|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Životinjsko carstvo Kutak za ljubitelje životinja |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Zašto volite životinje? |
|
Odgovor: Zašto volite životinje? |
|
|
|
|
|
|
|
|
a bio je cool tip
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: juče 14:37
Pol: Muško
Godine: 28
|
Odgovor: Zašto volite životinje? -
12.11.2006, 20:09
Evo da ne bude blef, mi njoj virslu, a ona nama pozira jedno 30min. Zene
Dolazila je tako jedno dve nedelje. I sve to kod Cortanovaca! Isekli sumu kod dunava, pa zivotinje pobegle u vikend zonu. Ja ovo zovem kontaktom sa prirodom. I tako male stvari mogu da te usrece i da budu lepo secanje. ![]() |
|
|
|
|
|
Ser Žile
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 19:40
Pol: Muško
Godine: 32
|
Odgovor: Zašto volite životinje? -
12.11.2006, 20:28
Koliko ja znam lisice prilaze na blize od 20 metara choveku samo kad imaju besnilo, koje se kod njih tako maniestuje...!?! Pa chim se konstatuje tako neshto odma se alarmiraju lovci i veterinari i bezmalo proglashava podruchje zarazzeno besnilom na keca! Dont do it any more!
Ne bih ishao tako daleko da drzzzanje kucnih ljubimaca posmatram kao bolest. Tachno da oni mozda nisu hteli da budu tu ali nekima svakako nije loshe. Dokle god rastu, napreduju i razmnozzavaju se znachi da im nije loshe.. Ono shto ja osudjujem je pogreshan odnos prema zzivotinjama uopshte pa i gledano kroz odnos prema kucnim ljubimcima.. Ja imam trenutno psa a inache sam kroz kucu proveo desetine vrsta i primeraka mali i velikih zzivotinja i misleci i ne misleci o nekoj etici..a kada se radi o ribicama u akvarijumu imale su sve uslove za rast i raznmnozzavanje shto su uspeshno koristile.. Skalare sam na primer uspeshno razmnozzavao, a prilichno su teshka vrsta za tako neshto. Shto znachi da se svakako nisu muchili. Prema tome, odobravam drzzanje ljubimaca u kucama, bash iz razloga kako svest o zzivotinjama ne bi izumrla iz prosechnog, urbanog, gradjanina. Shto se tiche vegetarijanstva, razumem ga iako najvishe volim da skrkam przenu slaninicu. Medjutim, to shto su nekada zzene davile pilice nije razlog da danashnje vegetarijance smatramo za neshto veshtachko i isforsirano.. Nashe bake su chuvale goveda, chuvale i davile pilice jer drugog izbora nisu imale i to im je bilo normalno. Ali "malo davnije" nashi chukundedovi su se klali i ubijali i to je bilo normalno... e s obzirom da se i dalje koljemo i ubijamo, mozemo sebi priushtiti makar kakav civilizacijski pomak, pa tako i nachin na koji ce pojedinci zziveti i postojati.. Za 'leba i uz 'leba..;
|
|
|
|