VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Hardver > Hardverski problemi

Hardverski problemi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: "ludi mis"
staro
  (#11 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 05:27
Pol: Žensko
Odgovor: "ludi mis" - 25.06.2006, 16:11

Citat:
swba kaže:
napravis policu za cvece, recimo
Bolje za knjige

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Godine: 25
Odgovor: "ludi mis" - 26.06.2006, 00:21

Neće Kunić reći da ga baciš, nego će za početak da postavi par pitanja:
  • koji operativni sistem je u pitanju,
  • posle koliko vremena rada na lap-topu se to dešava,
  • da li se zatvaraju prozori od određenog programa (ovde mislim da li zatvaranje počinje nakon otvaranja određenog programa) ili se svi prozori zatvore nasumično,
  • koji je miš u pitanju (ovo pitam iz zajebancije).

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#13 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Poslednji login: danas 02:38
Odgovor: "ludi mis" - 26.06.2006, 01:53

Citat:
Kunic kaže:

Kako koji mis??? Pa "ludi mis"!

goldie

staro
  (#14 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Odgovor: "ludi mis" - 26.06.2006, 02:47

Citat:
Kunic kaže:
Neće Kunić reći da ga baciš, nego će za početak da postavi par pitanja:
  • koji operativni sistem je u pitanju,
  • posle koliko vremena rada na lap-topu se to dešava,
  • da li se zatvaraju prozori od određenog programa (ovde mislim da li zatvaranje počinje nakon otvaranja određenog programa) ili se svi prozori zatvore nasumično,
E pa 'vako:
  • windows
  • ne desava se stalno, vec s vremena na vrijeme (a pocelo se desavati pola godine posle kupovine laptopa)
  • Nema veze koji je program u pitanju - zatvara sve koji nisu minimizirani (znaci pointer ode u cosak i "sam klikne na sve x"

Ja sam se navikla na to, tako da se trudim da sto vise koristim tastaturu i onda je

Medjutim, u skorije vrijeme mi se pojavio jos jedan problem sa laptopom. Displej poceo da zeza . Ojednom su se pojavili neki zeleni pixeli (kako se ovo kaze ) na monitoru. I to traje nekoliko dana i onda sve OK. U poslednje vrijeme je sve vise i cesce.
I mislim da je stvarno doslo vrijeme da ovaj moj CrapTop odnesem kod chike (kao sto kaze yiqe) na poravku.

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#15 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Odgovor: "ludi mis" - 26.06.2006, 22:50

Sada, ako budeš imala sreće, možeš jednim udarcem ubiti dve muve. Elem, ti "zeleni" pikseli znače da jedna (u tvom slušaju dve) boje ne rade. Piksel se sastoji od Red, Green i Blue. Znači, tebi R i B ne rade, tj. mrtvi su. To se naziva polumrtav piksel, koji ima velike predispozicije da postane mrtav (crna tačka na monitoru). E sad, većina proizvođača daje garanciju na LCD monitore, makar oni bili i na lap-topu. Garancija se kreće od minimum godinu dana, pa do dve, tri itd. S obzirom da je u pitanju ozbiljan proizvođač, trebala bi i garancija da bude ozbiljna. Znači, lap-top po mišku, pa u radnju i kažeš im da ti crkava monitor. Čak u i Srbiji su (uglavnom) dužni da ti promene monitor u slučaju da imaš jedan mrtav piksel ili tri polumrtva. A verujem da HP daje finu garanciju na svoje proizvode, prema tome... E sad, ako ti je istekla garancija, onda nastaje problem, jerbo se mrtvi pikseli ne mogu popraviti.

A što se tiče miša, probaj ti da skineš najnovije definicije antivirusa, čak probaj sa instalacijom drugog, jer je prevelika slučajnost da kursor ode baš na X i pozatvara sve prozore. Nekako mi je to suviše inteligentno za hardversku grešku.

staro
  (#16 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Poslednji login: danas 02:38
Odgovor: "ludi mis" - 26.06.2006, 23:35

Pa i ja sve vreme mislim da je virus u pitanju sto se tice misa. Tako da je najefikasnije resenje dizanje novog Windows-a.

goldie

staro
  (#17 (permalink))
irnik
Moderator

Odgovor: "ludi mis" - 27.06.2006, 06:59

Citat:
Kunic kaže:
E sad, ako ti je istekla garancija, onda nastaje problem, jerbo se mrtvi pikseli ne mogu popraviti.

A što se tiče miša, probaj ti da skineš najnovije definicije antivirusa, čak probaj sa instalacijom drugog, jer je prevelika slučajnost da kursor ode baš na X i pozatvara sve prozore. Nekako mi je to suviše inteligentno za hardversku grešku.
Garancija istekla i odmah se par dana nakon toga pojavio ovaj problem sa monitorom (ko da su isplanirali ). Najcudnije je sto se displej s vremena na vrijeme normalizuje. I cim se laptop pomalo pomjeri, onda se opet pojave zeleni pixelici. Da li je moguce da se nesto otkacilo (mozda neki kabal ili da je neka konekcija losa?)

Citat:
goldie kaže:
Pa i ja sve vreme mislim da je virus u pitanju sto se tice misa
Definicije za antivirus redovno update-ujem jer su nam omogucene preko univerziteta (bespalno za studente); to je sigurno u redu.

Poruku je izmenio irnik, 27.06.2006 u 07:41.

staro
  (#18 (permalink))
Kunic
White Eagle

Odgovor: "ludi mis" - 28.06.2006, 21:51

Citat:
irnik kaže:
Garancija istekla i odmah se par dana nakon toga pojavio ovaj problem sa monitorom (ko da su isplanirali ). Najcudnije je sto se displej s vremena na vrijeme normalizuje. I cim se laptop pomalo pomjeri, onda se opet pojave zeleni pixelici. Da li je moguce da se nesto otkacilo (mozda neki kabal ili da je neka konekcija losa?)
Pih... Jebeš HP.

Znaš kako, da je u pitanju CRT monitor, pa da pomislim da se izvukao kabel i da zato pozeleni, (ovo se desilo mojoj majci i žena se za malo nije onesvestila od straha da je nešto pokvarila), ali ovo je LCD...

E, a što ga ne bi odnela u servis, čisto da čuješ šta će ti reći?

staro
  (#19 (permalink))
Open-air
Novi član
Open-air je na dobrom putu

Član od: 18.07.2006.
Poslednji login: 29.09.2006 17:54
Odgovor: "ludi mis" - 19.07.2006, 00:25

Ok IRNIK, dobrodosla u klub "srecnih korisnika HP" Ti si samo jos jedan od OOOOOggromni broj korisnika HP-a koji imaju problema sa display-om. Sve se svodi na isto: Dead pixel, stuck pixel.... Stvarno je cudno kako je to moguce, ali uvek se kvar dogodi malo pre isteka garancije Znaci LCD i DVD/CD ROM su razlozi zasto nikad ne bi trebala da se odlucis za HP!!! Nemam odgovor na tvoj problem, a verovatno ga ni serviseri HP-a nece imati
A sto se tice misa, to DEFINITIVNO nije hardverski problem. Posto nije virus, kako ti kazes, samo kao sugestija, proveri dali ti je aktivirana opcija remote access, i dali ti se to desava samo kad si konektovana na net?

staro
  (#20 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Godine: 26
Odgovor: "ludi mis" - <