|
Legenda
Član od: 19.09.2006.
Poslednji login: 05.09.2008 11:56
Pol: Muško
Godine: 44
|
Odgovor: Moja Prica -
10.06.2007, 17:33
Ovo vino je bas dobro, pitko. Aha. Ja bih da te poljubim, ali se bojim. Cega se bojis? Ne znam. Ne moze se to reci. Ne moze se srociti. To je neki iskonski strah, nepotkovan razlozima. Nemam pojma cega se bojim, ali radije bih se tukao sa vojskom oraka nego sedeo tako blizu tebe u neizvesnosti. Bojim se da ti to neces hteti. Sigurno da se toga bojim. Oh, kakav strah! Zbog njega bi jedan poljubac prislonjen na tvoje usne bio najvece uzbudjenje u mom zivotu. Sigurno bih odlepio u momentu, na neki nacin. Najverovatnije onaj koji ukljucuje nabijanje kupusa na glavu i jodlovanje na meksikanskom.
Poljubi me. Ne. Poljubicu ja tebe. Poljubila me je. Bilo je strasno. Hocu jos. Poljubi me jos jednom. Ne, sad ti mene poljubi. Ne mogu i dalje se jako bojim. Ali sad znas da i ja tebe hocu da poljubim. Da, ali ko mi garantuje da mi neces odgristi glavu kad pokusam? Ok, zvuci neracionalno, ali svejedno je opravdano. Dekapitacija je neprijatna stvar, pogotovo ako ne moras ujutro kod zubara. Necu ti odgristi glavu. Obecavam. Ok, evo, daj mi momenat. Primakao sam se i poljubio je. Posle nekog vremena odmakla je glavu i prekinula poljubac blago. Vidis da nije bolelo. Nije, bilo je jako lepo. Hocemo jos? Pa, ne znam. Napravimo malu pauzu. Hoces jos vina? Hm, pa dobro, ako se necemo ljubiti, sipaj vina. Nasula mi je. Pili smo vino i poceli nekakav razgovor. Bio je prilicno los. Odjednom su se stvari medju nama promenile. Stvari? Kako nazvati te fine veze izmedju dvoje ljudi suprotnog pola dok sede u sobi sa prigusenim svetlima i crnim vinom u krvi? Recimo "pahulje". Ne, to je vec iskoristeno. Nije bitno.
To se promenilo i razgovor je bio usiljen. Nametnut. Da, prilicno dave na novom albumu. Izgleda da nemaju vise ideja. Da, ideja. Nije nam neki razgovor. Hajde da se opet ljubimo. Mozda je sad vreme za to. Pa, hajde kad si navalio.
Priblizio sam joj se i prislonio svoje usne na njene. I dalje su to bile iste usne. Njene usne, meke i tople i blago vlazne, i moje, kakve god da su. Ali poljubac je bio losiji. Cini mi se da sam sve radio kako treba. Cak i bolje, jer ovog puta nisam disao na usta. Ali poljubac je bio usiljen. Nametnut. Prekinula ga je. Ne vredi, ne ide. Ne ide.
Sipaj vina. I sta onda? O cemu cemo pricati? Hm, u pravu si, sve je otislo do djavola. Ne psuj, ne volim vulgarnosti.
I sto si odjednom grub? Uh, izvini, nisam mislio da budem grub. Mozda bi bilo bolje da sad odes. Nema znaka pitanja. Dobro, idem. Ispratila me je i otisao sam.
Dok sam vozio mracnim ulicama pokusavao sam da zamislim sledeci sastanak. Sve sto mi je padalo na pamet nije mi se svidjalo. Dodjavola. Nece uspeti! A bas mi se svidja. Gde sam pogresio? Verovatno svugde. Mozda ipak nisam trebao obuci razlicite carape protiv uroka. Nisam mislio da cu se morati izuvati. Kad bolje razmislim, dobro je da nisam bio u prilici da skidam pantalone. Gace koje nosim mi je mama kupila u petom razredu. Tvrdila je da je zuto boja sunca.
