VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Književnost

Književnost Knjige su hladni, ali pouzdani prijatelji

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Vaše prve i omiljene knjige...
staro
  (#31 (permalink))
biterlemon
Legenda
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 04:48
Pol: Muško
Odgovor: Vaše prve i omiljene knjige... - 28.10.2007, 22:12

Secam se i rado se secam:

1. Zemlja i njegovi stanovnici (od dede)
2. Svet nauke (od mame)

3. Zucko (Walt Disney edicija)
Hiawatha (takodje)
Miki i Silja, put na mesec (sve od dede)
4. Marika (serijal nalik Heidiju) (sve od dede)
5. Decaci iz Pavlove ulice (majcina knjiga)
6. Tito (detinjstvo, od majke, sa posla)
7. Budi dobar, zauvek (od majke, kada sam bio jako bolestan)
8. Hucklebery Finn, Tom Sayer (biblioteka)
9. Winetou (sve knjige Karla Maya) (biblioteka)
10. Robinson Crusoe (biblioteka)
11. Crveni Gusar (biblioteka)
12. Salas u Malom Ritu

Posle ovih sam presao na naucnu fantastiku i to bas na debele knjige...

nisam legenda

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: 06.10.2008 23:33
Pol: Žensko
Godine: 42
Odgovor: Vaše prve i omiljene knjige... - 25.11.2007, 17:34

mislim da je moja omiljena knjiga iz detinjstva bila "Cetiri sestre" ili "Male zene",Lujze Alkot....nebrojeno puta sam je citala......pokusavala sam da se ponasam kao DZo,muskobanjasta devojka opcinjena knjigama i pisanjem....secam se da sam isla s knjigom na tavan,da sam citava popodneva provodila tamo,jeduci zute delises jabuke i citajuci....bas kao Dzo...

a onda i Vinetu,Old Saterhend,Old Sjurhend....

pa San i java hrabrog Koce,Decaci Pavlove ulice,Tom Sojer,......

bilo je,bilo je toga......

ploviti se mora i bez broda

staro
  (#33 (permalink))
ako_odem
Početnik
ako_odem je na dobrom putu

Član od: 15.12.2007.
Poslednji login: 23.06.2008 19:59
Odgovor: Vaše prve i omiljene knjige... - 25.12.2007, 16:53

Moja omiljena knjiga iz najaranijeg detinjstva je Hajdi (Johana Shpiri), mada sam pre toga volela samo bajke, i Grimove i Andersenove. (kad kazem iz detinjstva, mislim na period kad sam mogla sama da chitam) Kasnije je doshla i Pipi i Charlijeva putovanja, i Dechaci Pavlove ulice (uf, i sad mogu da plachem)
Kad sam bila mala, prva i najveca zelja bila je da nauchim da chitam da bih mogla da prochitam SVE. (bash sam bila naivna)

P.S.
Moram da priznam da sam sebichna kad su knjige u pitanju. Dajem ih samo pouzdanim i odabranim ljudima a i oni moraju da chitaju ''u rukavicama''. Strashno ''mrzim'' kad neko jede burek na mojim knjigama.

staro
  (#34 (permalink))
Danka
strawberry blonde
Danka je dijamantDanka je dijamantDanka je dijamantDanka je dijamantDanka je dijamantDanka je dijamant

Član od: 18.12.2007.
Poslednji login: 22.06.2008 14:09
Godine: 24
Odgovor: Vaše prve i omiljene knjige... - 28.12.2007, 12:55

...Moja prva "ozbiljnija" knjiga je bila "Pipi duga carapa" ,Astrid Lindgren,koju sam dobila kada sam imala 7 godina, dan pre nego sto smo krenuli na more,....posto, kao ni sada, nisam volela da se przim na suncu , svo vreme sam citala knjigu i nista drugo me nije interesovalo. Posle pet dana mama mi je konfiskovala knjigu argumentom "Ulazi u vodu, da citas mozes i kod kuce "....

staro
  (#35 (permalink))
NSdjanka
...seal...
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: juče 21:36
Odgovor: Vaše prve i omiljene knjige... - 31.12.2007, 00:35

Sećam se svoje prve knjige.Bila je to "Uspavana lepotica", pamtim joj izgled korica, čak i ilustracije.Mislim da je tu počela moja velika ljubav prema čitanju...Danas...Ubedljivo najdraža od svih je zbirka pripovedaka "Gimpel luda" od Singera.

nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

staro
  (#36 (permalink))
mirka7
Iskusni forumdžija
mirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članova

Član od: 23.11.2007.
Poslednji login: juče 22:23
Godine: 35
Odgovor: Vaše prve i omiljene knjige... - 31.12.2007, 10:23

Prvo su to bile bajke...
Onda je došla lektira i knjiga koja mi je ostala u sjećanju je Proljeće,mama i ja...
Čitala sam Vlak u snijegu,Koko i duhovi,Lažeš Melita...
Kraj osnovne škole donosi romantiku i srećne krajeva knjiga Milice Jakovljević Mir-jam...
A knjiga kojoj se uvijek vraćam ja Mali princ jer ono najvrijednije je nevidljivo,to se osjeća samo srcem i dušom....

staro
  (#37 (permalink))
maski
Iskusni forumdžija
maski ima spektakularnu auru oko sebemaski ima spektakularnu auru oko sebemaski ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 12.12.2007.
Poslednji login: 10.02.2008 13:19
Odgovor: Vaše prve i omiljene knjige... - 31.12.2007, 14:42

omiljena bajka - mala sirena iz one velike teget knjige (zamak u noci) "najlepse bajke sveta"...

....negde u osnovnoj sam pet dana bez prestanka citala grof monte kristo (tri debele knjige zzutih stranica bez korica stampanih 1949. koje mirishu na memlu).... od pocetka do kraja bez pauze....i nochu s lampom ispod jorgana...cini mi se da tih dana nisam ni jela.....

....bilo je i onih koje nikako nisam mogla da varim...kraljevic i prosijak sam zapocinjala sedam puta i nisam mogla dalje od dvadesete stranice...na kraju sam je par godina kasnije procitala iz inata....

...u srednjoj sam ostala bez reci posle i duzze od veka traje dan.... sto godina samoce, ceo andric, selimovic.... divota....

...a onda sam (ko sto rece biterlemon) preshla na SF....

staro
  (#38 (permalink))
Pera Mitic
Početnik
Pera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan član

Član od: 08.09.2006.
Poslednji login: 21.02.2008 16:21
Godine: 57
Odgovor: Vaše prve i omiljene knjige... - 31.12.2007, 17:09

Citat:
Posle ovih sam presao na naucnu fantastiku i to bas na debele knjige...
Svinje su debele. Knjige su opsirne

Nisam voleo da citam dok nisam postao tinejdzer. Sve mi je to bilo dosadno. Desavalo mi se da mi slova beze. I misli mi bezale. Uhvatim neke recenice citam citam a sve mislim sta rade Misa i Danilo i da li su izasli napolje, nista ne znam sta sam procitao. Onda to sto ne znam ne procitam ponovo, racunam cim sam se zamislio mora da je dosadno, pa preskocim dve tri strane dok ne ugledam nesto interesantno. Ili zaspim. Ili razmisljam o marmeladi. To sam vise voleo nego da citam.

Voleo sam knjigu "Kroz pustinju i prasumu".

Ko ne voli karanfile, taj ne treba ni da živi!

staro
  (#39 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 00:49
Godine: 32
Odgovor: Vaše prve i omiljene knjige... - 31.12.2007, 20:16

Citat:
Pera Mitic kaže: Pogledaj poruku
Svinje su debele. Knjige su opsirne
Neverovatno! I ja!

Citat:
Pera Mitic kaže: Pogledaj poruku
Voleo sam knjigu "Kroz pustinju i prasumu".
Neverovatno! I ja! Neznam ni sam koliko puta sam je prochitao ...

Dodushe, ja sam najvishe i chitao kad sam bio klinac... Naravno, sve sem udzbenika ... Lektiru sam chitao unapred, al samo ono shto mi bilo zanimljivo hehe, za ono drugo sam se izvlachio
Keva mi je donosila knjige iz biblioteke i ja sam surfao po tim drugim svetovima full time flat rate... TE klinachke avanturistichke su mi naravno bile najomiljenije , pa fantastika i nauchna fantaastika, itd, itd....

Kasnije sam malo olabavio sa chitanjem, narochito prvih godina posedovanja rachunara .... Medjutim vracham se u knjigu sve vishe i kad god mogu Chitam na poslu, chitam pred spavanje ..chitam i u autobusu

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

Poruku je izmenio HLEBmaster, 31.12.2007 u 20:26.

staro
  (#40 (permalink))
maski
Iskusni forumdžija
maski ima spektakularnu auru oko sebemaski ima spektakularnu auru oko sebemaski ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 12.12.2007.
Poslednji login: 10.02.2008 13:19
Odgovor: Vaše prve i omiljene knjige... - 01.01.2008, 14:26

chini mi se da previshe chitanja u detinjstvu mozze da dovede do ozbiljnih psihichkih poremechaja, narocito medj zzenskom populacijom.... mnogo je bolje u detinjstvu razmishljati o marmeladi, o mishi i danilu, a chitati kad se udje u chetrdesete....

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza