VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Igre

Igre Gamming zone

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Stare igre koje ste voleli da igrate
staro
  (#1 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Godine: 25
Stare igre koje ste voleli da igrate - 10.07.2007, 02:01

Sećate se starih dobrih dana kada smo igrali igre koje su stajale na par disketa... Neke i na manje...

Koje su to igre bile u pitanju i da li se sećatew njihove veličine?

Sada me Josarian podseti na Kolonizaciju. Čini mi se da je bila na dve diskete. Pa tu je onda Stunt Driver, Sim City, Prehistoric 1 i 2, Pang (sve su stajale na jednu disketu), Day of Tentacle (4-5 disketa), Civilization (2 diskete), Settlers (par disketa), Dune (4 diskete), Doom (par disketa)... A neću nikada zaboraviti kada je '95 izašao NFS i išao je na ravno 51 disketu, a nema se CD-ROM. A ima se samo kutija disketa. Sa kraj grada na drugi kraj kod drugara i to 6 puta. Ali vredelo je!

Setiću se još nekih.

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Stare igre koje ste voleli da igrate
staro
  (#2 (permalink))
StOlA
Početnik
StOlA će uskoro postati poznat članStOlA će uskoro postati poznat članStOlA će uskoro postati poznat član

Član od: 02.05.2007.
Poslednji login: 13.06.2008 22:59
Odgovor: Stare igre koje ste voleli da igrate - 10.07.2007, 08:02

windows 95 sa koliko se sećam 30-40 disketa, pa onda se nađe neki arj crc error na poslednjim disketama, pa da se raspametiš.
sećam se igara ali njihovih imena nikako, sećam se da sam i ja igrao CIV, ali je najveći utisak na mene ostavila jedna "bezimena", ako se neko seti kako se igra zove bilo bi dobro,

radnja je smeštena na zemlji u budućnosti, zadatak igrača je da uspostavi što veći nivo laboratorija, smeštajnih kapaciteta, proizvodnje oružja i sličnih struktura, jer vanzemaljci napadaju, prvo u slučaju napada od razvijenosti radara zavisi kada će se videti, i opciono se šalju lovci presretači, ako oni ne uspeju da obore cilj, mora se krenuti sa pešadijom u transportnim letilicama, naravno svaki pojedinačni pešadinac je naoružan izborno i može se sa svakim nezavisno upravljati, a ličili su na male paukove sa ruksacima, najsimptičnije je to što uvek možete izaći iz svega i posmatrati planetu zemlju iz njenog okruženja, pozicija laboratorije i napadača su predstavljeni kao tačkice koje trepću.

staro
  (#3 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 12:57
Odgovor: Stare igre koje ste voleli da igrate - 12.07.2007, 17:33

Сећам се својих првих игара на ПиСију, 286ица донесена из Немачке 1991, пре тога сам имао Комодор64, ал да не идем сад толико далеко.
Гран При Сиркуит, формула 1, ВГА графика! Батл оф Бритн, коју никад нисам успевао да провалим и углавном се сводила на вожњу авиона, повремено би наишли немачки авиони, било би мало пуцања, ретко бих успевао да их погодим, и то је то.
Лежуре суит Лери, Спејс Квест са Роџером Вилком, чистачем у свемиру... увек сам мрзео те авантуре, пази фазон, мораш да зарониш у језеро, у једном прозору, препливаш под водом у други прозор, онда нађеш подземну пећину и зарониш... и ту нађеш нека сокоћала... па онда дунеш у звиждаљку, дође Тасманијски ђаво па ти отвори рупу у камену да прођеш... бо их ко им је писао сценарија!
Затим КГБ... Принц ов Персија...
Тек сад се присећам да сам играо гомилу игара.
Популоус је била луда с оним неким комадима земље који брзо нестају а ти их правиш... Цивилизација 1, екстра... Дина, куће Атреида, Харконена и они трећи... после ми је Команд енд Конквер било ср... Икс Винг... али ту је већ требао саунд бластер уф... па разни авиони, Ф15, Ф22... Хироуз ов мајт енд меџик... ја сам мрзио игре које су морале да иду на више дискета, мада се не сећам "дискетаже" углавном... Колонизација је чини ми се на 3 дискете... арј, а01, а02... :-) Па се мучи са командама како да арј распакује више дискета одједном, хаха!

Citat:
Kunic kaže: Pogledaj poruku
Pa to sam uglavnom i radio. Ali me je do ludila dovodilo, jer sam se obično iskrcavao u Južnoj Americi i taljao srebro i rum. A srebro bilo najskuplje. I taman odradim par tura, kad on meni pruža prsten. More mrš.
Види се да ниси дуго играо. Порез се мора плаћати, шта да се ради, није то страшно. Повећаш производњу и диверзификујеш је Јужна Америка јесте мало незгодна ако се искрцаш у Амазонију, али доле у Аргентини имаш терен на ком можеш да гајиш и памук и дуван, но добро, увек си могао да играш рандом мап уместо Америке

Citat:
StOlA kaže: Pogledaj poruku
windows 95 sa koliko se sećam 30-40 disketa, pa onda se nađe neki arj crc error na poslednjim disketama, pa da se raspametiš.
sećam se igara ali njihovih imena nikako, sećam se da sam i ja igrao CIV, ali je najveći utisak na mene ostavila jedna "bezimena", ako se neko seti kako se igra zove bilo bi dobro,

radnja je smeštena na zemlji u budućnosti, zadatak igrača je da uspostavi što veći nivo laboratorija, smeštajnih kapaciteta, proizvodnje oružja i sličnih struktura, jer vanzemaljci napadaju, prvo u slučaju napada od razvijenosti radara zavisi kada će se videti, i opciono se šalju lovci presretači, ako oni ne uspeju da obore cilj, mora se krenuti sa pešadijom u transportnim letilicama, naravno svaki pojedinačni pešadinac je naoružan izborno i može se sa svakim nezavisno upravljati, a ličili su na male paukove sa ruksacima, najsimptičnije je to što uvek možete izaći iz svega i posmatrati planetu zemlju iz njenog okruženja, pozicija laboratorije i napadača su predstavljeni kao tačkice koje trepću.
Ух, ова ме је коштала живаца, знала је да те престрави у моменту, кад се негде из полумрака искези свемирац, па севне зрак... гомила врста оружја, а свиђало ми се и што су могли да покупе све на шта су наилазили... рањенике, лешеве свемираца за испитивања, оружје... ако причамо о истој игри Како ли се зове... мммм... јој!

