|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Hardver Teme vezane za hardver |
| Prikaz rezultata glasanja: Gasite li rachunar kad je nevreme? | |||
| Da |
|
13 | 41.94% |
| Ne |
|
18 | 58.06% |
| Učesnika ankete do sada: 31. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Nevreme i rachunari :) |
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 04.10.2007.
Poslednji login: 04.10.2007 21:53
Pol: Muško
|
Odgovor: Nevreme i rachunari :) -
04.10.2007, 21:52
Na tri razlicita mesta sam ne-iskljucivanjem uredjaja izgubio 2 tv totalno, treci je popravljen, komp i monitor su popravljeni, jedinica od kreditnih kartica.
Sve to je nastradalo od groma, tv su dobili preko antene, komp i monitor su dobili ili preko modema-tel. linije ili preko mreze napajanja, jedinica kreditnih kartica preko tel. linije. Za PC sam nabavio neku zastitu, a lap-top uvek gasim kad grmi, TV obavezno gasim jer mi antena stoji dosta visoko. |
|
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 01.12.2008 01:17
Godine: 58
|
06.10.2007, 00:12
Moram , jer u protivnom nebih bio ovde sa vama, na selu nema pokrivenosti sa gromobranima, i mnogi su se pohvalili da imaju neispravne el. uređaje posle grmljavine.
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 30.04.2007.
Poslednji login: 01.12.2008 10:46
Godine: 24
|
10.10.2007, 08:56
Računar gasim samo ako vidim da gromovi tuku negde u krugu od 10ak kilometara, mada tada redovno nestane struje pa nemam brigu za ostale uređaje. Inače, do sada nisam imao štetu na kućnim uređajima zbog udara groma.
|
|
|
|
|
|
Senio®
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
|
16.10.2007, 23:53
Gasim računar a to savetujem i drugima da čine.
E, sad nije samo da gasim računar iako imam UPS na kojem su mi priključeni: računar, monitor, eksterni HDD i telefonska linija, već lepo diskonektujem naponski kabel iz zida i izvučem kabel od telefona iz konektora u zidu iako ide u UPS. UPS je inače sprava za koju mi je najžalije bilo da dam novce, godinama sam imao urednu struju sa stabilnim, testiranim naponom koji nije pravio probleme ali u zadnjih pola godine učestali su mikro prekidi na mreži i morao sam da kupim taj krš od UPS-a. Postoji razlika u pristupu problemu o kome pričamo, • prvo ni ja ne gasim mašinu ako nije neko nevreme jačeg tipa ali ako je to iole pravo nevreme ponašam se onako kako sam naveo. • drugo, ljudi koji žive u zgradama ili naseljima sa više zgrada koje su uredno pokrivene gromobranima nemaju istu problematiku kao ja, recimo koji živim na ivici grada u naselju koje više liči na lepo uredjen park ili baštu ali bez gromobrana u blizini, nasuprot tome imamo veoma visokog drveća koje za sada gromovi obilaze ali ... • treće, razgovarajući sa ljudima koji se bave problematikom o kojoj pričamo čuo sam za jednu priču u koju nisam posumnjao, čak mi je nudjeno da odem i da napravim fotografije ako želim ... Prilikom jednog nevremena udario je grom u TV antenu na krovu i na strani kuće gde je antenski priključak išao blizu strujnih vodova, grom je prešao na te vodove što se videlo, po njihovoj priči, golim okom ... tom priliko je tim ljudima uništio više uredjaja koji su bili konektovani. Na žalost nisam išao da to pogledam, niti da snimim ... padalo mi je na pamet da je grom u istom momentu udario i u antenu i u taj vod na strani kuće te spržio i jedno i drugo ali bez obzira u pitanju je izuzetno velika snaga koju jedan UPS, ili produžni kabel sa prednaponskim delom ne mogu sprečiti u prodiranju do krajnje tačke ... što znači da je najsigurnije isključiti kabel iz zidnog konektora. |
|
|
|
|
|
Rosa Salvaje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 13:02
Pol: Žensko
|
21.05.2008, 17:31
Gasim sve
![]() Komp, televizor, dvd, stub, radio - budilicu, ma sveeee I sama bi se u mišiju rupu zavukla ![]() Guy Pearce as Leonard Shelby (Memento) |
|
|
|