VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Hardver

Hardver Teme vezane za hardver

Prikaz rezultata glasanja: Gasite li rachunar kad je nevreme?
Da 13 41.94%
Ne 18 58.06%
Učesnika ankete do sada: 31. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Nevreme i rachunari :)
staro
  (#11 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 10.11.2008 07:35
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: Nevreme i rachunari :) - 27.08.2007, 09:49

Moj komp nije gasen vec skoro dve godine. tj. gasim ga samo kad intervenisem nesto na hardware-u. Od udara groma sam imao "samo" jednu crkotinu. Kazem "samo" jer je tad crko HDD, inace drugi i poslednji po redu. Posle toga su mi cimeri izjavljivali saucesce (mos mislit na sta sam licio ). Ali tu je slucaj bio da je bila monofazna struja, i zgrada nije imala uzemljenje. Inace od kako mi je taj HDD crko, kupio sam UPS, koji je evo u cosku, jer mu je baterija oslabila (ili bar tako mislim). Moram kupiti drugi pod hitno. Samo je sad problem sto mi monitor+komp vuku izmedju 750-1000W, pa cu morati da se zestoko izujem za UPS.

電子男の子

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 14:15
Pol: Žensko
Godine: 29
Odgovor: Nevreme i rachunari :) - 27.08.2007, 09:53

Kod mene sve stoji upaljeno, nikad nista ne gasim kad grmi i seva, mada znam da bi trebala.

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

staro
  (#13 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 13:31
Godine: 33
Odgovor: Nevreme i rachunari :) - 29.08.2007, 02:32

Mislim da mi je davno davno riknuo samo jedan tv. I to nije bilo ništa strašno, servis je koštao nešto smešno. Nikada mi se nije desilo ništa sa kompom zbog grmljavine, i nikada ništa ne gasim kad grmi. Ako se desi da tada i nestane struje, a dešava se ponekad, onda imam trip da izvučem sve iz utikača što je od kompa, pa da opet utaknem tek kada struja dođe i stabilizuje se. Ne znam odakle sam navukla to i odakle mi u glavi to da nešto može da mi rikne baš dok dolazi struja i da li to ima neke veze, ali eto, to radim

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#14 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Godine: 27
Odgovor: Nevreme i rachunari :) - 29.08.2007, 09:25

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Ne znam odakle sam navukla to i odakle mi u glavi to da nešto može da mi rikne baš dok dolazi struja i da li to ima neke veze, ali eto, to radim
Pa, dobro si povukla... Neshto bash i mozhe da rikne kad dolazi struja... Jer, kad se napon ponovo vrati u mrezhu, nije stabilizovan na onih divnih kvazi 230V, vetj inicijalno, postoji jedan... hm... spike... kako bih to preveo na srpski... recimo skok u naponu, koji mozhe da bude prilichno jak... E sad, od toga netje momentalno neshto da crkne, ali se komponente time oshtetjuju, i onda ako se desi 10ak puta nestanak struje, pa dodje spike, onda mozhe da dodje do smrti nekog uredjaja... Pametno ti je to shto radish... Kad dodje struja, pa posle par minuta, ukljuchish sve natrag, i radish

P.S.
Nemoj da zaboravish da izvuchesh i TT kablove ili bilo koje druge koji imaju veze sa spoljnim svetom, npr. kablovska, i slichno...

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#15 (permalink))
Brounxt
Novi član
Brounxt je na dobrom putu

Član od: 04.10.2007.
Poslednji login: 04.10.2007 21:53
Odgovor: Nevreme i rachunari :) - 04.10.2007, 21:52

Na tri razlicita mesta sam ne-iskljucivanjem uredjaja izgubio 2 tv totalno, treci je popravljen, komp i monitor su popravljeni, jedinica od kreditnih kartica.
Sve to je nastradalo od groma, tv su dobili preko antene, komp i monitor su dobili ili preko modema-tel. linije ili preko mreze napajanja, jedinica kreditnih kartica preko tel. linije.
Za PC sam nabavio neku zastitu, a lap-top uvek gasim kad grmi, TV obavezno gasim jer mi antena stoji dosta visoko.

staro
  (#16 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 01.12.2008 01:17
Godine: 58
Odgovor: Nevreme i rachunari :) - 06.10.2007, 00:12

Moram , jer u protivnom nebih bio ovde sa vama, na selu nema pokrivenosti sa gromobranima, i mnogi su se pohvalili da imaju neispravne el. uređaje posle grmljavine.

