|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Istorija Vratimo se hodnicima vremena i oživimo vladare, vojskovođe, bitke, civilizacije... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Srbi, narod najstariji? |
|
Odgovor: Srbi, narod najstariji? |
|
|
|
Spremač šupe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.09.2006.
Poslednji login: 24.07.2008 10:56
Pol: Muško
Godine: 41
|
Odgovor: Srbi, narod najstariji? -
16.09.2007, 07:33
I u Nemačkom jeziku postoje mnoge spske reči ...
Gepek - Gepacktrager Cvikcangle - Zwickzange Malter - Mörtel Fangla - Fangel Mistrija - Mistel Štangla - Stange Vinkla - Winkel Dizna - Düse Nes kafa - Nescafee Kurbla - Kurbel Kabel - Kabel Sajla - Seil
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: danas 00:15
Godine: 24
|
18.09.2007, 11:24
Sto se tice porekla Srba, I to da li su najstariji narod ,hmm, pa, mozda i nisu najstariji, ali su definitivno najplemenitiji narod. Genetska istrazivanja „ce doneti” odgovore ko je sa kog podrucja, daleko bolje nego li poreklo reci, ma da i poreklo reci moze sluziti kao delimicna potvrda .
Proteklih godina radjeni su neki eksperimenti u kojima je na osnovu savremenih metoda genetike (pomocu genetickih markera) ispitivan genotip ljudi iz razlicitih drzava. Naime, po mom saznanju, a ne mojte me cvrsto drzati za rec, radjena su istrazivanja na uzorku od oko hiljadu ljudi, iz preko 20-tak zemalja. Podaci su prikazani u casopisu Science. Podaci su najvecu zabunu doneli u Madjarskom narodu (jer je madjarima pronadjeno da imaju cak 60% slovenskog genotipa tj. Eu19). Naime, za hrvate je ustanovljeno (ma da zbog velicine eksperimenta treba biti obazriv) da je njihov najcesci genotip Eu7 sto je ustvari genotip Ilira, i da ga ima oko 44.8% hrvata. S druge strane, srbima je otkriveno da imaju samo oko 16% slovenskog genotipa Eu19, a medju preostalih 84% najvise su dominirali genotipi Eu 9, Eu10 i Eu11, sa oko 49% (nadam se da su podaci validni, jer sam se oslanjao na informacije pronadjene guglovanjem), (to su inace genotipovi jugozapadne Azije-npr. podrucja Turske i upravo nekadasnjeg Persijskog carstva). Na kraju, da sumiram, ako dalja istrazivanja budu potvrdila opet ove podatke, ali na znatno vecem eksperimentu, nece biti ni najmanje sumnje da Srbi nisu poreklom Sloveni. Onda ce se doci do zakljucka da je nasa prapostojbina bas kao sto neko kaze Vavilon, ili taj tamo deo Azije oko Kaspijskog jezera. Ja licno verujem da smo bili jako uvazen narod u Vavilonu ,Egiptu, u Indiji, na podrucju nekadasnjih drzava Sovjetskog Saveza, i sirom planete, ali da smo stradali zbog naivnosti. Ko zeli da vidi vise o ovim prvim istrazivanjima, evo linka. http://hpgl.stanford.edu/publication...v290_p1155.pdf ![]()
|
|
|
|
|
|
Banovan
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 29.04.2008 00:42
|
23.09.2007, 20:31
U prethodnom postu iznio sam podatak o vremenu(godini) kada se desio
opšti potop, a to je 3905. godine prije nove ere. Svakako uz napomenu da sam polazne i okvirne podatke koristio iz glave na osnovu sjećanja, na bazi tih podataka i računice dobio sam tu godinu. U tom opisu nisam predstavio način na koji sam taj podatak izveo, iz razloga što jedna od tih stavki nije za javnost. U nastavku pokušat ću da, na bazi nekoliko raspoloživih činjenica, izvedem tačnu i utemeljenu godinu kada se desio opšti potop. Stevan Visoki sin Cara Lazara, na mramornom stubu podignutom na mjestu pogibije njegovog oca Cara Lazara, ostavio zapis: da se slavna bitka sa Turcima odigrala ,,petnaestoga dana, mjeseca juna, 6897. godine,, Po novom kalendaru Kosovska bitka se odigrala 1389. godine(nove ere). Uzmimo da je navedena 6897. godina, prema srpskom kalendaru godina od postanka svijeta, odnosno od prvog čovjeka na zemlji Adama. Toj godini dodamo vrijeme od Kosovske bitke 1389. godina, do tekuće 2007. godine, a to je 618 godina.(2007 minus 1389 = 618). 6897 plus 618 =7515 Dobijamo da tekuće (2007. godine) prema Staro-srpskom kalendaru teče 7515-a godina od postanka svijeta. Sada od godine koja piše na mramornom stubu (6897-a) , oduzmemo godine od starta nove ere do Kosovske bitke (1389-a) 6897 minus 1389 = 5508 Prema ovoj računici 5508. godine prije naše ere nastao je svijet. Toj godini dodamo vrijeme nove ere (2007 godina) 5508 plus 2007 =7515 Opet dobijamo ukupan broj godina od nastanka svijeta do danas (2007. godina) Opšti potop: U ovim računicama dobili smo da je godina postanka svijeta 5508-a prije naše ere. Vrijeme od Adama do Noja, odnosno od Adama do opšteg potopa, može da se izračuna na bazi tekstova u Bibliji. Na bazi rodovnika i godina iz Biblije dobio sam da je od Adama do Noja, odnosno do opšteg potopa, proteklo 1656 godina. Ako od godine (5508. stare ere) godina postanka svijeta oduzmemo period od Adama do Noja (1656 godina) dobit ćemo godinu opšteg potopa. 5508 minus 1656 = 3852 Dobijamo da se opšti potop desio 3852. godine prije naše ere, ili prije 5859. godina (u odnosu na tekuću 2007. godinu) Iz ovoga proizilazi da je civilizacija na zemlji stara 7515 godina i da se opšti potop desio prije 5859 godina. To bi bile godine prema računanju vremena kod Starih Srba. |
|
|
|
|
|
Spremač šupe
Član od: 12.09.2006.
