|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Hobi - Uradi sam Filatelija, numizmatika, akvaristika, majstorije po kući, oko automobila... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Dizajn enterijera |
|
|
|
vragolanka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 31.05.2007.
Poslednji login: danas 00:12
Pol: Žensko
|
![]() Osvetljenje dnevne sobe. Da bi nam dnevna soba bila prijatna kako za uzivanje tako i za oci jako je vazno osvetljenje. Najvaznije je imati vise lampi na razlicitim nivoima kako bi osvetljenje bilo pogodno. -Luster treba uvek da bude iznad stola jer za stolom jedemo, pisemo, citamo. -Lampa iza TV-a je vazna da bi smanjila reflexe i kontrast svetlosti TV i prostorije. -Podne lampe i stone lampe treba rasporediti tako da i bez lusterskog svetla prijatno osvetljavaju sobu. Kombinacija lampi na razlicitim nivoima/ visinama je najbolja. -Osvetlenje u nasim vitrinama, regalima daje prijatnost sobi -Spotlights osvetljenje npr na police za knjige je kako prakticno tako i prijatno. -Osvetlite vase slike na zidu. One na taj nacin dolaze do izrazaja a i daju sobi prijatnost. -Lampa za citanje je neophodna u uglu za citanje/ kraj fotelje, kauca mesta gde obicno sednemo da bismo uzivali u dobroj knjizi. -Plafonski spotlights je veoma praktican jer se uvek moze usmeriti svetlost na onaj deo gde nam je napotrebnije. Imamo tri vrste osvetljenja u zavisnosti od namene 1. osvetljenje pri radu ako citamo, pisemo igramo karte, jedemo itd tada osvetlimo samo potrebne radne povrsine npr lampa iznad stola i dodatno osvetljenje u vitrini da nebi bio jak kontrast. 2. osvetljenje za opustenost dok gledamo tv ili slusamo muziku ovo osvetljenje je osvetljenje blagim svetlom iz vise uglova sobe koje siri prijatnost npr podna lampa, stona lampa, vitrinsko osvetljenje, osvetljenje iza TV-a 3. uopsteno osvetljenje sobe je osvetljenje blagim svetlom koje se siri sobom koliko da centralni delovi prolaza budu osvetljeni. iz informacija o osvetljenju dnevne sobe IKEA http://www.ikea.com/ms/sv_SE/furnish...m/index07.html ...
|
|
|
|
|
|
trag u beskraju
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 30.01.2008.
Poslednji login: juče 09:58
Pol: Žensko
Godine: 28
|
Odgovor: Dizajn enterijera -
04.03.2008, 21:46
![]() |
|
|
|
|
|
Toxygen
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 16.12.2007.
Poslednji login: 03.07.2008 10:50
Pol: Muško
|
Odgovor: Dizajn enterijera -
22.04.2008, 15:03
Vec se par nedelja mucim oko dekoracije stana ali sam na dobrom putu...
Za kuhinju sam nasao neku crnu farbu po kojoj se moze zvrljati kredama razlicitih boja (kao na skolskoj tabli) Izvrljao sam par recepta na njemu. Izgleda veoma zanimljivo i ima neku toplinu, inspirise drugarske vecere... Nasao sam neke stare objekte i drangulije koje ce mozda jednog dana postati lampe i rasporedio ih bez ikakvog reda. Volim red u neredu... Jos da samo okacim par slika/fotografija i mislim da ce biti jako prijatno. Dok se ne zasitim i krenem sve iz pocetka. ... Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour... |
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
| > Dizajn enterijera |
Slične teme
|