Ona je sipala sebi jos vina i zavalila se u krevet. "Do djavola - pomislila je", ne mogu da se opustim. Trudim se da mu verujem, ali tako se plasim. Izgleda fin, bez obzira na carape i sve, ali jako se bojim da se opet prepustim muskarcu. Da mu verujem? Povredice me. Ali to ne vodi nikuda. Ovo je dvanaesti ovog meseca! Javljaju se na moj oglas k’o ludi, mozda ipak nisam trebala da stavim rec “slobodna”. Sanja mi je govorila da bi moglo biti pogresno protumaceno. Onaj kamiondzija sto je prosli petak svratio u grad je izgleda pogresno protumacio. Zasto bi mi inace dao da biram kondom? Oh, kako sam glupa. To je glavni problem. Uzrok svemu! Fine momke ne prepoznajem, a one najgore vidim kao dobricine. Moram mu pruziti drugu sansu, ako je bude hteo posle ovoga. Otici cu kod njega sutra. Mogla bih i da obujem razlicite carape, da vidi da mu popustam. Samo da sutra ne bude kasno! A da odem jos veceras? Ne, nikako. Da, to bi bilo najbolje! Mislice da sam grozna. Obradovace mi se! Idem, ipak idem. Moram ispraviti ovo grozno vece. Ustala je, obukla se na brzinu, obula svoje srecne cokule i pozvala taksi. "Halo taksi? Jedno vozilo na moju adresu. Za petnaest minuta? Hvala."
Ja sam se umesto kuci odvezao do drugove kafane. Tamo je, na moje veliko iznenadjenje, bila moja stara ljubav. Otkud ti? Ej, otkud ti? Odande. Aha. Je li, da li ti znas da ja nikad tebe nisam prebolela. Nema znaka pitanja. Zene su neverovatne, nikad te nista ne pitaju, samo konstatuju. Nijedan muskarac nije kao ti. Drug mi je klimao glavom i namigivao. Smesio se radosno. Bila je tako jednostavna. Kao sega naspram PC –ja. Poveo sam je kuci. Htela je da mi objasni dve tri, a ako budem mogao, i cetiri. (Sto je jedan Pribijev fazon koji sam rado koristio, bez odgovarajuceg kopi rajta)
Onda sam na pola puta stao i rekao: "Vidi, ovako stoje stvari, zaboravio sam kola ispred kafane. Idemo nazad po njih." Ti si lud. Ne pada mi napamet da se sad vracam. Sega se pokvarila. Jeste PC komplikovaniji, ali je i pouzdaniji. Ti si uvek bio degnerik, rekla mi je i odsetala niz ulicu. Vratio sam se do auta. Drug me je video i klimnuo mi glavom. Smesio se radosno. Kasnije sam saznao da mu je tog popodneva pala kajsija na poljski WC. Otpozdravio sam i odvezao se kuci. Nije moj dan, mislio sam. Kad sam stigao pred moju zgradu prosla je ponoc. Nije to zapravo bila moja zgrada, samo sam ziveo u jednom stanu u njoj. Ni taj stan nije bio moj. Ni automobil. Gace su bile moje.
Kupila mi ih mama.
Pred zgradom je neko sedeo. Kad sam prisao prepoznao sam je. Ustala je i prisla mi. Izvini sto sam dosla, morala sam da te vidim. Drago mi je da si tu. Zagrlio sam je, pa sam je pustio. Nisam smeo da probam da je poljubim. Pogledala me je toplim plavim ocima i onda sagnula pogled kao stidljivo. Vidi, moram nesto da ti priznam. Htela bih da budem sa tobom, ali ti moras nesto znati o meni. Reci, kazem ja, ali sam se pribojavao da ce i ona da kaze kako su joj roditelji druzeljubivi sa mlekadzijama.
Ja sam nesto otkrila, a ljudi mi se smeju zbog toga. Medjutim ja duboko verujem u to i nista me nece uveriti da je moje otkrice besmislica. Sta si otkrila? Pravi znak pitanja. Takav sam ja, kad pitam, pitam muski. Otkrila sam da mnogi ljudi sakrivaju imetak u krov poljskog WC. Mozes li da budes sa zenom koja u to veruje? Malo sam razmislio. Da, ne vidim neki veci problem u tome. Oh, znala sam - ti si divan!Zagrlila me je. Ok, ok, hajde da onda i ja tebi priznam nesto. Moj omiljeni natpis za majicu je onaj sa halflingom i ljutim zmajem. Koji? Ne znam za taj. Pa kao pise "ako u drustvu halflinga naletite na ljutog zmaja ne morate biti brzi od zmaja". A na ledjima pise "morate biti samo brzi od halflinga". To je grozno! Ne svidja ti se? Nije ti smesno?
Lepi obli znakovi pitanja. Ne, grozno je. Onda, mozes li biti sa momkom kome je to omiljeni natpis za majicu. Pa, ako ne budes nosio tu majicu. Ok. Ni nemam takvu majicu, samo mi se to jako svidja i mislio sam da napravim jednu. Ali sad necu. Nasmejala se malko uglovima usana, i onda kao da sam joj u ocima primetio playfull iskricu koja mi govori: "pa poljubi me sad, klipane". I poljubio sam je. Bilo je savrseno.
Poruku je izmenio A6quattro, 10.06.2007 u 17:47.
|