|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Hobi - Uradi sam Filatelija, numizmatika, akvaristika, majstorije po kući, oko automobila... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Rubikova kocka |
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.07.2006.
Poslednji login: 04.11.2007 15:32
Pol: Muško
Godine: 30
|
Odgovor: Rubikova kocka -
21.10.2006, 16:52
Evo sta ovi likovi rade sa ovom "igrackicom"
![]() |
|
|
|
|
|
haile selassie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 27.06.2008 09:48
Pol: Žensko
Godine: 34
|
sjecam se kao da je bilo jucer. jos se sjecam da sam ja moje iznjakala da idu u trst da je kupe, ali tada se imalo i moglo, i nisam je dugo ispustala iz ruke. da slozim jednu boju, nikad mi nije bio problem, dvije sam slozila svega par puta, jednom cak tri, ali to je bila slucajnost. i jos se sjecam da smo se tada kao klinci svi masovno skupljali ispred nebodera i kolektivno je vrtili...
|
|
|
|
|
|
Delete Woman
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 00:34
|
06.12.2006, 22:44
Dok su je svi vrteli mislila sam da je to zabava za dangube. Nisam je ni uzimala u ruku.
Eh, onda sam posle 20 godina videla kocku u rukama još jedne dangube. Naravno, zezala istu. Eh, da mi vrati, pokloni mi jednu kocku. I tad mi pričao neke priče kako se to slaže, ali ništa ja nisam skontala sem da prvo treba da pravim krst, pa onda da slažem sloj po sloj. Došla kući, gledam onu kocku, rasturim je, i kažem: "Ako su je složili drugi, i ti ćeš." I tako sam i ja postala danguba. Vrtela, vrtela, pa nađem logiku za slaganje prvog sloja. Pređem na drugi. Skontam i tu neku logiku, uguram sve kockice, sem jedne. (Eh, da, u međuvremenu mi se kocka raspala, pa sam brže-bolje otišla da pazarim drugu). I onda sam se mučila sa tom jednom kockicom, te na kraju potražim pomoć prijatelja (onog istog dangube koji me je navukao na dangubljenje), te me on nauči logici i te poslednje kockice drugog sloja. Pokuša mi objasniti i poslednji sloj, ali je ipak zaključio da bi to bilo suviše zahtevno (za moj pileći mozak), te mi dao zadatak da dobro izvežbam do sada savladano (ali to sam već shvatila, ok, ne slažem žmurećki, ali vrlo brzo usložim dva sloja, i napravim krst na trećem), pa će mi nekom narednom prilikom pokazati. I tako ja i dalje dangubim i kontam kako da usložim celu kocku. |
|
|
|
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 21.05.2008 14:27
Godine: 24
|
06.12.2006, 22:52
Kad sma bila bas mala,8 god mislim uspela sam da je slozim celu...Par godina posle naletim slucajno ponovo na nju(opet rastavljenu ) i pokusam ponov i na kraju uradim ovo isto
Ko ce bwe jos da se muci ![]() William Wordsworth |
|
|
|
|
|
Hitchhiker's Guide
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: 24.06.2008 02:38
|
18.05.2007, 23:17
@SQUAW ako je samo trebalo zameniti mesta dvema nalepnicama rubikovu kocku nije bilo moguće sklopiti
dal sam uspeo da je složim? sećam se bazena i klađenja, čovek po sata meša kocku te ove dve boje su spojene, pa sad ove tri, i na kraju kad mi da kocku skočim u vodu i za 40-ak sekundi izronim sa složenom Normalno čovek ne veruje misli da sam zamenuo kocke pod vodom Onda padne dupla opklada, al ovaj put neko da me prati dok ronim ponovo je meša pola sata, da mi kocku, skočim ja, skoči njegov prijatelj... Šta da kažem, osim da je za društvo uvek bilo piva, a da ga nismo plaćali Ko ne veruje ne mora a ko veruje, taj me je verovatno i prepoznao Verujem da bi i sad kocku složio brže od dva minuta, iako sam zaboravio 90% kombinacija. Ako nekom treba pomoć oko nje, tu sam ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:03
Godine: 33
|
18.05.2007, 23:26
Citat:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
uvek ista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: juče 01:22
Godine: 46
|
18.05.2007, 23:29
Necete verovati, bas danas gledam na TV-u tipa (neki kanadjanin) kako vrti kocku jednom rukom...slozio je sve strane u nekom rekordnom vremenu, ne secam se tacno kom i to jednom rukom
|
|
|
|
|
|
Hitchhiker's Guide
Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: 24.06.2008 02:38
|
19.05.2007, 00:48
Citat:
Citat:
na kom kanalu je bilo? To što je slagao jednom rukom nije neki problem Verovatno se služio istim fazonom kao i ja nekad levom rukom sam vrtio kocku dok sam desnom pisao algoritme za slaganje kao i poteze Meni je najbrže vreme za slaganje jednom rukom iznosilo 27 sekundi i da sam išao na svetska takmičenja možda bi bio i rekorder Moja pretpostavka je da je kocku složio za 15-tak sec. i verovatno je algoritme izračunavao uz pomoć kompjutera tako da mu je trebalo mnogo manje poteza da bi došao do konačnog rešenja Mogu da zamislim koliko vežba, verovatno je ispusti iz ruke tek kad ![]() ![]() ![]() |
||
|
|
|