo i ishrana Male tajne velikih majstora |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Preporučite restoran... |
|
Restorani, salaši, hoteli...odmor |
|
|
|
|
|
|
Kartenspieler
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 19:38
Pol: Muško
|
Odgovor: Preporučite restoran... -
24.07.2008, 13:53
Čarda Zlatna kruna je locirana na odličnoj mestu, apatinskoj obali (ul. I.L. Ribara), koja poslednjih godina (nekako od kada je počela da se gradi crkva) dobija sve veći značaj i postaje omiljeno mesto za okupljanje Apatinaca. U čardi sam boravio više puta. Uvek sam jeo ribu, ali sam video da ima i roštilj, koji je izgledao, moram reći, sasvim OK. Od ribe sam jeo obično smuđa, ali i soma pa i šarana. Smuđ je, bar za mene, najkvalitetniji. Specijalitet kuće je tzv riblje predjelo. Obavezno ga probajte, ako ste ljubitelj ribe. Predjelo se sastoji od riblje paštete i 2-3 vrste soljene ribe. Uz to ide i sitno seckani crveni luk (ne preskačite ga kod konzumacije) kao i nekoliko feta domaćeg (neslanog) sira koji je sjajna protivteža useljonoj ribi. Vinska karta je sasvim pristojna, mada bi, po mom ukusu mogla biti i bolja. Izgleda da u njenom formiranju preovlađuju lokalne navike, što je dosta čest slučaj kod ovakvih restorana. Dobro je što postoje i pakovanja vina od 2 dl (vranac, šardone...). Koliko sam shvatio, u čardi je hit vino Ribarska duša, belo vino koje se dobija od italijanskog rizlinga uzgojenog oko Lepenskog vira. Probao sam ga i zaista odlično odgovara uz ribu. Da, da ne zaboravim, Džek Danijels se troši u čardi, na moju radost, i doza je veća nego uobičajena. Posluga je sasvim OK, a ribu dobijete serviranu bez kostiju. Sanitarni čvor je vrlo dobar. Cena? Mogla bi biti specijalitet kuće! Narvno, šalim se... ... quinta esencia ...
... Kod žena uvek igra neki peti kec... ![]() |
|
|
|
|
|
Kartenspieler
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 19:38
Pol: Muško
|
Odgovor: Preporučite restoran... -
24.07.2008, 14:38
Zaboravio sam u vezi Apatina jednu jako važnu stvar. Najpoznatiji riblji kulinarski brend Apatina je fiš. Jeo sam raznih fiševa, ali apatinski je ubedljivo najbolji. I u Zlatnoj kruni je on prvorazredno jelu.
![]() ... quinta esencia ...
... Kod žena uvek igra neki peti kec... ![]() |
|
|
|
|
|
(#40 ( |