|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Igre bez granica Sve moguće i nemoguće igre koje se igraju danima, mesecima i godinama... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Deset stvari... |
|
|
|
|
|
Veteran
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: juče 21:01
Pol: Žensko
Godine: 42
|
Odgovor: Deset stvari... -
17.12.2007, 16:30
Smatra se da su golubovi pripitomljeni prije više od 3000 godina prije nove ere. Najvjerojatnije su ih pripitomili Egipćani i Sumerani. Ovi su narodi štovali golubove kao svetu pticu i glasnike bogova. Prilikom iskopavanja faraonskih grobnica pronađeni su muminficirani golubovi koji su faraonu trebali poslužiti kao glasnici prilikom putovanja u nebo. Iz starog Egipta uzgoj domaćih golubova se širio na ostale civilizacije. Poznato je da su se stari Grci i Rimljani počeli rano baviti uzgojem golubova. U to vrijeme su se polako počele formirati različite pasmine golubova. U srednjem vijeku samo su plemići smjeli uzgajati rasne, dok su seljaci smjeli držati samo obične poludivlje golubove. Raspadom feudalnog sustava i stvaranjem demokracija rasni golubovi postaju dostupni svim zainteresiranim ljudima pa otada počinje stvaranje mnogih novih pasmina. Domaće golubove možemo podijeliti na dvije osnovne skupine - na ukrasne golubove koji se uzgajaju zbog svoje iznimne ljepote, i sportske golubove koji se uzgajaju zbog svojih letačkih osobina. Golubovi letači dijele se na letače, visokoletače, pismonoše i prevrtače. Ukrasni golubovi se dijele na njivske golubove i golubove u boji, golubove bubnjare, golubove gušane,strukturne golubove, golubove galebiće, bradavičaste golubove i kratkokljune ukrasne golubove.
-------------------------------------------------------------------- meni rek`o google....inace ja ne bi znala....e sad,ako on laze.....onda je skot lazljivi.... ![]() |
|
|
|
|
|
Boško
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: danas 03:26
Pol: Muško
Godine: 32
|
18.12.2007, 04:10
Molio bih vas da se kod imenovanja biljnih, zhivotinjskih i ostalih vrsta drzhite binomialne nomenklature
![]() Nemojte da nam se Linnaeus prevrche u grobu ![]() Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala |
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 25.10.2007.
Poslednji login: danas 00:05
Pol: Muško
Godine: 23
|
18.12.2007, 14:11
Nema veze, idemo dalje....
![]() Katedrala Notr-dam u Turnaju (Belgija), Katedrala svetog Jakova u Šibeniku (Hrvatska), Katedrala u Roskildeu (Danska), Katedrala u Šartru (1979) (Francuska), Katedrala u Ahenu (Nemacka), Katedrala u Kelnu (Nemacka), Katedrala u Špejeru (Nemacka), Katedrala u Modeni (Italija), Katedrala u Burgosu (Spanija), Katedrala u Kanterberiju (Engleska). 10 Pesama Zvonka Bogdana. ![]() |
|
|
|
|
|
Veteran
Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: juče 21:01
Godine: 42
|
18.12.2007, 14:21
Milov`o sam garave i plave
Nocas nisu sjale... Kada padne prvi sneg Ta tvoja suknja plava... Govori se da me varas Ne vredi plakati Hej salasi,na severu Backe Da zna zora Vec odavno spremam mog mrkova Nedelja deset pesama na temu alkohola ![]() |
|
|
|
|
|
impresario
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 03:26
Godine: 34
|
18.12.2007, 22:40
Crno vino - crne oči
Votka s' utehom Sipajte mi još jedan viski Od rakije nema bolje žene ... ![]() Kafana je moja sudbina Votka, stotka ![]() Dum jedan konjak ![]() Šta si mi to stavio u piće ![]() Bez tebe je gorko vino Loše vino 10 naziva pesama grupe AZRA ![]() Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.
|
|
|
|