|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Književnost Knjige su hladni, ali pouzdani prijatelji |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
"Definitivno se promenilo" |
|
Odgovor: "Definitivno se promenilo" |
|
|
|
|
|
|
Divlji badem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: juče 14:48
Pol: Žensko
Godine: 31
|
Odgovor: "Definitivno se promenilo" -
28.12.2006, 22:36
uh ja ponekad zaboravljam kojim jezikom govorim dok mi rijeci izlaze iz usta jer istovremeno koristim njih tri. onaj cetvrti koristim u posebnom drustvu i tu se lako koncentriram na taj jezik. izmisljam neke svoje rijeci od kojih moje doma boli glava ali sve je to nesvjesno tako na primjer sam aufmachenila flasu
, closenila vrata ili tome slicno. uzas. svijet je postao malo globalno selo. ne treba nam vise tri mjeseca brodom po oceanu da stignemo u ameriku.probao sam jednom davno divlji badem... |
|
|
|
Српски језик - колико га користимо? |
|
|
samo vas posmatram
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 03.09.2008 23:13
Pol: Muško
Godine: 34
|
Српски језик - колико га користимо? -
05.12.2007, 15:24
Чувајте, чедо моје мило, језик као земљу. Не узимајте туђу реч у своја уста. Узмеш ли туђу реч, знај да је ниси освојио, него си себе потуђио. Боље ти је изгубити највећи и најтврђи град своје земље, него најмању и најнезнатнију реч свога језика. Хиландарска повеља Колико стварно користите страних речи и израза приликом свакодневног говора? Да ли то сматрате исправним или сте свесни да правите грешку? Да ли свесно или несвесно убијате Српски језик? Има ли икога да стане на пут употреби страних речи и израза у свакодневном говору, штампи и ТВ-у? |
|
|
|
Odgovor: Српски језик - колико га користимо? |
|
|
Brbljivica
Član od: 11.02.2007.
Poslednji login: 15.08.2008 14:24
Godine: 24
|
Odgovor: Српски језик - колико га користимо? -
05.12.2007, 16:03
Pokusavam da sto manje koristim stranih rijeci u govoru, ali i u pisanju, posto radim u medijima. Nas jezik je bogat, tako da mislim da nema potrebe da koristimo strane rijeci i izraze a pismo-cirilica, je mnogo ljepse od latinice.
Mozda si jos mogao da pstavis pitanje - Trudite li se da ocuvate nase pismo pisuci cirilicom? |
|
|
|
Odgovor: Српски језик - колико га користимо? |
|
|
... baba Ruija @
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 04:32
|
Odgovor: Српски језик - колико га користимо? -
07.12.2007, 01:59
promenilo se, promenilo.. a menjace se josh vishe
![]() i sama koristim dosta slenga, pokupim ga od svuda, do te mere da ljudi, kad me upoznaju, vishe ne znaju di bi me smestili izbegavam doddushe da koristim "iskrivljene" rechi.. tipa srbglishenzi.. dodushe smatram da u kulturnim ustanovama, tipa shkola, posao i javne ustanove, pogotovo radio i TV, ne bi trebale ubacivati strane rechi, sem ako za to stvarno nema potrebe (ukoliko nema adekvatnog prevoda).. u shkoli bi profesori trebali bar donekle da govore knjizhevno.. a posle, van shkole, svako mozhe da govori kako mu srce zheli ![]() |
|
|
|