VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Istorija

Istorija Vratimo se hodnicima vremena i oživimo vladare, vojskovođe, bitke, civilizacije...

Prikaz rezultata glasanja: Da li je Tito pozitivna ili negativna istorijska ličnost?
pozitivna 39 45.35%
negativna 36 41.86%
nemam mišljenje o njemu 11 12.79%
Učesnika ankete do sada: 86. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost?
staro
  (#91 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 01:59
Pol: Muško
Godine: 44
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 04.01.2008, 16:53

Citat:
ultras kaže: Pogledaj poruku
Srbiju su koliko se meni cini stvorili Srbi. Strani kraljevi su je samo kao takvu priznali. Ja sam, cini mi se, lepo rekao kraljevina Srbija pa tek onda SHS i Jugoslavija. Kada je rec o kralju Aleksandru I, pitanje je koliko je on bio srpski kralj. Covek je vise puta javno govorio da je on Jugosloven, i bio je zestoki pobornik ideje stvaranja jugoslovenske nacije, uz to on je bio mason i jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu. Nisam bas najbolje upucen u to, ali samo jedno kratko zapazanje: samo su srpski masoni radili direktno protiv svojih nacionalnih interesa. u pogledu Jugoslovenske ideje, aleksandar I i Broz se dosta razlikuju.
Sa jedne strane imamo unitarnu drzavu, podeljenu ne banovine, sa jakom tendenciom stvaranja jugoslovenske nacije. Dok je sve to kod Broza obrnuto: klimava federacija koja sve vreme svog postojanja vuce ka konfederalnom uredjenju, izmisljanje vestackih nacija, i takvo povlacenje granica medju novonastalim republikama kakvo je mogao da uradi samo lud covek, ili pak covek koji je imao neke druge interese. da se razumemo ne svidja mi se ni jedno, ni drugo.
Nadji negde Dukljanske vladare,pa ces saznati vise...

Ako je Aleksandar I sve to onda ne bi trebalo ikome da smeta sto je Tito navodno sahranjen u Vatikanu i sto nije bio Srbin...Masoni su ti i danasnji favoriti,a ako siromasni budu vladali ocekuj siromasniji narod i obrnuto....vise pljacke samo sa sirotinjom na vlasti...Nemam vise komentara,imam svoje predake,Tito ima svoje potomke,Aleksandar takodje...banalno je da mi vodimo polemiku o njima...

...ja sam uvek u pravu,čak i kada jesam...neko to shvati pre,a neko i ranije...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#92 (permalink))
ultras
Novi član
ultras je na dobrom putu

Član od: 03.01.2008.
Poslednji login: 11.08.2008 20:55
Godine: 21
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 04.01.2008, 17:50

Ok

staro
  (#93 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: juče 13:34
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 04.01.2008, 23:37

Citat:
Neron kaže: Pogledaj poruku
Nadji negde Dukljanske vladare,pa ces saznati vise...
Шта с Дукљом?

Citat:
Nemam vise komentara,imam svoje predake,Tito ima svoje potomke,Aleksandar takodje...banalno je da mi vodimo polemiku o njima...
Претке, не предаке.
Нема ништа банално у бављењу историјом или интересовању за историју. Бављење историјом није само интересовање за своје претке. Тито и Александар нису утицали само на животе својих потомака, већ целог региона, милиона људи.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#94 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 05.01.2008, 00:13

Jesi ti to dobio posao kao lektor ili kako se to kaze vec ? Treba da castis...
Pa nisam ti ja istorijska licnost da bi se sa mnom bavio[/b]... Kakve veze ima moja nepismenost sa Titom ??!!
Idi malo izgoogluj,pa ako grese knjizevnici koji pisu knjizevnim jezikom onda gresim i ja,usput se raspitaj i za Duklju ako vec prvi put cujes za istu...!!!!
Ako me niko do sada nije naucio da ne budem banalan tesko da si ti taj koji ces uspeti,ali omasio si temu ovde sa mnom,pominjes Tita i Aleksandra,a nije ti to bio cilj...
A ja tebi ne branim da svoje vreme trosis na proucavanje istorije da bi ti verovatno bilo lepse u zivotu,mada ja mislim da je sex delotvorniji,pa savetujem sex pre nego Tita i Aleksandra ili mene...

Postacu paranoican kolega... Nisi valjda resio i ti u fan klub da mi udjes ?!

Poruku je izmenio Neron, 05.01.2008 u 04:43.

staro
  (#95 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 05.01.2008, 13:40

Citat:
Jesi ti to dobio posao kao lektor ili kako se to kaze vec ? Treba da castis...
Pa nisam ti ja istorijska licnost da bi se sa mnom bavio[/b]... Kakve veze ima moja nepismenost sa Titom ??!!
Idi malo izgoogluj,pa ako grese knjizevnici koji pisu knjizevnim jezikom onda gresim i ja,usput se raspitaj i za Duklju ako vec prvi put cujes za istu...!!!!
Ako me niko do sada nije naucio da ne budem banalan tesko da si ti taj koji ces uspeti,ali omasio si temu ovde sa mnom,pominjes Tita i Aleksandra,a nije ti to bio cilj...
A ja tebi ne branim da svoje vreme trosis na proucavanje istorije da bi ti verovatno bilo lepse u zivotu,mada ja mislim da je sex delotvorniji,pa savetujem sex pre nego Tita i Aleksandra ili mene...

Postacu paranoican kolega... Nisi valjda resio i ti u fan klub da mi udjes ?!
Каже се колектор.
Нема разлога да се толико бавиш ситном добронамерном исправком.
Наравно да сам чуо за Дукљу, тамо негде у петом основне први пут, ако не и раније. Питао сам шта желиш да кажеш помињањем Дукље.
Секс пре историје... свашта. Секс је прецењен, није и не може да буде ни одговор на све ни замена за све.
А фан клуб... нисам у току.

staro
  (#96 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION

Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 05.01.2008, 14:34

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Каже се колектор.
Нема разлога да се толико бавиш ситном добронамерном исправком.
Наравно да сам чуо за Дукљу, тамо негде у петом основне први пут, ако не и раније. Питао сам шта желиш да кажеш помињањем Дукље.
Секс пре историје... свашта. Секс је прецењен, није и не може да буде ни одговор на све ни замена за све.
А фан клуб... нисам у току.
Kolega kako da previdim i ne bavim se ispravkom koja to nije !? Posle j..... nema kajanja,demantovanje nikada nije efektno kao 'dobronamerna' ispravka !!

Kolektor je glavna gradska kanalizaciona cev,a ti opet na svoju ruku,a na moju stetu prepravljas vokabular naseg jezika ?! Proveri ti to opet...

Kada te vec pamcenje sluzi toliko dobro onda se seti sta je starije: Srbija ili Duklja ?
Sex podmladjuje,citaj danas u Press-u,zbog njega je Tito poziveo koliko vec jeste,a ako su ti Tito,Aleksandar i nesto sto samo mozes da citas u udzbenicima i arhivima najvazniji u zivotu onda se nemoj zaokupljati i pravopisom koji usput nije isto sto i gramatika,a to sto je tebi dobronamerno meni je isto kao da si mi rekao da nisam magarac vec konj,pa ne treba da se uzbudjujem...

staro
  (#97 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista

Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 05.01.2008, 19:14

Citat:
Kolega kako da previdim i ne bavim se ispravkom koja to nije !? Posle j..... nema kajanja,demantovanje nikada nije efektno kao 'dobronamerna' ispravka !!
Па добро, шта да радимо сад?

Citat:
Kolektor je glavna gradska kanalizaciona cev,a ti opet na svoju ruku,a na moju stetu prepravljas vokabular naseg jezika ?! Proveri ti to opet...
Хоћеш да кажеш да је правилно за претке рећи предаци?
Ово с колектором је био цитат из једног уметничког дела, Жикине династије.

Citat:
Kada te vec pamcenje sluzi toliko dobro onda se seti sta je starije: Srbija ili Duklja ?
Лажна дилема. Дукља је једна од средњовековних српских држава/области, као и Рашка, Босна, Захумље, Травунија, Паганија... Дукља јесте Србија.

Citat:
Sex podmladjuje,citaj danas u Press-u,zbog njega je Tito poziveo koliko vec jeste,a ako su ti Tito,Aleksandar i nesto sto samo mozes da citas u udzbenicima i arhivima najvazniji u zivotu onda se nemoj zaokupljati i pravopisom koji usput nije isto sto i gramatika,a to sto je tebi dobronamerno meni je isto kao da si mi rekao da nisam magarac vec konj,pa ne treba da se uzbudjujem...
Опет лажна дилема, шта је важније, секс или историја. Нешто губим интересовање за ову расправу.

staro
  (#98 (permalink))
Gospodin Ne
Monsieur Da
Gospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen član

Član od: 16.12.2007.
Poslednji login: danas 09:28
Godine: 41
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 05.01.2008, 19:19

Negativna...
Zato sto sam na dan njegove smrti dobio ogromnu samarcinu od direktora skole...

Ne

staro
  (#99 (permalink))
Neron