VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Igre

Igre Gamming zone

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Komodor i Spektrum generacija ;-)
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:52
Pol: Žensko
Godine: 33
Komodor i Spektrum generacija ;-) - 22.03.2006, 04:06

Malopre odgovaram na temu o najboljim igrama, te se setih ovih racunara i igrica. Ne znam koliko vas je posedovalo iste, ali ja kad pomislim kao prvo na cuveno stelovanje kasetasa srafNcigerom (dobijali smo keceve na OTO-u ako ne izgovorimo ovako), pa onda na one jadne dzojstike na koje ruke nazuljas, pa ucitavanje, pa presnimavanje igrica... eeeeeeee to su bila vremena

Specijalno sam volela Into the Eagle's nest, Fire Ant, Paperboy, Squish 'em, Zeppelin, Super Mario, Pac land i Pac man, a o Atletici da ne pricam. Cesto su i mene i batu boleli zglobovi toliko da nismo mogli da drzimo pribor za jelo. Specijalno kad treba da se zafuram da trcim, pa jos kad ubacis i prepone, e to je da riknes.

I bile su mi mnogo, mnogo draze te igrice od ovih danasnjih. Bas sam skoro neke skinula sa interneta, ali fale mi neki emulatori. Nije mi bas najjasnije sta je to.

Elem, da li ste igrali nesto na Komodoru i Spektrumu i sta?

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Komodor i Spektrum generacija ;-)
staro
  (#2 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 01:50
Pol: Muško
Godine: 32
Odgovor: Komodor i Spektrum generacija ;-) - 23.03.2006, 19:34

Phoenix, Frogger, Scramble .. hmmm josh poshto neshto ... Beskrajna shtelovanja glave casteofona i uchitavanje Turboa

staro
  (#3 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 10.11.2008 07:35
Godine: 26
Odgovor: Komodor i Spektrum generacija ;-) - 19.04.2006, 02:51

imao sam c128 sa disketnom, ali kad su drugi imali pentiume, pa sam kucao u basicu
a igrao sam Lemingse i Mayhem in MonsterLand, i naravno imao sam 200 drugih (poklonio mi drug sve njegove matore diskete 5.25" ), al ovo su bili favoriti ...

staro
  (#4 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 01:37
Godine: 25
Odgovor: Komodor i Spektrum generacija ;-) - 19.04.2006, 03:00

Joj kad se setim mog Spektruma!

Tada se nisu igrice instalirale nego memorisale sa kaseta. Pa taj zvuk nikad necu zaboraviti dok se memorise igrica (neko fijukanje, krcanje i sustanje istovremeno).

Citat:
SQUAW kaže:
... a o Atletici da ne pricam. Cesto su i mene i batu boleli zglobovi toliko da nismo mogli da drzimo pribor za jelo. Specijalno kad treba da se zafuram da trcim, pa jos kad ubacis i prepone, e to je da riknes.
A imala sam kasetu sa atletikom i to mi je bila najbolja igrica koju smo imali. Sa dva prsta naizmenicno pritiskas tastere za levu i desnu nogu atleticara a na trece dugme skaces preko prepona.

goldie

staro
  (#5 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 19:18
Godine: 34
Odgovor: Komodor i Spektrum generacija ;-) - 19.05.2006, 21:32

ja se sjecam manic miner-a . to ljeto sam bila kod brata na moru i inace nas nikad nisu mogli uloviti u kuci, medjutim on je kupio commodore-a, pa smo 1o-tak sati igrali gore spomenutog manic minera, malo odremali, pa sutra opet ovo nanovo. trebam napomenuti da je monitor stavio na ormar, pa smo usput patili i od kronicne ukocenosti vrata.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#6 (permalink))
Bishop
Iskusni forumdžija
Bishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 07.07.2006.
Poslednji login: 04.11.2007 15:32
Godine: 31
Odgovor: Komodor i Spektrum generacija ;-) - 28.07.2006, 13:59

E to su bili dani , moj prvi komp Comodore 64
sto sam bio kad sam ga dobio....
a srafcigercic i one ogromne diskete ,pa igrice na 5-6 disketa , kuckanje u basic-u ........ kad se samo setim , a ja sav vazan kako znam i umem sa njim

eh da a dzojstika koliko sam izlomio ......... na kraju sam poludeo pa sam jedan polomljeni prepravio na dugmice , e sto je to radilo i trajalo, na kraju sam ih poklonio onako zajedno.........

Possibility of dream come true makes life worth living.....

staro
  (#7 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 01:50
Godine: 32
Odgovor: Komodor i Spektrum generacija ;-) - 28.07.2006, 16:08

Josh uvek imam u polici knjigu - programiranje u basicu hehe... Moje igrice sa vozanjem sprajtova tamo amo bi sigurno oborile sve recorde u prodaji... hmmm ..ali u uspehu su me sprechili CIA, Vatikan i belosvetski mocnici... koji su me terali da idem u shkolu i ne blejim u comp non stop.

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#8 (permalink))
Uriel
Spremač šupe
Uriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimum

Član od: 12.09.2006.
Poslednji login: 10.11.2008 13:00
Godine: 42
Odgovor: Komodor i Spektrum generacija ;-) - 07.10.2006, 23:36

Odvali me talas nostalgije dok sam čitao ove poruke.
Naravno C-64 je bio prva ljubav.
Po 20 sati sam igrao kao hipnotisan Arkanoid, Manic miner-a i 1942.
Ja još uvek negde u podrumu imam svoj drugi C-64 (prvi je iz ljubomore samlela moja najbolja žena na svetu) I kasetofon i trafo su lepo uredno spakovani u jednu kutiju. Jedino su kasete bespovratno izgubljene.

Šteta, šteta...

staro
  (#9 (permalink))
Nennad
Iskusni forumdžija
Nennad je dijamantNennad je dijamantNennad je dijamantNennad je dijamant

Član od: 20.11.2006.
Poslednji login: 16.11.2008 22:34
Godine: 19
Odgovor: Komodor i Spektrum generacija ;-) - 28.11.2006, 09:14

Ako jos ima zainteresovanih na sajtu link mozete naci mnooogo matorih igara , emulatora, drivera....
Ako je nekome potrebna pomoc oko emulatora neka mi se javi na pp

staro
  (#10 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 01:37
Godine: 25
Odgovor: Komodor i Spektrum generacija ;-) - 25.01.2007, 01:42

Amiga nostalgija

Amiga računar je predmet nostalgije u srcima svih koji su posedovali jedan. Amiga-u je karakterisala kolor grafika, 4-kanalni stereo zvuk kao i operativni sistem koji je izgledao kao iz budućnosti. Uprkos medijskoj nepokrivenosti, Amiga je bila vrlo uspešna. Grafika i zvuk načinili su je najboljom platformom tog doba. Međutim, platforma je bila u vlasništvu jedne od najdisfunkcionalnijih kompanija. Zatim, Commodore International preuzima Amigu a njen bankrot objavljen je 1994-te. Nakon toga postojali su brojni pokušaji da se platforma oživi a jedan od njih je i AmigaOS4 razvijen od strane Hyperion Entertainment-a, koji je sada dostupan za preuzimanje sa sajta kompanije.

izvor:ITsvet

goldie

</