VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Istorija

Istorija Vratimo se hodnicima vremena i oživimo vladare, vojskovođe, bitke, civilizacije...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Menjanje istorije
staro
  (#11 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 22.07.2008 16:14
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: Menjanje istorije - 04.05.2007, 17:44

Mislim da tok istorije ne može mnogo da se promeni, jer da zaustaviš jednog čovek da uradi jedno, ili drugo da uradi drugo, u vrlo kratkom vremenskom periodu bi se našao neki drugi koji bi to isto uradio, tako da bi na kraju opet ispalo ovo, možda ne identično, ali vrlo slično.

電子男の子

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 05.07.2008 18:54
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Menjanje istorije - 04.05.2007, 21:17

atentatori na gandija i indiru bi promašili, mendela ni ne bi bio u zatvoru, patrice lumumba bi danas mirno primao svoju penziju, hitlera ne bi promašili, marliju bi izliječili kancer, tuđmanova keva bi spontano pobacila, slobo bi i dalje bankarisao po americi, indijanci sigurno ne bi bili u rezervatima, afrikanci ne bi bili robovi i jedna divna osoba koja me je odgojila a nije mi bila biološki otac ne bi "orala nebeske njive"...

nattydread is coming to dinner

staro
  (#13 (permalink))
vrsac14
Novi član
vrsac14 je na početku

Član od: 21.05.2007.
Poslednji login: 06.07.2008 21:21
Odgovor: Menjanje istorije - 31.05.2007, 19:32

Citat:
Schnappi kaže: Pogledaj poruku
Da malo mastamo...

Recimo, postoji vremeplov, a vi imate jednu mogucnost da se vratite u odredjeni istorijski period i promenite tok desavanja.

Npr. da se vratite u 1389. godinu, dana 27. juna uvece i poklonite srpskih borcima 20.000 kalasnjikova.

To je bio samo primer.

Sta vam se to u istoriji nije svidelo i sta biste promenili da mozete.
Da MIlosevic ne odrzi taj govor 89 god.na Kosovu.

staro
  (#14 (permalink))
Dejan B
Početnik
Dejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 30.04.2007.
Poslednji login: juče 09:24
Godine: 24
Odgovor: Menjanje istorije - 09.10.2007, 15:41

Što se tiče istorije sveta, ja bih naučio američke starosedeoce kako da se ophode prema doseljenicima iz Evrope, i da im odmah daju do znanja ko je tu domaćin a ko je gost, jer ono što su im učinili "civilizovani" Evropljani spada među najgnusnije događaje u istoriji.

Kada se radi o istoriji Srbije, onda bih svratio do dvora cara Dušana, upozorio bih ga na njegovu ranu smrt i posavetovao ga da pronađe vladara koji bi mogao da se nosi sa (ne)prilikama koje će nastupiti posle njegove smrti, ili da Uroša nauči kako se vodi jedno carstvo, i da ne dozvoli da mu sitni vladari zarad svojih interesa raskomadaju carstvo koje su njegovi prethodnici na tronu sa mukom stvarali.

staro
  (#15 (permalink))
Invisibleman
I'm the invisibleman
Invisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat član

Član od: 14.01.2007.
Poslednji login: danas 09:57
Godine: 30
Odgovor: Menjanje istorije - 10.10.2007, 08:16

Ne bih ništa menjao.

Samo bi iskoristio priliku da svojim okom vidim šta se u nekim momentima zaista desilo.

Mislim da bi knezu Lazaru, pre nego što će mu odseći glavu, izlupao šamare zato što je dočekao Otomansku vojsku na otvorenom polju a nije ih sačekao npr u Grdaličkoj klisuri.

Don't hit me with them negative waves so early in the morning.

staro
  (#16 (permalink))
Srpski Radikal
Početnik
Srpski Radikal je na dobrom putu

Član od: 05.06.2007.
Poslednji login: 23.03.2008 15:58
Odgovor: Menjanje istorije - 17.10.2007, 21:27

Вратио бих се 15. октобар 2007. и зауставио убиство Проеског.

Не могу да верујем да се ово десило, душа ме боли.

staro
  (#17 (permalink))
miki_mira
Novi član
miki_mira je na dobrom putu

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: 02.12.2007 00:10
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Menjanje istorije - 23.11.2007, 00:35

Citat:
Invisibleman kaže: Pogledaj poruku
Ne bih ništa menjao.

Samo bi iskoristio priliku da svojim okom vidim šta se u nekim momentima zaista desilo.

Mislim da bi knezu Lazaru, pre nego što će mu odseći glavu, izlupao šamare zato što je dočekao Otomansku vojsku na otvorenom polju a nije ih sačekao npr u Grdaličkoj klisuri.
Care,prouci malo istoriju i taktiku ratovanja koje su se pridrzavale sve turske vojskovodje...ravnica...mogu se na prste jedne ruke nabrojati bitke u kojima su se turski ratnici borili na brdima,kanjonima i slicno...Ne vredjaj seni jednog od najvecih Srba...pozzz

staro
  (#18 (permalink))
biterlemon
uzimati 3x2 dnevno!
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 13:31
Odgovor: Menjanje istorije - 23.11.2007, 19:10

Mislim da istorija statisticki konvergira, tj, mozemo uneti bilo koji slucajni dogadjaj, menjamo samo trenutna stanja i uloge pobedjnika i porazenih.
Sto se tice covecanstva svi ti mikrodogadjaji statisticki teze istom ishodu.

i shvatio da me optuzuju sto sam tajio da sam gajio zelenu travu doma mog

staro
  (#19 (permalink))
maleni
Iskusni forumdžija
maleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamant

Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 22.07.2008 20:33
Odgovor: Menjanje istorije - 18.01.2008, 22:41

Izlupao Zvezdana 13. marta odmah ujutro.

staro
  (#20 (permalink))
kozo
Poznata faca
kozo će uskoro postati poznat člankozo će uskoro postati poznat člankozo će uskoro postati poznat član

Član od: 15.01.2008.
Poslednji login: 22.07.2008 07:29
Godine: 36
Odgovor: Menjanje istorije - 09.02.2008, 22:15

Sprecio bi Gavrilo Principa di izvrsi atentat u Sarajevu,nebi doslo do 1svetskog rata,nebismo izgubili vise od pola teritorije,u Nemackoj nebi doslo do ekonomske krize koja je dovela naciste na vlast,(hitler bi ostao u Becu da moluje)nebi se dogodio 2 svetski rat, nebi se rodila SFRJ, nebi bilo bratoubilackog rata u 90-im godinama svi zajedno bi stvarali bolji zivot u staroj Europi.Izvinite sad sam se probudio i vidim kakvu sam utopiu sanjao....

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen