|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Kućni ljubimci Opišite nam vaše male prijatelje |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Uspavljivanje pasa |
|
Odgovor: uspavljivanje pasa |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 03.10.2007 20:36
Pol: Žensko
|
Odgovor: uspavljivanje pasa -
28.05.2006, 16:19
Moj pas ima punih 13 godina i verujem da moze da pozivi jos par godina.
Promenio se jedino u tome sto sada spava po ceo dan, mada je i dalje srecan i zadovoljan i raduje se istim stvarima i istim intenzitetom kao kada je bio mlad. Ne primetim nikakvu specijalnu nervozu kod njega, a nemam ni kada kad po ceo dan spava Takodje, sada malo slabije vidi, navlaci mu se polako katarakta na oci, sporije se penje na 4. sprat, ali se i dalje popne bez problema. Zilav je to gospodin. ![]() I ja bih ga uspavala jedino i iskljucivo ukoliko bi bio ozbiljno bolestan, ukoliko bi se mucio i ukoliko bi mi doktor rekao da nema apsolutno nikakve sanse. Dakle, dopustimo im da dozive duboku starost... mi smo tu da im pomognemo u tome. |
|
|
|
Odgovor: Uspavljivanje pasa |
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 04:00
Godine: 33
|
Odgovor: Uspavljivanje pasa -
28.05.2006, 18:00
Nikada, nikada ali nikada ne bih mogla da se odlučim na to da zauvek uspavam kako svog psa (i svakog drugog psa), tako i bilo koju drugu životinju, ma koliko da je bolesna i stara. Apsolutno sam protiv eutanazije, i jedini slučaj gde mi je ona opravdana je besnilo. Ostalo,
Citat:
Citat:
Nemam šta da dodam.
|
||
|
|
|
|
|
haile selassie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 19:18
Godine: 34
|
komsinica moze da ocekuje lincovanje , koja kravetina od zene
![]()
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 03.10.2007 20:36
|
28.05.2006, 22:32
Citat:
Svako ko iskreno voli svog ljubimca može racionalno da proceni da li je eutanazija rešenje ili ne. Kao što već rekoh, u slučaju ozbiljne bolesti i kada izlaza nema, možda je bolje stisnuti srce i osloboditi ih patnje. Medjutim, dokle god su oni nama samo stari, ali relativno zdravi, tu smo da im pomognemo da se ponesu što bolje sa svojom starošću. Na kraju krajeva, i ljudi su mahom bolesni u starosti, pa im niko ne uskraćuje život samo zbog toga što su stari. |
|
|
|
|
|
|
Ser Žile
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 01:27
Pol: Muško
Godine: 32
|
28.05.2006, 23:42
Moj Djole ima skoro 14 godina .. i jes malo jerky po nekad .. al takav je manje vishe bio uvek.. sada sasvim slabo vidi a i chuje rekao bih .. al josh uvek je prilichno zziv kad oce
i ko ga dira iz mesta je najeboZa 'leba i uz 'leba..;
|
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 04:00
Godine: 33
|
29.05.2006, 03:40
Bila sam prisutna kad je vučjak mog druga umirao identično kao Kunićeva Luna, više nije mogao ni da ide ni da jede i takođe je pljuvao krv... i držali smo ga za šape i bili sa njim do kraja, dok nije otišao onda kad mu je bilo vreme. Ne znam... ni ja ne bih volela da me neko uspava, može se i meni jednog dana desiti da pljujem krv. I moj Arči je star 10 ipo godina, ali nikada ne bih mogla da stegnem srce i da ga uspavam nečim drugim osim pevanjem. Znam da nijedan vlasnik sigurno ne želi da mu se pas muči, i možda ja sad čak nekome delujem svirepo, ali ponavljam, stvarno ne bih mogla da ubijem (ili bezbolno usmrtim, kakogod) svog psa, jer se to kosi sa onim što sam ja unutra. Uvek se nadam, i kada svi drugi vide crno, ja se opet nadam. I biću sa njim šta god mu se desilo u budućnosti i kako god svoju starost bude doživeo. I nikada neću reći "ja to ne mogu da gledam". Sve je stvar vlastite procene. I to da li ćeš verovati veterinarima da mu "nema spasa", jer dešava |