VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Hardver > Hardverski problemi

Hardverski problemi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Moji hardverski problemi
staro
  (#11 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 08:59
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Moji hardverski problemi - 01.12.2006, 02:09

Veliko ti hvala dečače Popaju, ali ja kad posetim sajtove sa ovakvom tematikom nekako mi se čini kao da se sa engleskim nikad susrela nisam o'ma mi dođe muka. I ništa ne razumem. Am I stupid or am I stupid? A i nemam DVD rezač

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
DBlica
Početnik
DBlica ima spektakularnu auru oko sebeDBlica ima spektakularnu auru oko sebeDBlica ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 09.07.2008 19:23
Pol: Muško
Godine: 28
Odgovor: Moji hardverski problemi - 03.12.2006, 12:09

pri kojoj brzini rezesh diskove?
smanji na 16x ili manje, pa probaj ...

staro
  (#13 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 08:59
Godine: 33
Odgovor: Moji hardverski problemi - 03.12.2006, 13:02

Pa meni se to samo namesti, ta brzina. I obično bude ona koja piše na disku Ili 52x ili 48x... i ja to ništa ne diram i ne pomeram nego ostavim tako Sve sam one diskove u boji koji su mi ostali prazni dala 'Lebu, jer nisam znala šta ćem sa njima, pa sad ne mogu da probam. Ali ću da kupim jedan, pa ću da javim šta je bilo

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#14 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Moji hardverski problemi - 03.12.2006, 18:20

U, breee... aj' ga malo rokni na manju brzinu, mozda ce pomogne Mis'im, jes' da je 'vako brze, al' kad smanjis brzinu, onda je kvalitetnije

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#15 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 05.07.2008 18:54
Godine: 34
Odgovor: Moji hardverski problemi - 03.12.2006, 20:15

hajde i ja da izložim jedan misteriozan problem. dakle, novi DVD rezač je kupljen - pioneer dvd-rw dvr 111d - nekom pametnijem će ova informacija koristiti više nego meni, sve funkcioniše apsolutno normalno(rezanje, čitanje itd) onda se ja sjetim da imam jedan neiskorišteni prazan disk od 800 MB i da bi na njega mogla da narežem film od 750 MB. i sve u redu, narežem ja film (najsporija moguća brzina, jer ne volim da mi propada raritetna filmska kolekcija), međutim kad je trebalo da pustim film, filma nema, tj. disk mi čita kao da je prazan. ja sam nemoćna, a ako netko ima neku pametnu, bila bih mu zahvalna.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#16 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Odgovor: Moji hardverski problemi - 03.12.2006, 20:25

Moras podesiti koliko maximalno MB moze da nareze na jedan CD. Ne znam gde se to tacno nalazi, ne secam se, ali provrti malo po opcijama pa nadji negde Overburning i kod Maximum overburning size podesi vise od 700 MB, pa ce sljakati

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#17 (permalink))
DarkRed
NEDOBRI Moderator
DarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimumDarkRed je dostigao maksimum

Član od: 30.11.2006.
Poslednji login: juče 23:09
Odgovor: Moji hardverski problemi - 03.12.2006, 20:40

- mislim da nije u pitanju greška prilikom rezanja CD-a, nego pisač jednostavno nije prepoznao taj (stari) cd medij...

- Ako ti se dogodi slična situacija da neće da reže/čita... i ako ti je Pisač pod garancijom (Trebalo bi da važi 6 meseci minimum) odnesi ga u servis gde si ga kupila i traži da ga tesstiraju / poprave / zamene novim...

- Pisač nije loš, po meni odmah iza NEC pisača, možda ti treba noviji driver ili je potrbno da flas-ujes pisač (slično kao driver)

- Korisne informacije možeš naći na:

http://www.benchmark.co.yu/modules.p...69&oliver=3525

"Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka. više voli medvedicu, mada nekad dobije i žaoku."

staro
  (#18 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 05.07.2008 18:54
Godine: 34
Odgovor: Moji hardverski problemi - 03.12.2006, 20:48

Citat:
Meggy kaže: Pogledaj poruku
Moras podesiti koliko maximalno MB moze da nareze na jedan CD. Ne znam gde se to tacno nalazi, ne secam se, ali provrti malo po opcijama pa nadji negde Overburning i kod Maximum overburning size podesi vise od 700 MB, pa ce sljakati
a joj...to mi je već netko jednom rekao, ali sam ja zaboravila . zahvalna

nattydread is coming to dinner

staro
  (#19 (permalink))
PropelerZviz
a bio je cool tip
PropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen član

Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: juče 21:54
Godine: 28
Odgovor: Moji hardverski problemi - 03.12.2006, 22:11

Moram napraviti malu digresiju!

"Yamaha has ceased production of all CD-R/RW models". Od tog trenutka mozete birati izmedju "shit" i 'bull shit" rezaca. Tj. komercijalne verzije realno skupih uredjaja, gde su danas uzjasili nama poznati proizvodjaci. Pioneer, NEC, Asus, LG itd.
Svaki od proizvodjaca ima po neki solidan model. I od njih cak bude los pojedinacni uredjaj.

O medijumima ne vredi ni raspravljati. CD ili DVD na "stapu" je ko zna odakle dotruckan dovde. Oni u kutiji bi trebali da su malo bolje ocuvani. Sve u svemu parce plastike sa par slojeva za pisanje/citanje. "Dok je, kao što smo rekli, debljina plastičnog diska 1.2mm, reflektirajući sloj , sloj laka i grafički sloj zajedno nisu deblji od dvadestetak mikrona. Iz ovih podataka sasvim je jasno s koje strane prijeti opasnost svakom CD-u." (izvor : http://eskola.hfd.hr/fiz_sva_stva/cd..._CD-a/cd5.html)

Sporije/brze rezanje??? Ljudi pricaju o nekakvoj praksi, a pricamo o laseru. Kao fol kad rezes sporije, onda je dubina zapisa veca??? Tokom rezanja se samo dostize ta brzina od 8x npr. za DVD. Tako da ta prica o dubini zapisa tj. kvalitetu vs. brzina je "trla baba lan" Uredjaji su bez obzira na kvalitet moderniji poput BURN-Proof technology, tako da su dodatno zasticeni pri "brzom" rezanju. Iako je i to sporo, da boli koliko je sporo.

Ljudi rezite na deklarisano, pa kad disk pukne, pukne. Ako je retko ili drago, rezite duplo. (bezveze je kad pukne disk, a kamoli onaj sto je sporo rezan).

Ne pamtim kad sam, sem na RW, rezao nesto na CD. To je proslost. Kad se napuni za DVD ja ga narezem. Nista lakse - Mnogo brze - Manje fizikalisanja (ubaci/izbaci disk).

Slusaj baba dobro, ja sam MC Penzioner,
ne treba mi kviz da budem milioner.

staro
  (#20 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 22.07.2008 16:14
Godine: 26
Odgovor: Moji hardverski problemi - 07.12.2006, 18:13

Citat:
PropelerZviz kaže: Pogledaj poruku
Sporije/brze rezanje??? Ljudi pricaju o nekakvoj praksi, a pricamo o laseru. Kao fol kad rezes sporije, onda je dubina zapisa veca??? Tokom rezanja se samo dostize ta brzina od 8x npr. za DVD. Tako da ta prica o dubini zapisa tj. kvalitetu vs. brzina je "trla baba lan" Uredjaji su bez obzira na kvalitet moderniji poput BURN-Proof technology, tako da su dodatno zasticeni pri "brzo