VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Hobi - Uradi sam

Hobi - Uradi sam Filatelija, numizmatika, akvaristika, majstorije po kući, oko automobila...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Dizajn enterijera
staro
  (#11 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 21.05.2008 14:27
Pol: Žensko
Godine: 24
Odgovor: Dizajn enterijera - 11.11.2007, 22:38

Citat:
aris kaže: Pogledaj poruku
prostor za kuhinju mi je dimenzija 2.7m *1m da li mozete da mi pomognete kako da je uredim
Ne moze ti biti 2.7 x 1 m jer to je dimenzija dugog i uskog hodnika...

Moze samo 2.7x najmanje 1.6 a najlogicnije 2m...
Dimenzije opreme su 60 cm i kad bi stalo u 1m ostalo bi 40 a samom coveku treba najmanje 70 da se normalno krece...
Izmeri ti to jos jedanput i narctaj gde je prozor ,gde vrata pa se onda opet javi

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
sussi
vragolanka
sussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimum

Član od: 31.05.2007.
Poslednji login: juče 00:12
Odgovor: Dizajn enterijera - 12.11.2007, 11:20

Osvetljenje dnevne sobe. Da bi nam dnevna soba bila prijatna kako za uzivanje tako i za oci jako je vazno osvetljenje. Najvaznije je imati vise lampi na razlicitim nivoima kako bi osvetljenje bilo pogodno.

-Luster treba uvek da bude iznad stola jer za stolom jedemo, pisemo, citamo.

-Lampa iza TV-a je vazna da bi smanjila reflexe i kontrast svetlosti TV i prostorije.

-Podne lampe i stone lampe treba rasporediti tako da i bez lusterskog svetla prijatno osvetljavaju sobu. Kombinacija lampi na razlicitim nivoima/ visinama je najbolja.

-Osvetlenje u nasim vitrinama, regalima daje prijatnost sobi

-Spotlights osvetljenje npr na police za knjige je kako prakticno tako i prijatno.

-Osvetlite vase slike na zidu. One na taj nacin dolaze do izrazaja a i daju sobi prijatnost.

-Lampa za citanje je neophodna u uglu za citanje/ kraj fotelje, kauca mesta gde obicno sednemo da bismo uzivali u dobroj knjizi.

-Plafonski spotlights je veoma praktican jer se uvek moze usmeriti svetlost na onaj deo gde nam je napotrebnije.

Imamo tri vrste osvetljenja u zavisnosti od namene
1. osvetljenje pri radu ako citamo, pisemo igramo karte, jedemo itd
tada osvetlimo samo potrebne radne povrsine npr lampa iznad stola i dodatno osvetljenje u vitrini da nebi bio jak kontrast.

2. osvetljenje za opustenost dok gledamo tv ili slusamo muziku
ovo osvetljenje je osvetljenje blagim svetlom iz vise uglova sobe koje siri prijatnost npr podna lampa, stona lampa, vitrinsko osvetljenje, osvetljenje iza TV-a

3. uopsteno osvetljenje sobe je osvetljenje blagim svetlom koje se siri sobom koliko da centralni delovi prolaza budu osvetljeni.

iz informacija o osvetljenju dnevne sobe IKEA
http://www.ikea.com/ms/sv_SE/furnish...m/index07.html

...Koliko god život od tebe traži ozbiljnost, svako treba prijatelja s kojim se može glupirati. ...

staro
  (#13 (permalink))
Tami80
trag u beskraju
Tami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen član

Član od: 30.01.2008.
Poslednji login: 04.07.2008 09:58
Godine: 28
Odgovor: Dizajn enterijera - 04.03.2008, 21:46

" Ljude treba suditi samo po njihovim vrlinama , a ne po njihovim manama; medjutim,po vrlinama nas ocenjuju samo nasi prijatelji, a nasi neprijatelji nas ocenjuju samo po nasim manama."

staro
  (#14 (permalink))
Gospodin Ne
Toxygen
Gospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostale

Član od: 16.12.2007.
Poslednji login: 03.07.2008 10:50
Pol: Muško
Odgovor: Dizajn enterijera - 22.04.2008, 15:03

Vec se par nedelja mucim oko dekoracije stana ali sam na dobrom putu...
Za kuhinju sam nasao neku crnu farbu po kojoj se moze zvrljati kredama razlicitih boja (kao na skolskoj tabli)
Izvrljao sam par recepta na njemu.
Izgleda veoma zanimljivo i ima neku toplinu, inspirise drugarske vecere...
Nasao sam neke stare objekte i drangulije koje ce mozda jednog dana postati lampe i rasporedio ih bez ikakvog reda. Volim red u neredu...
Jos da samo okacim par slika/fotografija i mislim da ce biti jako prijatno.
Dok se ne zasitim i krenem sve iz pocetka.
...

To see a world in a grain of sand, And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour...

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen