VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Hobi - Uradi sam

Hobi - Uradi sam Filatelija, numizmatika, akvaristika, majstorije po kući, oko automobila...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Kolaži od cveća
staro
  (#1 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 29.09.2008 10:22
Pol: Žensko
Godine: 26
Kolaži od cveća - 09.01.2007, 00:16

Blizi se proleće i vreme kada će se priroda ponovo probuditi... Sve će propupiti, olistati, procvetati... A Vi ćete verovatno, posle ove duge hladne zime, krenuti u šetnje po prirodi, ili makar po obližnjem parku... Eto prilike da počnete da sakupljate materijal za jedan novi hobi, veoma lep i kreativan, a ni malo skup - izrada KOLAŽA OD CVEĆA.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Kolaži od cveća
staro
  (#2 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Odgovor: Kolaži od cveća - 09.01.2007, 00:19

Cveće i lišće ne bere se posle kiše, ni u zoru ili sumrak, kada je vlažno ili pokriveno rosom. Najbolje je sakupljati oko podneva, jer su cvetovi tada najviše otvoreni, pa se mogu lakše presovati.

Za početak Vam je potreban sledeći materijal:
· ispresovane biljke,
· podloga,
· neutralan, bezbojni lepak,
· ramovi sa staklom
· i naravno - STRPLJENJE I MAŠTA

staro
  (#3 (permalink))
Lady S
Administrator

Odgovor: Kolaži od cveća - 09.01.2007, 00:22

Presovanje biljaka uči se još u osnovnoj školi, ali evo prilike da vas podsetimo na neka osnovna pravila. Biljni delovi koji se presuju moraju biti suvi. Izmedju dva lista papira, najbolje mekog, koji dobro upija - kao za herbarijum, slažu se listovi i cvetovi ISTE DEBLJINE! Za presovanje možete koristiti i novinsku hartiju, ali vam se moze desiti, zbog prisustva olova u štamparskoj boji, da neki cvetovi promene boju.
Neke biljke presuju se brze od drugih, sto ćete otkriti samo ličnim iskustvom. Lakše se, na primer, presuje POLJSKO cvece, nego bastensko; sočnije biljke i "mesnatiji" delovi, sa viće vlage duže će se presovati i sl.

Biljke koje presujete neophodno je povremeno pregledati i promeniti hartiju.
Cvetni kolaži osim ideje zahtevaju i veliko STRPLJENJE, ostalo je jednostavno. Važno je da se lepak brzo suši i da odaberete odgovarajuću boju podloge. I naravno, da imate inspiraciju!

-preuzeto sa garden.co.yu-

staro
  (#4 (permalink))
Lady S
Administrator

Odgovor: Kolaži od cveća - 09.01.2007, 00:26

Prijateljica moje mame napravila je prelepe kolaže od presovanog cveća što mene već duže vreme navodi da i sama pokušam ovako nešto.
Ideja odrađuje većinu posla, a sam produkt ume da izdgleda fantastično. U proleće krećem sa sakupljanjem materijala, a na jesen (a možda i pre) se javljam da vam pokažem moj rad.

staro
  (#5 (permalink))
Zvonchica
LutkaLuftika
Zvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimum

Član od: 03.12.2006.
Poslednji login: juče 14:41
Godine: 24
Odgovor: Kolaži od cveća - 20.01.2007, 21:29

Ovo je moja mama pravila!
Stvarno, treba mnogo strpljenja, volje i maste. Ona je lepila na obican hamer papir- beli ili crni i za neke jeftine pare nasla nekoga da to urami, pa jos i nasla ko ce da prodaje- da vidis kako je islo za 8. mart!

Soul shaker, Love maker, Body manipulator..

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen