VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Književnost

Književnost Knjige su hladni, ali pouzdani prijatelji

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Knjiga koja vam je "promenila život"
staro
  (#21 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: juče 01:22
Pol: Žensko
Godine: 46
Odgovor: Knjiga koja vam je "promenila život" - 07.11.2007, 21:58

Svaka knjiga ima svoj "karakter" i svaka je drugacija. Neke od knjiga koje sam procitala, ostavile su me ravnodusnom, neke su u meni budile razmisljanja, ali ne mogu da kazem da mi je ijedna od knjiga "promenila zivot". Knjiga koja je na mene ostavila veoma dubok utisak i o cijem sadrzaju razmisljam iz svih "uglova" je
"Prozak nacija"

Ja sam to sto jesam, a ne sto drugi ocekuju da budem!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: danas 03:03
Godine: 28
Odgovor: Knjiga koja vam je "promenila život" - 11.11.2007, 18:35

...svaka knjiga koju procitam pomalo me promeni....
...zato i volim da citam, to je nacin da radim na sebi...

Kad bi meni dali kisobran, ja ga ne bih potrosio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slucajno sam.

staro
  (#23 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: juče 22:16
Godine: 42
Odgovor: Knjiga koja vam je "promenila život" - 26.11.2007, 02:31

recimo...."Majstor i Margarita" Bulgakova......opcinjena sam lucidnoscu te knjige....ne mogu da zamislim coveka ciji mozak tako razmislja....

a onda i Crnjanski....prgav,emotivan,sa svojim cudno sklopljenim recenicama,sa cudnom interpunkcijom....delimo jednu slicnost:Oboje smo potekli iz kontinentalnog a volimo i ljubimo more....Crnjanski je moj junak.....

Hemingvej,svakako...ali ne omiljene knjige vecine ljudi....moja omiljena je "Preko reke i u sumu".....gde jedan matori pukovnik,zaljubljen nezno u jednu mladu devojku,u jednom trenutku kaze:Sve do cega mi je ikad stalo mogu da bacim preko ramena u vodu i da se ne okrenem kad ucini "Buc!".....taj pasus je definitli bio jedan od onih koji su mi obelezili zivot....

ih...
ima knjiga.....volim knjige.....

divlja u srcu

staro
  (#24 (permalink))
Isahara
žena drugog sistema
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 21:32
Godine: 31
Odgovor: Knjiga koja vam je "promenila život" - 29.11.2007, 16:50

U profesionalnom smislu, Trački konjanik Milenka Filipovića a u nekom drugom recimo Gospodjica Ive Andrića

"Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde

staro
  (#25 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Odgovor: Knjiga koja vam je "promenila život" - 29.11.2007, 17:01

Crnjanski,u svakom smislu
a onda,i poezija Mike Antica......
i par pesama Bertolda Brehta koje zaticem kako mi se muvaju po glavi u svakodnevnim situacijama,nicim izazvane.....

divlja u srcu

staro
  (#26 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 02:06
Pol: Muško
Odgovor: Knjiga koja vam je "promenila život" - 29.11.2007, 18:14

Hronoloski,pocevsi od puberteta...

- UNA,pa i PROVINCIJALAC od Kapora

- DERVIS I SMRT od Selimovica

- ROB od Singera

- LOV NA ESKOBARA ali to je publicistika vec...

I naravno shvatio sam citajuci ove juznoamericke koji izbacuju 4-6 godisnje sa po 50-60 strana mnogo toga sto o njima,ali jos vise o masi koja ih cita,pa svakako su mi promenile ako ne zivot onda u velikoj meri stavove prema okolini,pa i sebi...

