VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Hobi - Uradi sam

Hobi - Uradi sam Filatelija, numizmatika, akvaristika, majstorije po kući, oko automobila...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Lego kockice
staro
  (#1 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 22:26
Pol: Žensko
Lego kockice - 29.01.2008, 01:34

danas nam je Gugulche u znaku 5o. obljetnice Lego kockica

wiki kazhe 'vako:

LEGO je veliki danski producent dječijih igračaka, čije se sjedište nalazi u danskom gradiću Billund. Ime "Lego" je kombinacija danskih riječi Leg i Godt, što znači "lijepo se igraj". U početku je LEGO pravio samo drvene igračke, ali zadnjih 40 godina koriste samo plastične kockice.

Lego je vrsta igračaka koja se sastoji od malih plastičnih dijelova koji se mogu međusobno spajati, i na taj način napraviti skoro sve što se može zamisliti. Dijelovi se jednostavno spajaju i razdvajaju (ne koriste se ljepilo, makaze i slično) što doprinosi brzini sklapanja. Dijelovi su izrađeni od trajnih materijala, tako da igranje može da traje godinama. Kod Lego kockica, mašta je najbitnija, jer nije potrebna tehnička vještina - sve što zamislite možete izgraditi ako imate dovoljno dijelova.

Riječ "LEGO" na latinskom može značiti "skupljam", "spajam" i "čitam", što posebno prva dva značenja imaju veliku relevantnost. Prve Lego kocke su napravljene 1949. godine.

shta kazhete na ovu vrstu igrachke? jeste se igrali njime kad ste bili klinci? gotivili ste ih ili ne?

od malena sam volela Lego kockice.. gotivila ih ono bash bash i josh uvek ih gotivim kad god dodjem u priliku da naletim na njih, ja pochnem da ih slazhem..

moomoo meee juuooo

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Lego kockice
staro
  (#2 (permalink))
Danka
strawberry blonde
Danka je dijamantDanka je dijamantDanka je dijamantDanka je dijamantDanka je dijamantDanka je dijamant

Član od: 18.12.2007.
Poslednji login: 22.06.2008 14:09
Godine: 24
Odgovor: Lego kockice - 29.01.2008, 13:34

Citat:
yige_gui kaže: Pogledaj poruku
[center]
od malena sam volela Lego kockice.. gotivila ih ono bash bash i josh uvek ih gotivim kad god dodjem u priliku da naletim na njih, ja pochnem da ih slazhem..
Lego kockice

Volela sam da ih slazem kada sam bila mala ali nikad se nisam drzala plana koji je isao uz njih ...vec uvek nesto po svom .

Uvek sam gubila one male coveculjke i tada je nastajala opsta panika u kuci...svi su bili angazovani u pronalazenju nestalog astronauta, gusara
( zavisi o kojim lego kockicama je bilo rec).

Kada pravim veliko spremanje uvek izvucem kutiju sa lego kockicama u nameri da ih poklonim nekom...ali to se po pravilu zavrsi tako da ja sedim na podu i slazem neki svemirski brod

Omnia vincit Amor

staro
  (#3 (permalink))
Fraga
Novi član
Fraga je na dobrom putu

Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 24.06.2008 16:33
Pol: Muško
Godine: 14
Odgovor: Lego kockice - 29.01.2008, 13:42

Meni su lego kockice bile kool al ono uvjek u sad su!!!Mislim ne igram se sa njima al jos volim da vidim kako se djeca igraju...
Prije dok sam ja isao u vrtic krao sam te lego kockice i nosio ih kuci dxa se igram!!! :la la::mikrotalasn a::kr ava:

ONE AND ONLY!!!

staro
  (#4 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:08
Godine: 33
Odgovor: Lego kockice - 29.01.2008, 15:24

Citat:
shta kazhete na ovu vrstu igrachke? jeste se igrali njime kad ste bili klinci? gotivili ste ih ili ne?
UUuuuuUUU da! Ja nisam ni znala da te kocke imaju ime dok ih nisam malo "prerasla" Imala sam neku ogromnu plastičnu žutu kantu sa poklopcem i tu šareniš, pa udri! Onda mi kasnije nisu više bile toliko interesantne dok mlađi bata nije dobio zamak sa gusarima i blagom i konjima i ne znam šta sve... e i tad mi nije bilo zanimljivo da se igram sa tim složenim, već samo da složim jednom kompletan i to je to, onda magija nestane. Taj zamak je imao kovčeg sa blagom i unutra male lego zlatnike. E sad se ne sećam da l' sam ja ložila batu ili on mene da za te zlatnike stvarno možeš da kupiš nešto u Legolendu ili Diznilendu, gde već beše... a možda smo to i negde čuli ili pročitali tj možda je istina

I lego tehniks je do jaja. Imali smo neko vozilo sa dizalicom, sećam se, i njega sam složila Onda su batama kupovali još svašta od njih, al' ja sam tad imala neka preča posla pa nisam vodila evidenciju više

I onda smo nekom detetu to sve poklonili.

Sećam se i da me nerviralo kad ne mogu da odvojim dve kockice kad se 'nako prilepe neviđeno, a iz starijeg su nekog kompleta.

Više volim puzzle Nisam se nijednom uhvatila da slažem detetove kockice, čini mi se.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen