VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Hobi - Uradi sam

Hobi - Uradi sam Filatelija, numizmatika, akvaristika, majstorije po kući, oko automobila...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Filatelija
staro
  (#11 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 26.09.2008 18:40
Pol: Muško
Godine: 57
Odgovor: Filatelija - 12.04.2007, 23:05

ISTINITO!
Nekoliko dana posle gornje poruke ostvario sam kontakt sa filatelistom iz Ćuprije i on mi da e-mail, našeg Jevrejina, Davida, filatelistu iz Izraela. Ja mu napišem par reči o mojim željama u vezi filatelije i razmene, normalno persirajući mu.Posle par trenutaka stiže mi odgovor na srpskom, sa sledećim odgovorom: (prepričavam). Petre (to sam ja), nije potrebno da persiramo jedno drugom pošto smo isto godište, (1950), posebno mu je drago što je našao druga filatelistu iz Krnjeva, jer je njegovo poreklo po majci iz Krnjeva. U daljem dijalogu ispostavilo se da smo i komšije po majci.Pošto smo u daljem dijalogu utanačili dogovor oko razmene markica, ostalo je na kraju dogovor dali slati poštom. Ali i tu smo našli rešenje, David krajem marta dolazi u Srbiju, i poneće, pa da se vidimo i razmenimo.Ja mu ostavljam kontakt telefon da mi se javi kad stigne u Bgd. Tako je i bilo, 03. aprila mi se javlja i dogovorimo se da se vidimo kod mene u Krnjevu, (85km, južno od Beograda). Ja ga sačekujem na autoputu u Krnjevu i provodimo jedan divan dan družeći se, i ujedno razmenismo marke.Možda je intima ali znam da vas interesuju još neki podaci. David je rođen ovde u Srbiji, otac Jevrejin, majka Srpkinja. Otac i majka se razvode i otac posle penzionisanja odlazi u Izrael. David, oženjen, dvoje dece, radi u Beogradu, do 1993, ali u onom ludilu inflacije, a ima mogućnost kupi porodicu i odlazi u Izrael. Majka još živi u Beogradu, i on koristi priliku da je poseti s vremena na vreme. Kao dete dolazio u Krnjevo, i grao se sa rođacima,
i 4. aprila 2007, posle 45 godina ponovo dolazi u Krnjevo, to je vredelo videti i prisustvovati vraćanju uspomena. I još nešto mi reče na kraju, čim odem u penziju eto mene u Srbiju, ništa bez nje. Ovo sam Vam prepričao zbog toga, da podelim sa Vama zadovoljstvo jednog lepog trenutka, a zahvaljujući filateliji.
Devedesetih godina sam se bavio radio amaterstvom, i tu sam imao slično iskustvo.Među mnogobrojnim kontaktima ostvario sam i jedan kontakt sa Angelom iz Salamanke (španija). u daljem dijalogu on je izrazio želju da vidi Srbiju i da se upoznamo lično. Mislio sam, ajde nema ništa od toga, ali posle nedelju dana stiže auto Španske registracije, i normalno Angel. Bilo je to pet dana divnog druženja. Ali posle toga puče Juga, rat, i ostala s...a, i izgubih nažalost kontakt.
Hobi je divna stvar, kad se ne nadaš ubode te zadovoljstvo!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Filatelija
staro
  (#12 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: juče 21:16
Pol: Žensko
Godine: 46
Odgovor: Filatelija - 12.04.2007, 23:12

Marku je likovno osmislio Derwyn Goodal posluživši se kao predloškom slikom Napad Dan "D" slikara Orvillea Fishera. Slika je bila upotrebljena jer Kanada u II. svj. ratu nije imala fotografe koji bi snimali na bojišnicama, a slikar Fisher bio je jedini kanadski umjetnik koji se na Dan "D" iskrcao na plaži Juno. Njegovi crteži inače rese zidove Kanadskog ratnog muzeja.
Nova kanadska marka tiskana je tehnikom deveterobojnog kamenotiska u arcima od 16 maraka i u ukupnoj nakladi od tri milijuna primjeraka.

Šta ti je smisao života, da bi ti život imao smisla

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen