VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Istorija

Istorija Vratimo se hodnicima vremena i oživimo vladare, vojskovođe, bitke, civilizacije...

Prikaz rezultata glasanja: Da li je Tito pozitivna ili negativna istorijska ličnost?
pozitivna 36 50.00%
negativna 26 36.11%
nemam mišljenje o njemu 10 13.89%
Učesnika ankete do sada: 72. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost?
staro
  (#11 (permalink))
PropelerZviz
a bio je cool tip
PropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen član

Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: juče 21:54
Pol: Muško
Godine: 28
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 01.11.2007, 16:46

Tito, Josip radnik, svetac? Koja ga pionirka nije htela Legenda, i neprevaziđena ličnost! Sad dali smo mi nagrabusili zbog njega.... pa verovatno jesmo. Samo je takođe činjenica da bi cela zemlja bila Sirogojno, da nije bilo prosperiteta za vreme Tita. Ja mu mogu oprostiti i "ono" sa crkvom. Pogotovo oduzimanje zemlje...sad je oce nazad, a već im je bubregu loju.

Uglavnom, rado sam prihvatio od prijatelja na poklon kalendar sa Titom, pa on sa Fidelom... pa mercedes.. Živeo se tada Beogradski san. E sad ga pljuju oni koji nisu zakačili malo blagostanja. Goli otok???? A ja se pitam gde je sada goli otok????

Naš probem je što kasnimo jedan vek za svetom, pa i sa ratovima... A Tita, ne mora baš na zid ali u lepo sećanje.

Slusaj baba dobro, ja sam MC Penzioner,
ne treba mi kviz da budem milioner.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 01:07
Godine: 27
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 01.11.2007, 17:06

-Glasao sam ga kao negativnu, ali da sam se pojavio minut dva kasnije, mozda bih ga glasao kao pozitivnu, ali da nemam misljenje o Titu to nikako.

staro
  (#13 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 10:27
Pol: Žensko
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 01.11.2007, 17:46

Mislim da je Tito nekako jedan od onih pozitivno-negativnih likova.....

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost?
staro
  (#14 (permalink))
Crazy Angel
Angel Of Love
Crazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 09.05.2008 19:22
Pol: Žensko
Godine: 27
Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 01.11.2007, 18:16

..definitivno pozitivna ..
..nebi htela nista vise da komentarisem ali bi se slozila sa ovim delom urielovog posta..

Citat:
Uriel kaže: Pogledaj poruku
Dobrim ljudima je tada bilo dobro... a onim lošim ljudima kojima je to smetalo... pa njima će uvek biti loše.

Uvek će naći razloga da nekoga mrze, da nekoga ubeđuju kako su oni zajebani, da traže nekakva prava, da se hrabre međusobno rečima
"mi smo najbolji, najjači, najpametniji...svi ostali su pederi"

Duh jugoslavije živi još u mnogima kao san o nečemu što je moglo biti sjajno
ali bilo je prerano...
još par hiljada godina evolucije i eto nas opet...

Dali je Tito bio pozitivna ličnost neznam nisam ga poznavao lično.
Ali ideja čiji je on bio zaštitni znak, je za mene 1OO% pozitivna.
..nije da mi se ostali deo nije svidjao ..
..super napisano ..

staro
  (#15 (permalink))
Kal_el
s#permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 23:07
Godine: 42
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 01.11.2007, 18:41

Ja ne znam şta da kazem ...

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

staro
  (#16 (permalink))
DBlica
Početnik
DBlica ima spektakularnu auru oko sebeDBlica ima spektakularnu auru oko sebeDBlica ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 09.07.2008 19:23
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 01.11.2007, 19:34

@PropelerZ

A sta fali Sirogojnu?

staro
  (#17 (permalink))
Invisibleman
I'm the invisibleman
Invisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat član

Član od: 14.01.2007.
Poslednji login: danas 09:57
Godine: 30
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 01.11.2007, 21:37

Drug Tito je bio gospodin.

Pušio je najbolje kubanske cigare, pio je viski i slušao jazz.

Don't hit me with them negative waves so early in the morning.

staro
  (#18 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:41
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 01.11.2007, 21:57

Citat:
Invisibleman kaže: Pogledaj poruku
Drug Tito je bio gospodin.

Pušio je najbolje kubanske cigare, pio je viski i slušao jazz.
Типичан припадник радног народа СФРЈот...

Citat:
PropelerZviz kaže: Pogledaj poruku
Tito, Josip radnik, svetac? Koja ga pionirka nije htela Legenda, i neprevaziđena ličnost!
Муцави полуписмени идиот и Стаљинов агент.

Citat:
Sad dali smo mi nagrabusili zbog njega.... pa verovatno jesmo. Samo je takođe činjenica da bi cela zemlja bila Sirogojno, da nije bilo prosperiteta za vreme Tita. Ja mu mogu oprostiti i "ono" sa crkvom. Pogotovo oduzimanje zemlje...sad je oce nazad, a već im je bubregu loju.
Да није било просперитета његовог типа, било би просперитета типа држава западне Европе. Како знам? Па тако што је све и једној некомунистичкој држави у Европи, без изузетка било боље и сад је боље него тамо где је било комуниста.
Јел то неко озбиљно мисли да се Југославија не би развијала да смо имали парламентарну монархију уместо црвеног зла? Да бисмо остали на нивоу 39? То је смешно.

Citat:
Uglavnom, rado sam prihvatio od prijatelja na poklon kalendar sa Titom, pa on sa Fidelom... pa mercedes.. Živeo se tada Beogradski san. E sad ga pljuju oni koji nisu zakačili malo blagostanja. Goli otok???? A ja se pitam gde je sada goli otok????
Пљују га они који су у стању да схвате да нас је тих 15 година свињских полутки и имитације нормалног живота коштало 17 година јада и беде, и још нас кошта.

Citat:
Naš probem je što kasnimo jedan vek za svetom, pa i sa ratovima... A Tita, ne mora baš na zid ali u lepo sećanje.
Мени неко ко је убијао српску интелигенцију, родољубе, протеривао, мучио, неко ко је увео диктатуру и ко је одговоран за смрт стотина хиљада људи не може бити у лепом сећању да ми је рођени отац. Уствари, не може ни у једном народу чијих довољно припадника има свест о свету око себе, имало смисла за понос и достојанство, и бар мало поштовања према стотинама хиљада убијених припадника свог народа који су убијени само зато што су били сумњиви режиму малог Стаљина.
Мени је ван памети рећи да неко такав може бити у лепом сећању.
Него, зар већ нисмо имали сличну тему?
S verom u Boga, za kralja i otadzbinu...

Дакле, што се тиче ћопавог мумлавца, за мене је он највећи ратни и мирнодопски злочинац на овим просторима у овом веку после његовог сународника Анте Павелића.

staro
  (#19 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum