|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Hardverski problemi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Moji hardverski problemi |
|
|
|
|
|
|
|
NEDOBRI Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 30.11.2006.
Poslednji login: juče 23:09
Pol: Muško
Godine: 31
|
Odgovor: Moji hardverski problemi -
03.12.2006, 20:40
- mislim da nije u pitanju greška prilikom rezanja CD-a, nego pisač jednostavno nije prepoznao taj (stari) cd medij...
- Ako ti se dogodi slična situacija da neće da reže/čita... i ako ti je Pisač pod garancijom (Trebalo bi da važi 6 meseci minimum) odnesi ga u servis gde si ga kupila i traži da ga tesstiraju / poprave / zamene novim... - Pisač nije loš, po meni odmah iza NEC pisača, možda ti treba noviji driver ili je potrbno da flas-ujes pisač (slično kao driver) - Korisne informacije možeš naći na: http://www.benchmark.co.yu/modules.p...69&oliver=3525 ![]() "Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka. više voli medvedicu, mada nekad dobije i žaoku."
|
|
|
|
|
|
|
a bio je cool tip
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: juče 21:54
Godine: 28
|
Odgovor: Moji hardverski problemi -
03.12.2006, 22:11
Moram napraviti malu digresiju!
"Yamaha has ceased production of all CD-R/RW models". Od tog trenutka mozete birati izmedju "shit" i 'bull shit" rezaca. Tj. komercijalne verzije realno skupih uredjaja, gde su danas uzjasili nama poznati proizvodjaci. Pioneer, NEC, Asus, LG itd. Svaki od proizvodjaca ima po neki solidan model. I od njih cak bude los pojedinacni uredjaj. O medijumima ne vredi ni raspravljati. CD ili DVD na "stapu" je ko zna odakle dotruckan dovde. Oni u kutiji bi trebali da su malo bolje ocuvani. Sve u svemu parce plastike sa par slojeva za pisanje/citanje. "Dok je, kao što smo rekli, debljina plastičnog diska 1.2mm, reflektirajući sloj , sloj laka i grafički sloj zajedno nisu deblji od dvadestetak mikrona. Iz ovih podataka sasvim je jasno s koje strane prijeti opasnost svakom CD-u." (izvor : http://eskola.hfd.hr/fiz_sva_stva/cd..._CD-a/cd5.html) Sporije/brze rezanje??? Ljudi pricaju o nekakvoj praksi, a pricamo o laseru. Kao fol kad rezes sporije, onda je dubina zapisa veca??? Tokom rezanja se samo dostize ta brzina od 8x npr. za DVD. Tako da ta prica o dubini zapisa tj. kvalitetu vs. brzina je "trla baba lan" Uredjaji su bez obzira na kvalitet moderniji poput BURN-Proof technology, tako da su dodatno zasticeni pri "brzom" rezanju. Iako je i to sporo, da boli koliko je sporo. Ljudi rezite na deklarisano, pa kad disk pukne, pukne. Ako je retko ili drago, rezite duplo. (bezveze je kad pukne disk, a kamoli onaj sto je sporo rezan). Ne pamtim kad sam, sem na RW, rezao nesto na CD. To je proslost. Kad se napuni za DVD ja ga narezem. Nista lakse - Mnogo brze - Manje fizikalisanja (ubaci/izbaci disk). |
|
|
|
|
|
infidel
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 22.07.2008 16:14
Godine: 26