VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Hardver

Hardver Teme vezane za hardver

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Intel ili AMD
staro
  (#21 (permalink))
Manchi_hr
Novi član
Manchi_hr je na dobrom putu

Član od: 25.10.2007.
Poslednji login: 24.11.2007 23:27
Pol: Žensko
Godine: 22
Odgovor: Intel ili AMD - 25.10.2007, 19:48

AMD definitivno

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Sve novo ali sta pitanje je sad?
staro
  (#22 (permalink))
StOlA
Početnik
StOlA će uskoro postati poznat članStOlA će uskoro postati poznat članStOlA će uskoro postati poznat član

Član od: 02.05.2007.
Poslednji login: 13.06.2008 22:59
Pol: Muško
Odgovor: Sve novo ali sta pitanje je sad? - 26.10.2007, 09:04

Citat:
Kunic kaže: Pogledaj poruku
E6600 na 2,4 GHz ima 4 MB keša, a košta 200 evra. I prošla su ta vremena kada je Intel bio duplo skuplji. Šta više, sada su pojedini Intelovi modeli jeftiniji od AMD-ovih, a rade brže.

Što se vidi i sa linka koji je StOlA ostavio. Samo bih ga ispravio, nije u pitanju najjači Intelov model. Od CoreDuo najjači je E6700, a on košta malo manje od 300 evra.

Inače, tu se lepo vidi ono o čemu govorim, a to je da najjeftini CoreDuo (E4300 na 1,8 GHz) u većini situacija gazi AMD X2 5000+ (koji btw radi na 2,6 GHz). E4300 košta 100 evra, a AMD X2 5000+ košta 150 evra.

A što se tiče tempereature, ja još nisam čuo da je neki Intel spaljen. I temperatura nikako ne može biti argument pri kupovini procesora. Ako imaš odgovarajući kuler (a imaš), tebi je apsolutno svejedno da li je temperatura procesora 39, 49, 59 ili 69 stepeni, ako to ne utiče na njegovu stabilnost i bezbednost.
амд хладан и тих
све ово важи само у случају да клокијеш процесор, иначе ако га не клокујеш брзине рада су идентичне за процесоре истих перфоманси чак шта више амд има мноштво предности, а цене различите.
поређење процесора, избирајте који са којим у којем софтверу:
http://www23.tomshardware.com/cpu_20...=875&chart=436

исто ту имате и цена/квалитет табелу па одаберите сами (мање је боље) у том односу
http://www23.tomshardware.com/cpu_20...=877&chart=444

Poruku je izmenio StOlA, 26.10.2007 u 09:19.

staro
  (#23 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Godine: 25
Odgovor: Intel ili AMD - 26.10.2007, 15:54

Citat:
Manchi_hr kaže: Pogledaj poruku
AMD definitivno
Zašto?

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#24 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 21.06.2008 13:10
Godine: 26
Odgovor: Intel ili AMD - 28.10.2007, 18:35

evo sta sam nasao guglujuci amd vs intel ...

http://www.intelvsamd.com/

ovo je koliko sam skontao sajt koji pokazuje koji je trenutno brzi CPU

inace na ono AMD definitivno, evo odgovora ako se CPU koristi u produktivne svrhe.
LINK

電子男の子

staro
  (#25 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: danas 08:38
Odgovor: Intel ili AMD - 28.11.2007, 08:27

Na prvom mestu bih postavio jedno jednostavno pitanje.

Koliki je procentualno broj ljudi kojima su opravdano bitne vrhunske performanse procesora?

Rekao bih da nije nešto veliki procenat takvih, ako nije prilično mali.

No koliki god da je oni tačno znaju koji procesor im je trenutno najbolji za njihovu zahtevnu delatnost a to je nekada Intel a nekada AMD, takvi ljudi stalno koračaju i oprema im je često trenutačna jer stalno uzimaju onu najbolju sa samog vrha ... naravno njihova produktivnost je u pitanju, od toga im zavisi koliko novaca će se sliti u džepove ... a od dubine džepova zavisi kupovna moć, jel'te (izmislih rupu na saksiji) tako da je sve u nekoj ravnoteži.

Glavnu frku pravi jedan deo ostalih korisnika računara ...
od kojih jedino imam razumevanja za one kojima je opravdano potrebno da imaju jače mašine ali na žalost oni usled okolnosti u kojima rade i stvaraju ne mogu svoj rad dovoljno dobro da naplate, pa samim tim ni da priušte najbolje što bi mogli.

Najmanje razumevanja imam za one koji kupuju da bi imali bolje od nekog drugog a nemaju nikakvu potrebu za tim, oni najviše dreče i prave frku šta je bolje od boljega ... a najzahtevnije aplikacije koje koriste bi im sasvim lepo radile i na nekoj mnogo skromnijoj mašini.

Nelogičnosti na koje možemo naići i na koje sam ne retko nailazio u praksi su da imamo korisnike računara koji isforsiraju procesor, matičnu, memoriju do besvesti i bespotrebno a rade na tastaturama koje su pravo đubre, sa miševima koji se samo tako zovu i gledaju u monitore koje ni neprijatelju ne bi kupili da kvari oči ...

Poražavajuće mi je bilo gledati poznanike koji odabiraju i kupuju monitor koji im vizuelno ide uz muzičku liniju iako sam im preporučio mnogo bolji primerak sa nekom opravdanom manjom novčanom razlikom ... nije im bilo bitno ni što imaju dve devojčice u uzrastu od petog do osmog razreda.

Posle se pitam šta je stvarno bolje AMD ili Intel,
meni i jedan i drugi mogu da urade posao a to mi je najvažnije,
kada to nisu u stanju odmah kupujem jači ... nema milosti, niti omiljene marke, ekonomska logika i postojeće trenutne performanse me vode u susret novom procesoru na mojoj mašini.

PS.
Ne bih da zvučim prepotentno ali često mi se dešavalo da ni najbolje uravnotežene mašine nisu mogle da prate moj ritam rada ... a verujem da je takvih korisnika računara više među nama. Treba imati prefinjen osećaj za to kada preći na bržu platformu a da se ne pukne neopravdano puno novaca.

staro
  (#26 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: danas 08:53
Pol: Žensko
Godine: 29
Odgovor: Intel ili AMD - 06.12.2007, 21:05

Ja sam sa Intelom zadovoljna.

Kad bi meni dali kisobran, ja ga ne bih potrosio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slucajno sam.

staro
  (#27 (permalink))
M a r k o
Novi član
M a r k o je na dobrom putu

Član od: 03.01.2008.
Poslednji login: 03.01.2008 20:07
Godine: 19
Odgovor: Intel ili AMD - 03.01.2008, 18:28

Jeste da je stara tema, ali da odgovorim, Intel, imam E2180.
Trenutno je bolji od AMD-a, bolji je jos od pojave C2D procesora.

staro
  (#28 (permalink))
vojvodjan
Genius
vojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostale

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Godine: 40
Odgovor: Intel ili AMD - 13.01.2008, 14:28

AMD

Navika, sta li je - jednostavno Inteli nikada nisu bili za nas "ekonomski" opravdani....

Ako ne mogu da pomognem, necu da odmognem

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen