E mene je filatelija uvek zanimala... Uvek su mi albumi sa markama bili prelepi i sredjeni i pedantni sto je nakako odraz i mojeg karaktera...
No... da li neko moze da nam detaljnije kaze nesto o tom hobiju?
Sta se tu treba skupljati i kako, gde, gde se kod nas nabavljaju albumi?
Jer ja sam kao malen sakupljao marke svakojake. Pa se posle ispostavilo da su sve ispecatirane i kao takve izgleda da nemaju nikakvu vrednost.
Dalje sta su vinjete i koverti prvog dana?
Sve u svemu skontao sam da je nama u Srbiji najbolje da sakupljamo domace marke. One se i kod nas objavljuju povremeno i mislim da se po filatelistickim savezima mogu i narucivati i tako sakupljati.
Koliko je skup taj hobi?
Da li se isplati sakupljati neke strane marke? Cuo sam recimo da UN u Zenevi izdaje neke svoje serije. Kako se to radi itd. Kolike vrednosti umeju da dostignu nase postanske marke? Da li postoji neki online srpski filatelisticki sajt? Posto je onaj katalog domacih maraka koji ne znam ni da li vise izlazi?
Eto... par pitanja koja su mi nejasna.
Da i jedno dodatno pitanje. Koliko otprilike kosta kolekcija svih domacih postanskih maraka?
I da.. da li se isplati sakupljanje ispecatiranih maraka sa medjunarodne poste... te marke jesu prelepe ali su po svemu sudeci bezvredne?