In vinas veritas

staro
  (#17 (permalink))
Aca1983
Poznata fAca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: danas 11:29
Godine: 25
Odgovor: Nevreme i rachunari :) - 08.10.2007, 23:30

Da , obavezno ako ima grmljavine.

Sreća-sreća-radost-uživancija.

staro
  (#18 (permalink))
Dejan B
Početnik
Dejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostale

Član od: 30.04.2007.
Poslednji login: 01.12.2008 10:46
Godine: 24
Odgovor: Nevreme i rachunari :) - 10.10.2007, 08:56

Računar gasim samo ako vidim da gromovi tuku negde u krugu od 10ak kilometara, mada tada redovno nestane struje pa nemam brigu za ostale uređaje. Inače, do sada nisam imao štetu na kućnim uređajima zbog udara groma.

staro
  (#19 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
Odgovor: Nevreme i rachunari :) - 16.10.2007, 23:53

Gasim računar a to savetujem i drugima da čine.

E, sad nije samo da gasim računar iako imam UPS na kojem su mi priključeni: računar, monitor, eksterni HDD i telefonska linija,
već lepo diskonektujem naponski kabel iz zida i izvučem kabel od telefona iz konektora u zidu iako ide u UPS.

UPS je inače sprava za koju mi je najžalije bilo da dam novce, godinama sam imao urednu struju sa stabilnim, testiranim naponom koji nije pravio probleme ali u zadnjih pola godine učestali su mikro prekidi na mreži i morao sam da kupim taj krš od UPS-a.

Postoji razlika u pristupu problemu o kome pričamo,
• prvo ni ja ne gasim mašinu ako nije neko nevreme jačeg tipa ali ako je to iole pravo nevreme ponašam se onako kako sam naveo.
• drugo, ljudi koji žive u zgradama ili naseljima sa više zgrada koje su uredno pokrivene gromobranima nemaju istu problematiku kao ja, recimo koji živim na ivici grada u naselju koje više liči na lepo uredjen park ili baštu ali bez gromobrana u blizini, nasuprot tome imamo veoma visokog drveća koje za sada gromovi obilaze ali ...
• treće, razgovarajući sa ljudima koji se bave problematikom o kojoj pričamo čuo sam za jednu priču u koju nisam posumnjao, čak mi je nudjeno da odem i da napravim fotografije ako želim ...
Prilikom jednog nevremena udario je grom u TV antenu na krovu i na strani kuće gde je antenski priključak išao blizu strujnih vodova, grom je prešao na te vodove što se videlo, po njihovoj priči, golim okom ... tom priliko je tim ljudima uništio više uredjaja koji su bili konektovani.
Na žalost nisam išao da to pogledam, niti da snimim ... padalo mi je na pamet da je grom u istom momentu udario i u antenu i u taj vod na strani kuće te spržio i jedno i drugo ali bez obzira u pitanju je izuzetno velika snaga koju jedan UPS, ili produžni kabel sa prednaponskim delom ne mogu sprečiti u prodiranju do krajnje tačke ...
što znači da je najsigurnije isključiti kabel iz zidnog konektora.

staro
  (#20 (permalink))
Isahara
Rosa Salvaje
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 13:02
Odgovor: Nevreme i rachunari :) - 21.05.2008, 17:31

Gasim sve
Komp, televizor, dvd, stub, radio - budilicu, ma sveeee
I sama bi se u mišiju rupu zavukla

We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
Guy Pearce as Leonard Shelby (Memento)

Odgovor