Od poezije pamtim Disa,Radicevica,Majakovskog i mislim da sam i Prevera jedno vreme preferirao,valjda je bio in tada,ali ne pamtim ga,pa to dovoljno govori..

staro
  (#27 (permalink))
Pocahontas!
Novi član
Pocahontas! će uskoro postati poznat član

Član od: 15.01.2008.
Poslednji login: 15.01.2008 19:42
Godine: 16
15.01.2008, 17:58

Citat:
shacky kaže: Pogledaj poruku
...svaka knjiga koju procitam pomalo me promeni....
...zato i volim da citam, to je nacin da radim na sebi...
E bravo, upravo tako... Svaku knjigu uzmem po sopstvenoj intuiciji - uglavnom ih uzimam iz biblioteke posto stalno citam - bankrotirala bih, nikad ne uzimam po tudjoj preporuci, vec bas ona koja me privuce - promeni me u manjoj ili vecoj kolicini, ali takva promena je uvek pozitivna, ja mislim da citanje i ne moze izazivati negativna osecanja u nama... Yeah, thats right!

Citat:
Dasak kaže: Pogledaj poruku
Paul Choleo- Veronika je odlucila umrijeti... Promjenila je uvelike moj nacin razmisljanja i potresla moje stavove o zivotu i medjuljudskim odnosima.
Covek postaje definitivno bolji citajuci njegove knjige, bolji u svakom smislu pa cak i pametniji tj sve navodi na veliko razmisljanje o ljudima i sebi pogotovo... Njegove recenice daju nadu i veru u to da zivot nije samo uzaludna patnja...
Svako ima svoje blago, treba biti vrlo hrabar i uporan da bi ga pronasao, a prepreke su svuda...

Poruku je izmenio goldie, 15.01.2008 u 23:06. Razlog: dve uzastopne poruke i velika slova

staro
  (#28 (permalink))
coolgirl
wild at heart
coolgirl je nadaleko poznat člancoolgirl je nadaleko poznat člancoolgirl je nadaleko poznat člancoolgirl je nadaleko poznat člancoolgirl je nadaleko poznat člancoolgirl je nadaleko poznat člancoolgirl je nadaleko poznat član

Član od: 28.02.2007.
Poslednji login: juče 23:36
Odgovor: Knjiga koja vam je "promenila život" - 15.01.2008, 18:11

"Mi Djeca Sa Stanice Zoo"
Knjiga u kojoj se radi o tome kako su se veoma mlada djeca drogirala,i nazalost platila zivotom. I o tim problemima koje ti droga zadaje i to...
Takodje "Moc Podsvijesti"
Pise o tome koliko ti podsvijest...moze pomoci. Uglavnom,odlicna knjiga...

*Što više sanjaš, više možeš napraviti..
*Tajna sreće je sloboda, a tajna slobode hrabrost

staro
  (#29 (permalink))
Buba Erdeljan
Iskusni forumdžija
Buba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat član

Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 19.04.2008 13:55
Godine: 30
Odgovor: Knjiga koja vam je "promenila život" - 15.01.2008, 21:23

Knjige.
Sve od Kastanede.

Ćaletov rodjak je menjao stan i sve svoje stvari preneo u našu kuću, na par dana.
Ja bila derle, te kutije mi izgledale primamljivo i - jednu otvorim. Slučajnost? Ma nema slučajnosti i tačka
U njoj ploče, uglavnom Bitlsi i Kastanedine knjige.
Sve sam ih sažvakala do polaska u srednju školu, moji mislili da imaju savršeno dete koje samo uči, a onda...dragi Bože kada me je strefilo!
Sve sam htela da probam!

I manje-više i jesam. I drago mi je.
Svako vreme traži svoje, a ja svoje iskoristih
I ne brinem da kasnije, za svoju decu, neću imati dovoljno iskustva, živaca, taktike, razumevanja, a boga mi i preventivnih mera

_________Una16

staro
  (#30 (permalink))
believer
clan TNT grupe

Odgovor: Knjiga koja vam je "promenila život" - 15.01.2008, 22:52

mene je krajem osmogodisnje i pocetkom srednje sjebo Hese...a nastavio Kastaneda....i takodje je svega tu bilo,i eksperimentisanja... ipak...mnogi drugi su takodje bili tu....ja sam bila jedno usamljeno dete,ne previse veselo i divlje u srcu....kasnije otkriven Crnjanski,njegova cudesna interpunkcija,njegova nesvakidasnja biografija,njegova prgavost,njegova opcinjenost morem....nekako sam oduvek zalila sto se on i ja nismo poznavali...

divlja u srcu

Odgovor