|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Hobi - Uradi sam Filatelija, numizmatika, akvaristika, majstorije po kući, oko automobila... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Nargile |
|
|
golden girl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 02.12.2008 21:27
Pol: Žensko
Godine: 25
|
Za pušenje nargile je neophodno koristiti posebne vrste duvana, od kojih je najbolji iranski tamni duvan. Ove vrste duvana nikada nisu suve, već su obavezno pomešane s medom ili melasom i aromama različitog suvog voća – jabuke, jagode, kivija, banane, ananasa... U novije doba se koriste i arome nane, kapućina i druge, a ponekad su sve zajedno pomešane, i nazivaju se „MIXD flavour”: www.artbubbles.info/doc/NARGILAS1/tobacco.html?ord=no&ordnum=anonim. Ako posetite Web prezentaciju na adresi www.hookah-shisha.com/generic14.html, videćete artističke oblike nargila i saznati osnovne razlike između egipatskih i sirijskih nargila. Tamo ćete naučiti i nekoliko alternativnih načina pušenja – recimo da umesto vode koristite vino, votku ili čak i mleko. Aromatični dim iz nargile može da se izvlači i po dva sata. Zato se kaže da se nargila ne puši, već da se u njoj uživa. A, da podsetimo, nargile se „pućkaju” odnosno dim je bolje ne uvlačiti u pluća: www.gulf-news.co.ae/080399/emirates3.htm. Veliki broj slikara i pisaca, među kojima i Onore de Balzak, uvrstio je korišćenje nargile u svoja umetnička dela. Možda najpoznatiji primer jeste gusenica iz knjige „Alisa u zemlji čuda”, koja uživa uz čarobnu aparaturu na svojoj pečurki: www-2.cs.cmu.edu/People/rgs/alice-V.html, a druge primere iz umetnosti naći ćete na sajtu www.thehookah.com/history/5.htm. Iz čina pušenja nargile su izvučeni i religiozni i seksualni egalitarizam, budući da su je podjednako koristili vernici sve tri monoteističke religije, kao i muškarci i žene. Pošto naručite nargilu i njene prateće elemente preko linka http://hookahkings.com, saznajte kako se precizno koristi: www.artbubbles.info/doc/Nargilas1/howuse.asp i www.jerusalemshoppe.com/nargila.html. A usput naučite i bonton: da ne pušite ništa osim predviđene vrste duvana, da ne palite cigaretu na užarenom ćumuru kojim se pali nargila, da ne prenosite cev kojom pušite iz ruke u ruku i da je ne postavljate negde visoko, pošto je napravljena tako da stoji isključivo na zemlji! A obavezno pripazite na kvalitet nargile iz koje pušite: www.hookahculture.com. preuzeto iz Sveta Kompjutera ![]() |
|
|
|
Odgovor: Nargile |
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 19.11.2006.
Poslednji login: 23.09.2008 13:59
Pol: Muško
Godine: 29
|
Odgovor: Nargile -
01.12.2006, 18:59
Ni ja, ali deluje baš cool.
To bi strava bilo imati u sobi, za popodnevna druženja ![]() evo šta kaže wikipedia o Nargili http://en.wikipedia.org/wiki/Hookah Uživajmo u aromama dima ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Beatrix Kido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
|
03.12.2006, 00:30
Citat:
![]() Ubica mekog srca. |
|
|
|
|
|
|
... baba Ruija ~
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 22:38
|
06.12.2006, 04:41
probala
mada nisam neki ljubitelj tih mirisljavih aroma.. ali s vremena na vreme s drustvom odem u neki od blisko - istochnih klubova gde se nudi pusenje nargile.. zabavno je u svakom slucaju ![]() |
|
|
|
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 01.12.2008 22:38
Godine: 25
|
24.12.2006, 03:51
Bas sam preksinoc na nekom rodjosu zavrsila u jednom takvom mestu i probala i nije mi se svidelo,bezveze,ok su arome ali ne vidim svrhu,moji kazu da opusta,mene samo glava zabolela
![]() William Wordsworth |
|
|
|