Гледам неки списак игара на Википедији, сетио сам се Џингис Кана, други део... зло једно. Најбољи фазон је што мораш редовно да идеш код жене да би обезбедио наследника, јер се иначе династија гаси и игра је готова. Сваки генерал, син, зет... има своје особине. Ако је престолонаследник неки с лошим особинама, па постане краљ јер је стари умро, онда гледаш да што пре направиш децу, а онда га пошаљеш не некакве Селџуке да погине и да крунишеш новог квалитетнијег.
Голд оф Америка, проста ко пасуљ, нас четворица седнемо за компјутер и пичи... свак против свакога...
Стар Контрол 2... епика, ништа друго него епика!

Poruku je izmenio yossarian, 12.07.2007 u 17:44.

staro
  (#4 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Odgovor: Stare igre koje ste voleli da igrate - 12.07.2007, 17:44

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Лежуре суит Лери, Спејс Квест са Роџером Вилком, чистачем у свемиру... увек сам мрзео те авантуре, пази фазон, мораш да зарониш у језеро, у једном прозору, препливаш под водом у други прозор, онда нађеш подземну пећину и зарониш... и ту нађеш нека сокоћала... па онда дунеш у звиждаљку, дође Тасманијски ђаво па ти отвори рупу у камену да прођеш... бо их ко им је писао сценарија!
Gde me nađe!

Avanture su mi bile omiljene. I to baš Space Quest 1, 2, 3, 4, 5... Onda Monkey Island, pa Full Throttle, pa Broken Sword... Dobro, ove nisu baš toliko matore.

Citat:
Колонизација је чини ми се на 3 дискете... арј, а01, а02... :-) Па се мучи са командама како да арј распакује више дискета одједном, хаха!
arj x * -v -y. Ali moraš prvo da prekopiraš sa diskete na hard u isti direktorijum.

Citat:
Види се да ниси дуго играо. Порез се мора плаћати, шта да се ради, није то страшно. Повећаш производњу и диверзификујеш је Јужна Америка јесте мало незгодна ако се искрцаш у Амазонију, али доле у Аргентини имаш терен на ком можеш да гајиш и памук и дуван, но добро, увек си могао да играш рандом мап уместо Америке
Nisam druže, ima ihaj godina.

Ma plaćam ja porez, ali čim dovezem nekoliko tura, ovaj zlikovac mi pruža prsten da mu ljubim.

A ja više volim da igram "poznate terene". Nekako mi je to bio veći trip. Baš se unesem u igru. Mada, sasvim razumem i kada ideš na random mapu. Ono, istražuješ nepoznato. Ali me je neriviralo kod random mape što se nekad desi da ti pored šume i livade bude led.

staro
  (#5 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Odgovor: Stare igre koje ste voleli da igrate - 12.07.2007, 17:59

Citat:
Kunic kaže: Pogledaj poruku
arj x * -v -y. Ali moraš prvo da prekopiraš sa diskete na hard u isti direktorijum.

arj x -vva, ако ме сећање није издало, убациш једну, па кад отпакује убациш другу дискету... итд

Citat:
A ja više volim da igram "poznate terene". Nekako mi je to bio veći trip. Baš se unesem u igru. Mada, sasvim razumem i kada ideš na random mapu. Ono, istražuješ nepoznato. Ali me je neriviralo kod random mape što se nekad desi da ti pored šume i livade bude led.
Непознато је кул Па сад, мало нелогичност на рандом мапама се дешава, а леда углавном нема осим на 2-3 коцке од северног и јужног краја мапе, некад су спојене са тундром, или boreal forestom , али то је зато што те коцке предствљају велику територију у стварном животу

Подсетих се на још две, Сид Мејерс Рејлроуд и Пиратес... ух, како ме нервирају игре у којима ти новац стално клизи из руку или где ти се стално смањује број чланова посаде...

Poruku je izmenio yossarian, 12.07.2007 u 18:10.

staro
  (#6 (permalink))
Kunic
White Eagle

Odgovor: Stare igre koje ste voleli da igrate - 12.07.2007, 18:13

Citat:

arj x -vva, ако ме сећање није издало, убациш једну, па кад отпакује убациш другу дискету... итд
E to tada nisam znao. Ja sam sve koirao na disk i onda raspakivao.

Citat:
Подсетих се на још две, Сид Мејерс Рејлроуд и Пиратес... ух, како ме нервирају игре у којима ти новац стално клизи из руку или где ти се стално смањује број чланова посаде...
Jeste. Pirates! Sjajna igra. A i sve simulacije u vezi vozova su sjajne. Poslednja koju sam igrao je Railroad Tycoon 3.

Kada smo kod tajkuna, Transport Tycoon je zakon.

staro
  (#7 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista

Odgovor: Stare igre koje ste voleli da igrate - 12.07.2007, 19:53

Citat:
StOlA kaže: