Već duže pokušavam da zaobiđem ovu temu, ali eto...Nekako uvek stignem ovamo... Moja drugarica iz vrtića... Uh, kada samo pokušam da prebrojim godine koje nas od tog perioda dele, zavrti mi se u glavi... Sećam se ogromnih dimenzija naše radne sobe, proslava rođendana, dana "dežurstava", vaspitačice Soke i njenih nezaboravnih toplih dlanova i uvek prisutnog osmeha... S. i ja smo se večito prepirale oko toga koju od nas dve je više puta pomazila ili pogledala u toku dana... Pa sve one dečje gluposti prilikom povratka iz vrtića, kada smo zaustavljale ljude na ulici da bi ih pitale da li je pravilnije da se kaže Indijac ili Indus ili gde se tačno nalazi ulica u kojoj smo obe živele...

U osnovnoj školi smo se našle u istom razredu, čak i u istoj klupi... U osmom smo se podžavrljale oko gluposti (čitaj: dečka

) i ćutaleeee... Celo leto... Onda se našle na prijemnom ispitu za srednju školu i bile srećne, presrećne što smo se ponovo našle... Možda sam je tek tada zaista dobro upoznala... Možda sam njeno biće tek tada uspela da shvatim... Svu njenu nežnost, ljudskost, veličinu njenog srca... Stigosmo i do fakulteta, opet zajedno, čvrsto ubeđene kako ćemo promeniti svet... O, te radosti kada se zaposlila... Morala sam da odem da vidim taj poseban razred koji je vodila, da mi predstavi svakog svog anđelka i o svakom da kažepo nešto lepo... Znam da sve ovo zvuči pomalo patetično, ali pišem bez preterivanja, zaista je bila takva... Svu sebe je dala toj deci jer svoju nije mogla da ima... Nije klonula duhom ni kada se razbolela... Valjda je tako nasmejana i puna optimizma i otišla... Moja S...