|
Odgovor: Filatelija -
12.04.2007, 23:05
ISTINITO!
Nekoliko dana posle gornje poruke ostvario sam kontakt sa filatelistom iz Ćuprije i on mi da e-mail, našeg Jevrejina, Davida, filatelistu iz Izraela. Ja mu napišem par reči o mojim željama u vezi filatelije i razmene, normalno persirajući mu.Posle par trenutaka stiže mi odgovor na srpskom, sa sledećim odgovorom: (prepričavam). Petre (to sam ja), nije potrebno da persiramo jedno drugom pošto smo isto godište, (1950), posebno mu je drago što je našao druga filatelistu iz Krnjeva, jer je njegovo poreklo po majci iz Krnjeva. U daljem dijalogu ispostavilo se da smo i komšije po majci.Pošto smo u daljem dijalogu utanačili dogovor oko razmene markica, ostalo je na kraju dogovor dali slati poštom. Ali i tu smo našli rešenje, David krajem marta dolazi u Srbiju, i poneće, pa da se vidimo i razmenimo.Ja mu ostavljam kontakt telefon da mi se javi kad stigne u Bgd. Tako je i bilo, 03. aprila mi se javlja i dogovorimo se da se vidimo kod mene u Krnjevu, (85km, južno od Beograda). Ja ga sačekujem na autoputu u Krnjevu i provodimo jedan divan dan družeći se, i ujedno razmenismo marke.Možda je intima ali znam da vas interesuju još neki podaci. David je rođen ovde u Srbiji, otac Jevrejin, majka Srpkinja. Otac i majka se razvode i otac posle penzionisanja odlazi u Izrael. David, oženjen, dvoje dece, radi u Beogradu, do 1993, ali u onom ludilu inflacije, a ima mogućnost kupi porodicu i odlazi u Izrael. Majka još živi u Beogradu, i on koristi priliku da je poseti s vremena na vreme. Kao dete dolazio u Krnjevo, i grao se sa rođacima,
i 4. aprila 2007, posle 45 godina ponovo dolazi u Krnjevo, to je vredelo videti i prisustvovati vraćanju uspomena. I još nešto mi reče na kraju, čim odem u penziju eto mene u Srbiju, ništa bez nje. Ovo sam Vam prepričao zbog toga, da podelim sa Vama zadovoljstvo jednog lepog trenutka, a zahvaljujući filateliji.
Devedesetih godina sam se bavio radio amaterstvom, i tu sam imao slično iskustvo.Među mnogobrojnim kontaktima ostvario sam i jedan kontakt sa Angelom iz Salamanke (španija). u daljem dijalogu on je izrazio želju da vidi Srbiju i da se upoznamo lično. Mislio sam, ajde nema ništa od toga, ali posle nedelju dana stiže auto Španske registracije, i normalno Angel. Bilo je to pet dana divnog druženja. Ali posle toga puče Juga, rat, i ostala s...a, i izgubih nažalost kontakt.
Hobi je divna stvar, kad se ne nadaš ubode te zadovoljstvo!
|