|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Hardver Teme vezane za hardver |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Kakve tastature volite? |
|
|
|
|
infidel
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 21.06.2008 13:10
Pol: Muško
Godine: 26
|
Odgovor: Kakve tastature volite? -
20.11.2006, 00:42
Evo ovako, da malo pojasnim.
TFT monitori su uzas zivi, slika ne lici ni na sta. Zasto? Zato sto im je mala frekvencija na kojim rade. I nemogu da izvuku visoke rezolucije. Boje nisu realne jer temperatura boja im je jako niska. A to sto se oci manje umaraju, to je zato sto nemaju dovoljno jako pozadinsko svetlo - koje inace teze da pojacaju, ali im ne polazi za rukom, zato je CRT josh uvek u velikoj prednosti jer ispaljuje elektrone kroz katodnu cev i stvara boje cak do temperatura od 10.000K sto je na TFT monitorima neizvodljivo jer sama tehnologija ne dozvoljava. Inace na TFT monitorima se cesto desava da se pojave mrtvi pixel-i koji iritiraju. Cena im je nenormalna, a kvalitet nizak. Po meni jedino za koga su dobri jeste za ljude kojima je prostor na stolu primarna stvar. Za kancelarije, banke ... Inace i ja imam polovnjaka 22" NEC Multisync FP1350 i ne bih ga menjao ni za kakav TFT. Mozda bih kupio josh jedan TFT koji ce da bude umesto slike na zidu, ali za svakodnevni rad NIKAD. A sto se tastatura tice, meni se licno vise svidjaju slim - i to od skora imam jednu. Dugo sam koristio Cherry (prelomljenu) i mislio sam da nikad necu moci preci na ne-prelomljenu. Ali mislim da je to stvar ukusa. A sto se miseva tice, nikad bezicni - mozda u slucaju dodatnog, da mi bude ko neka vrsta daljinca, da kad gledam film da ne moram da ustajem da stiskam pauzu, ili da menjam pesmu u winamp-u. Inace LASER misevi su extra precizni, imao sam prilike da ih koristim i nisam verovao kolika je preciznost. 電子男の子
|
|
|
|
|
|
a bio je cool tip
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: juče 23:33
Godine: 28
|
20.11.2006, 02:41
Citat:
Laser jeste precizniji, ali se to ne moze osetiti. Laserski mis je u toliko precizniji sto nema smetnje na bilo kojoj podlozi, sto je sjajna prednost. Opticki radi najsolidnije na tkanini, papiru... tj. na mat podlozi. Mis zapravo registruje mikro razlike na podlozi, a rezolucija mu je osetljivost. Laserski mis navodno ima 20x bolji odziv. |
|
|
|
|
|
|
Veteran
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Pol: Žensko
Godine: 31
|
20.11.2006, 12:03
Aj' sad malo da se vratimo i na temu
![]()
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 19.11.2006.
Poslednji login: 02.07.2008 02:00
Godine: 29
|
21.11.2006, 16:00
Kakvu tastaturu volim?
Ispravnu. Čistu. Uglavnom je sve stvar navike, koristiosam svakakve (obične, multimedia, flat) sve je stvar potrebe, mogućnosti. Bitno je tražiti tastaturu koja "radi posao". |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.11.2006.
Poslednji login: 24.06.2008 20:30
Godine: 18
|
26.11.2006, 20:23
Koristim Genius Slim Star i skroz sam zadovoljan
Ranije sam imao neku SymetriX u pocetku mi je odgovarala ali vremenom su tasteri poceli da ostaju stisnuti i kada pomerim prst i tako. Nevolim one sa kosim tasterima bas mi nije logicno da pola tastature gleda levo pola desno... ![]() |
|
|
|
|
|
NEDOBRI Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 30.11.2006.
Poslednji login: juče 23:04
Godine: 31
|
07.04.2007, 20:10
Koristim tastaturu Genius KB-06X (obična, bela sa YU SET-om slova)
![]() Evo šta mi je bitno kod tastature: 1) da ima VELIKI ENTER OD 2 reda tastera (a ne onaj mali u jednom redu kojeg obavezno omašim) 2) da ima ŠIROKI <---- Backspace taster i da postoji Insert taster među funkcijskim tasterima (bitno mi je zbog selekcije fajlova u Total Commander-u) 3) da ima razdvojenu grupu donjih funkcijskih tastera (Insert, Home, Page Up, Delete, End, Page Down) od ona 3 gornja i donja 4 tastera za pravac 4) da ima 3 glavna tastera za Power, Sleep i Wake kontrolu PC-ja... ![]() "Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka. više voli medvedicu, mada nekad dobije i žaoku."
|
|
|
|
|
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 13:17
|
10.04.2007, 02:14
Za razliku od većine ljudi kojima je lakše da kucaju na slim tastaturama, ja redovno kupujem one sa pozamašnim tipkama (nadam se da će se proizvoditi još dugo, dugo
), jer na tankima ne mogu da kucam zbog dugih noktiju. ![]() Moj izbor su najčešće baš one najobičnije i najjeftinije tastature od 350 dinara, i smatram ih potrošnom robom i do sada zaista ne znam tačnu cifru koliko sam ih promenila. Trenutno imam neku anti RSI, ali najiskrenije - ne primetim neku razliku. |
|
|
|
|
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: juče 17:46
|
16.04.2007, 23:11
Prvenstveno čiste,nisam verovala svojim očima šta se u istoj nakupi posle par meseci korišćenja...
![]() Trenutno imamo A4 tech,model:KLS-5UP,i potpuno sam zadovoljna mada mi je,iskreno,trebalo malo vremena da naviknem da kuckam na njoj pošto su joj dimenzije mnogo manje u odnosu na standardne tastature ili bar na one koje smo imali pre ove. |
|
|
|