Poslednji login: 24.07.2008 10:56
Godine: 41
|
24.09.2007, 09:36
Još jedan nepobitni dokaz o drevnost Srpskog naroda je i činjenica da su
mamuti dobili ime od prvih srba. Naime u davna vremena kada su su ti veliki dlakavi slonovi hodili zemljom, ponekad bi se desilo, da poneki zaluta nekom srbinu u baštu i izgazi mu rotkvice. Srbin bi mu tada psovao mater ... Mamu-ti jbm! Ostali narodi koji tada još nisu ni znali govoriti a kamoli psovati zapamtili su samo početak... Mamuti. i tako su srbi postali kumovi mamutima. 5O.OOO godina pre rođenja Cece.
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 30.04.2007.
Poslednji login: juče 16:40
Godine: 24
|
28.09.2007, 14:43
Citat:
Čini mi se da sam negde pročitao podatak da smo mi samo preuzeli ovaj kalendar od Vizantije onda kada smo preuzeli i hrišćanstvo, pa se tu postavlja pitanje u kolikoj meri se ovo može vezivati za Srbe, kao što sada računamo vreme po gregorijanskom kalendaru, koji je sastavila rimokatolička crkva na čelu sa papom Grgurom XIII. Još jedna stvar koja mi je nejasna je zašto SPC računa vreme prema julijanskom kalendaru, a ne prema Staro-srpskom. Citat:
Ali ako bi se detaljnim istraživanjima dokazalo da mi ne potičemo od starih Slovena, to bi imalo veliki udarac na našu istoriju. Sve što smo znali palo bi u vodu i potrošili bi mnogo vremena i para dok ne bi sabrali sve činjenice u jednu novu celinu, koja bi i dalje bila krajnje diskutabilna. Bili bi smo narod sa nejasnom budućnošću i nikakvom prošlošću. Pribojavam se ovakvog razvoja događaja, ali po svoj prilici rezultatima ovog i budućih istraživanja će se više baviti drugi nego mi sami. |
||
|
|
|
|
|
Banovan
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 29.04.2008 00:42
|
28.09.2007, 22:25
Citat iz donjeg teksta: ,,…Tako su podelili istoriju na Velike Indiktione koji traju po 532 godine (trenutno smo u 15. Indiktionu koji je poceo 1941. godine)…,, Jedan Veliki Indiktion traje 532 godine. Bilo bi dobro da vidimo kako se to uklapa u računice iznešene u prethodnom postu. Godine 1940. isteklo je 14 punih Velikih Indiktiona. 532 puta 14 = 7448 Sada traje petnaesti Veliki Indiktion, počev od 1941. godine. 2007 minus 1940 = 67 (67 godina 15. Velikog Indiktiona) Dodamo na godine dobijene množenjem 14 Velikih Indiktiona (7448), godine 15. Velikog Indiktiona (67) 7448 plus 67 = 7515 Iz ovoga prizilazi da su i oni računali vrijeme od prije 7515 godina, odnosno od postanka svijeta,(u odnosu na tekuću 2007. godinu). JULIJANSKI KALENDAR Stari julijanski kalendar se odlikuje time da je u njemu svaka cetvrta godina prestupna. Crkva je prihvatila je ovaj kalendar na Prvom Ekumenskom Saboru 325. godine u Nikeji. U to vreme ustanovljeno je i specificno racunanje datuma na koji pada Praznik Vaskrsenja Hristovog, Praznik nad Praznicima. Po pravilu, Vaskrs bi trebalo da bude prva nedelja posle prvog punog meseca posle prolecne ravnodnevice. Stari astronomi su uzeli 1. da je Julijanski kalendar tacan, 2. da se mesec okrene oko zemlje za tacno 28 dana. Tako su podelili istoriju na Velike Indiktione koji traju po 532 godine (trenutno smo u 15. Indiktionu koji je poceo 1941. godine) i u ojima se praznovanje Vaskrsa ciklicno ponavlja. Kako mi danas znamo da su i pretpostavka 1. i 2. pogresne, ovaj nacin racunanja je vrlo brzo izgubio tacnost, ali sve pravoslavne crkve ga se i danas pridrzavaju. Julijanski kalendar kasni u odnosu na realno astronomsko vreme jedan dan svakih 128 godina. Stoga je, posto je razlika u realnoj ravnodnevici i onoj koja se mogla ocekivati po kalendaru postala vidljiva i golim okom, Papa Grgur XIII odlucio je 1582. da uvede Gregorijanski kalendar (koji je po njemu i dobio ime). Ovaj kalendar je danas zvanicni gradjanski kalendar u celom svetu i postuju ga Rimokatolicka crkva, Starokatolicka crkva i svep rotestantske hriscanske crkve. U Gregorijanskom kalendaru je takodje svaka cetvrta godina prestupna, ali to va |