VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Flora i fauna > Kućni ljubimci

Kućni ljubimci Opišite nam vaše male prijatelje

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Uspavljivanje pasa
staro
  (#1 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 19:18
Pol: Žensko
Godine: 34
Uspavljivanje pasa - 28.05.2006, 12:16

imam jednu preslatku DODŽICU-u (DOmaća DŽukela) od 12 godina. znam da je stara, ali se dobro drzi. Medjutim, imam i jednu odvratnu komsnicu koja mi zivce i dzigericu pojede teorijom da mi je pas prestar i da ce vrlo brzo postati agresivna prema vlasniku, pa da treba da je uspavam... . ja prvi put cujem za takvu teoriju, i sve mislim da komsinica ne voli moju lindu zato sto se ona uvijek zacjeni od lajanja kad god ona otvori kapiju. sama ta ideja o uspavljivanju prije vremena ... ne smijem ni da razmisljam

nattydread is coming to dinner

Poruku je izmenio nattydread, 28.05.2006 u 12:52.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: uspavljivanje pasa
staro
  (#2 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 01:27
Pol: Muško
Godine: 32
Odgovor: uspavljivanje pasa - 28.05.2006, 12:30

UH, kako da sastavim odgovor na ovo, a da ne budem agresivan ? Mozzda me treba uspavati..

Jedno je ako je pas jako bolestan i ionako umire u mukama, a drugo su glupe predrasude. Poshalji ti lepo komshiku da se sama uspava.

Nekim ljudima je sve shto ih okruzuje okolo - na switch off /on po potrebi..

Tachno je da pas stari i moguce je da postaje boleshljiv, ili gubi vid i sluh i da zbog toga postaje uplashen, nervozan i u nekom trenutku mozda nesposoban i da prepozna gazdu, ali to ne znachi da ga treba ubiti.
Pusti ga da ode kad mu dodje vreme i onako kako mu priroda odredi.

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#3 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Odgovor: uspavljivanje pasa - 28.05.2006, 12:54

znala sam da glupaca s..e, em cu joj staviti misomora u kafu, em cu je baciti lavovima
ne bih dala lindu ni za sva blaga ovoga svijeta

staro
  (#4 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Odgovor: uspavljivanje pasa - 28.05.2006, 13:00

Citat:
nattydread kaže:
znala sam da glupaca s..e, em cu joj staviti misomora u kafu, em cu je baciti

Ma teraj je bre

Ako ti pas ikada i postane agresivan, to je iz razloga koje sam ti rekao..
Samo ga drzi tamo gde ga nece uznemiravati, i gde on ne mozze sluchajno nekoga da povredi ...

Svako prevremeno ubijanje te lishava mozda josh dosta godina druzzenja sa ljubimcem, koji mozda nikada ne bi pokazao ni najmanju agresivnost.

Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#5 (permalink))
Muckota
Početnik
Muckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 03.10.2007 20:36
Odgovor: uspavljivanje pasa - 28.05.2006, 16:19

Moj pas ima punih 13 godina i verujem da moze da pozivi jos par godina.
Promenio se jedino u tome sto sada spava po ceo dan, mada je i dalje srecan i zadovoljan i raduje se istim stvarima i istim intenzitetom kao kada je bio mlad. Ne primetim nikakvu specijalnu nervozu kod njega, a nemam ni kada kad po ceo dan spava Takodje, sada malo slabije vidi, navlaci mu se polako katarakta na oci, sporije se penje na 4. sprat, ali se i dalje popne bez problema. Zilav je to gospodin.
I ja bih ga uspavala jedino i iskljucivo ukoliko bi bio ozbiljno bolestan, ukoliko bi se mucio i ukoliko bi mi doktor rekao da nema apsolutno nikakve sanse.
Dakle, dopustimo im da dozive duboku starost... mi smo tu da im pomognemo u tome.

Odgovor: Uspavljivanje pasa
staro
  (#6 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 04:00
Godine: 33
Odgovor: Uspavljivanje pasa - 28.05.2006, 18:00

Nikada, nikada ali nikada ne bih mogla da se odlučim na to da zauvek uspavam kako svog psa (i svakog drugog psa), tako i bilo koju drugu životinju, ma koliko da je bolesna i stara. Apsolutno sam protiv eutanazije, i jedini slučaj gde mi je ona opravdana je besnilo. Ostalo,

Citat:
HLEB:
Pusti ga da ode kad mu dodje vreme i onako kako mu priroda odredi.
Citat:
Muckota:
Dakle, dopustimo im da dozive duboku starost... mi smo tu da im pomognemo u tome.
Nemam šta da dodam.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#7 (permalink))
nattydread
haile selassie

Odgovor: Uspavljivanje pasa - 28.05.2006, 18:05

komsinica moze da ocekuje lincovanje , koja kravetina od zene

staro
  (#8 (permalink))
Muckota
Početnik
Muckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 03.10.2007 20:36
Odgovor: Uspavljivanje pasa - 28.05.2006, 22:32

Citat:
SQUAW kaže:
ma koliko da je bolesna i stara. Apsolutno sam protiv eutanazije, i jedini slučaj gde mi je ona opravdana je besnilo. Ostalo,
Da, ali vidis Kunic je uspavao svog psa koji je bio otrovan krpeljom i koji je oko 3 nedelje svakoga dana primao infuziju. Na kraju je počela da povraća krv i tu više nije bilo spasa. Možda je mogla da poživi još (mereno u satima), ali to je već stvarno nevidjeno mučenje. Da li je trebao da je pusti još nekoliko sati da umire u mukama, ili da joj prekrati muke, kada već izlaza nema? U takvim situacijama, ja ne bih mogla da dam završnu reč, ali bi moj otac to sigurno učinio, jer ma koliko ga mi voleli, ta životinja se muči i sve je - ali srećna nije.

Svako ko iskreno voli svog ljubimca može racionalno da proceni da li je eutanazija rešenje ili ne. Kao što već rekoh, u slučaju ozbiljne bolesti i kada izlaza nema, možda je bolje stisnuti srce i osloboditi ih patnje. Medjutim, dokle god su oni nama samo stari, ali relativno zdravi, tu smo da im pomognemo da se ponesu što bolje sa svojom starošću.
Na kraju krajeva, i ljudi su mahom bolesni u starosti, pa im niko ne uskraćuje život samo zbog toga što su stari.

staro
  (#9 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile

Odgovor: Uspavljivanje pasa - 28.05.2006, 23:42

Moj Djole ima skoro 14 godina .. i jes malo jerky po nekad .. al takav je manje vishe bio uvek.. sada sasvim slabo vidi a i chuje rekao bih .. al josh uvek je prilichno zziv kad oce i ko ga dira iz mesta je najebo

Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#10 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 04:00
Godine: 33
Odgovor: Uspavljivanje pasa - 29.05.2006, 03:40

Bila sam prisutna kad je vučjak mog druga umirao identično kao Kunićeva Luna, više nije mogao ni da ide ni da jede i takođe je pljuvao krv... i držali smo ga za šape i bili sa njim do kraja, dok nije otišao onda kad mu je bilo vreme. Ne znam... ni ja ne bih volela da me neko uspava, može se i meni jednog dana desiti da pljujem krv.

I moj Arči je star 10 ipo godina, ali nikada ne bih mogla da stegnem srce i da ga uspavam nečim drugim osim pevanjem. Znam da nijedan vlasnik sigurno ne želi da mu se pas muči, i možda ja sad čak nekome delujem svirepo, ali ponavljam, stvarno ne bih mogla da ubijem (ili bezbolno usmrtim, kakogod) svog psa, jer se to kosi sa onim što sam ja unutra. Uvek se nadam, i kada svi drugi vide crno, ja se opet nadam. I biću sa njim šta god mu se desilo u budućnosti i kako god svoju starost bude doživeo. I nikada neću reći "ja to ne mogu da gledam".

Sve je stvar vlastite procene. I to da li ćeš verovati veterinarima da mu "nema spasa", jer dešava