VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Istorija

Istorija Vratimo se hodnicima vremena i oživimo vladare, vojskovođe, bitke, civilizacije...

Prikaz rezultata glasanja: Da li je Tito pozitivna ili negativna istorijska ličnost?
pozitivna 36 50.00%
negativna 26 36.11%
nemam mišljenje o njemu 10 13.89%
Učesnika ankete do sada: 72. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost?
staro
  (#21 (permalink))
Kal_el
s#permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 23:07
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 02.11.2007, 07:59

Citat:
Uriel kaže: Pogledaj poruku
Ili bi bilo prosperiteta kao u Mađarskoj, Čehoslovačkoj, poljskoj...da ne nabrajam. Verovatno bi bilo bolje da su se uvalila braća rusi sa svojim tenkovima, hlebom na tačkice i pasošima za odlazak u susedni grad.
Razgovaram ovde sa starijim ljudima u mađarskoj koji su preživeli sve to.
Njih su ovde učili tavariši sovjeti, da je Tito bio američki špijun
i zavideli su nam 3O godina na slobodi koju uživamo.
Možda je i Rumunski model bio moguć... sa jednim slatkim malim diktatorom koji siše krv svojim podanicima. (ali to je u srbiji nedavno bilo isprobano sa manje više uspeha )

15 godina svinjskih polutki je bolje nego ovo sada "Qrac u dupe na neodređeno"
a za jad i bedu će pre biti zaslužni oni koji su se prejeli tih polutki pa im narasla glava toliko, da jedva mogu da stanu u ćelije tamo u Hagu.

Tito je živeo u prošlom veku ... Novi vek je već ovde.
Treba smiriti duhove i pokrenuti dupe.
Smrt fašizmu! Polutke narodu!
Kad smo veç kod Rumunskog modela sisanja ...
vrlo rado bih se nasisao Nadje Komaneçi makar zavrşio kao njen sisaç Çauşesku

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
Invisibleman
I'm the invisibleman
Invisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat član

Član od: 14.01.2007.
Poslednji login: danas 09:57
Godine: 30
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 02.11.2007, 09:07

#Kal_el

Mislim da je u našoj zemlji "rumunski scenario" potreban svake četiri godine.

Don't hit me with them negative waves so early in the morning.

Josip Broz Tito = negativna istorijska ličnost!
staro
  (#23 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: danas 06:18
Josip Broz Tito = negativna istorijska ličnost! - 02.11.2007, 09:22

Ko voli tita uleti mu ....

Razumem ja mnoge jugonostalgičare, čak se i ja sa nekom nežnošću sećam godina kada sam bio mladji, ludji i kada mi je sve izgledalo mnogo više ružičasto nego sada ali to je sasvim prirodno i jednostavno objasniti ... ali se ipak još iz tog doba sećam da je jedna njegova havana koštala više nego tadašnja radnička plata, da ne pominjem sva druga mnogo veća zla kojima treba da se bave ozbiljni istoričari i koja bi trebala biti uredno objavljivana, da ne ostanu zamaskirana u senci gde su ih još odavno komunisti deponovali.
Istorijske činjenice, koje na žalost još uvek sve ne znamo baš najbolje, govore prilično jasno i sasvim precizno o tome ko su bili čika tito i partizani.

Ne dopadaju mi se poredjenja tipa moglo je biti gore da je primenjen rusko-madjarski model, rumunska diktatura i sl. jer tako dolazimo do crvenih kmera i sličnih suludih varijanti vladanja. Doba o kojem se priča ipak spada u istu istorijsku pregradu sa pominjanim režimima i to ne može nikako da se pobije.

staro
  (#24 (permalink))
lav71
kobasi_car
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: danas 10:44
Godine: 36
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 02.11.2007, 09:28

Citat:
Invisibleman kaže: Pogledaj poruku
#Kal_el

Mislim da je u našoj zemlji "rumunski scenario" potreban svake četiri godine.
...jesi to sam smislio ili si pokupio iz nekog č(L)anka?...

...za dame besplatna degustacija...

staro
  (#25 (permalink))
Invisibleman
I'm the invisibleman
Invisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat član

Član od: 14.01.2007.
Poslednji login: danas 09:57
Godine: 30
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 02.11.2007, 09:40

Citat:
lav71 kaže: Pogledaj poruku
...jesi to sam smislio ili si pokupio iz nekog č(L)anka?...
Verovao ili ne ali sam sam smislio.

Don't hit me with them negative waves so early in the morning.

staro
  (#26 (permalink))
biterlemon
uzimati 3x2 dnevno!
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 13:31
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 02.11.2007, 09:45

Na sahrani Josipa Broza Tita su bili prisutni licno ili preko poslanika skoro svi svetski drazvnici, od predsednika USA, CCCP, do Engleske kraljice i do lidera ``treceg`` sveta.

To dovoljno svedoci o znacaju uloge Josipa Broza Tita u istoriji 20. veka.

Sire misljenje ce proslediti kasnije, ali morao samo ovo da napisem, da kontriram pljuvanjima.

i shvatio da me optuzuju sto sam tajio da sam gajio zelenu travu doma mog

staro
  (#27 (permalink))
biterlemon
uzimati 3x2 dnevno!
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 13:31
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 02.11.2007, 09:53

I za gornji post za 2 minuta mi udare crveni karton:

ne kaze se mishljenje ce proslediti nego uslediti... grrrrr ~Billica

Mozes slobodno da mrzis!
Ja ipak govorim mnogo bolje srpski, nego ti madjarski!

Btw, svoje misljenje vec imam samo cu ga drugi put proslediti vama.

i shvatio da me optuzuju sto sam tajio da sam gajio zelenu travu doma mog

staro
  (#28 (permalink))
Dejan B
Početnik
Dejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 30.04.2007.
Poslednji login: juče 09:24
Godine: 24
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 03.11.2007, 19:00

Pošto sam rođen posle njegove smrti ne mogu da procenim kakav je bio, mada moj otac period za vreme njegove vladavine naziva "sretna vremena". Valjda je u odnosu na to šta je kasnije došlo i bilo bolje, ali ja ne mogu da to procenim i zato sam glasao da nemam mišljenje.

Odgovor: Josip Broz Tito = negativna istorijska ličnost!
staro
  (#29 (permalink))
Uriel
Spremač šupe
Uriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimum

Član od: 12.09.2006.
Poslednji login: danas 10:56
Godine: 41
Odgovor: Josip Broz Tito = negativna istorijska ličnost! - 04.11.2007, 15:49

Citat:
simke kaže: Pogledaj poruku

Istorijske činjenice, koje na žalost još uvek sve ne znamo baš najbolje, govore prilično jasno i sasvim precizno ...
dali je neko nekada čuo za reč paradoks...?

Istorijska činjenica može biti nekakav iskopani grad, mermerni stub ili ratnički oklop...ali nipošto piskaranja nekoga ko je (u bilo kojoj prošlosti)
piskarao pod teretom svog subjektivnog mišljenja ili pod teretom
nečije leve ruke ...dok je desna ruka tog (uglavnom nepismenog )
držala nekakav predmet kome je jedina namena da pravi rupe u ljudskom telu.

staro
  (#30 (permalink))
love hunter
skywalker