|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Književnost Knjige su hladni, ali pouzdani prijatelji |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Antipreporuka, što da ne? |
|
|
|
nostromo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: 23.06.2008 21:58
Pol: Muško
|
Odgovor: Antipreporuka, što da ne? -
19.03.2008, 16:36
Citat:
I jos jedan moj krajnje subjektivan stav. Da sam ja nekim slucajem pisac, bio bih presrecan kada bi moje napisane misli imale tu snagu, temperaturu, boju, i svekolike druge kvalitete kao recenica Gogolja, Tolstoja, Dostojevskog, Goncarova, Ljermontova, Turgenjeva.... |
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.03.2008.
Poslednji login: danas 12:38
Pol: Muško
Godine: 15
|
19.03.2008, 21:19
Ko god da je rekao da su ruski pisci hladni, bio je sasvim u pravu.
![]() Makar prema mom mišljenju. Svi stariji ruski romani koji se čitaju kao lektira (ajd dobro ne baš svi, al velika većina) liče jedan na drugi. TI ljudi.... kao da nisu imali mašte. MIslim, usred radnje, tip počne s opisom okruženja, i ondaa tako dvadeset strana, pa se zatim vrati na dijalog između likova, i ja zaboravim šta su pričali, ili radili. Takođe, ta velika masa likova, od kojih su neki, bar prema mom mišljenju, nepotrebni, je suluda i zbunjujuća. Maslim, svaka čast čoveko što uspe da napravi tako kompleksnu radnju, al većina ljudi koji čitaju se zbune. Ima dosta likova koji se slično zovu, i dosta suluđujućih rodbinskih odnosa, pa dodaj na sve to džinovske degresije, i preterano korišćenje sredstava retardacije(epizoda), pa kako onda čovek da se ne izgubi, i zbuni. ![]() Ovo je samo moje mišljenje, krajnje subjektivno, kao što bi rekao memento. ALi ipak mislim da ima dosta ljudi koji bi se složili samnom. ![]() Guns don't kill people.
I do! |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.03.2008.
Poslednji login: 04.04.2008 11:49
Pol: Žensko
Godine: 24
|
29.03.2008, 16:28
Slozila bih se da autori novijeg datuma popot Koelja ili pak kod nas visoko kotirane gospođe Bjelice nisu dobro stivo za one koji od književnosti zahtevaju nesto vise od lepog nacina da se ubije popodnevna dosada ili da se popuni ono strasno vreme pauze izmedju nekih vaznijih poslova. Ono sto je u vezi ovih autora vazno, jeste cinjenica da oni jos uvek nisu bili dovoljno izlozeni kritici autoriteta, tako da se o kvalitetu njihovih dela još uvek ne može sasvim pouzdano govoriti. No, ipak, cak i naivnom oku je vise nego jesno da se Koeljo nikako ne moze porediti s Dostojevskim ili, pak Bjelica sa Isidorom Sekulić.
Potrebno je da prodje bar sto godina da bismo pouzdano mogli da govorimo o kvalitetu nekog dela, prema tome, verujem da je najbolje držati se izvorne literature i ostaviti Paula Koelja svojim unucima. Sigurna sam da ne bismo mnogo izgubili. |
|
|
|
|
|
....dream chaser....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 12:15
Godine: 28
|
03.04.2008, 14:35
Ne bih se bas slozila oko tih sto godina.... Postoje mnogi savremenici, kao i oni koji su umrli pre manje od 100 godina.... Kao recimo Markes, Eko, Rusdi, Andric, Kis.... I jos gomila..... a kvalitetni su....to su potvrdili mnogi autoriteti....
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija." Soren Kierkegaard |
|
|
|
|
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: 04.07.2008 07:40
Godine: 26
|
05.04.2008, 13:11
Na ovu listu dodajem i Mašu Rebić,probajte da pročitate možda se Vama dopadne...
|
|
|
|
|
|
Čuvar Zaborava
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.02.2008.
Poslednji login: juče 20:55
|
27.04.2008, 01:04
Bez razmišljanja...nikako nemojte pročitati ovu knjigu. Na mene je ostavila jako veliki trag.
Dete zvano to, pisac: Dejv Pelcer Ukratko Dok je bio dete Dejva Pelcera je brutalno tukla i izgladnjivala njegova majka koja je bila emocionalno nestabilna i pod uticajem alkohola, majka koja je volela da igra mučiteljske, nepredvidive igre zbog kojih je jedan od njenih sinova umalo izgubio život. Ona ga više nije smatrala sinom, već robom. Za nju on više nije bio dečak, već "to". Njegova postelja bila je vojnički poljski krevet u podrumu, odeća mu je bila pocepana i smrdljiva, a kada bi mu bilo dopušteno da jede to su bili ostaci iz pseće činije. Spoljašnji svet nije znao ništa o košmaru koji se odigravao iza zatvorenih vrata... to nije ništa ozbiljno Kada ga počnemo voleti radi njegovih mana eeee, onda je to ljubav ![]()
|
|
|
|