VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Hardver

Hardver Teme vezane za hardver

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kakve imate zvucnike?
staro
  (#11 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 12:33
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Kakve imate zvucnike? - 23.11.2007, 23:42

Evo od danas se pridruzujem Altec Lansing club-u.

ATP3

Za male pare lepi i dobri zvucnici.

goldie

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 11:56
Godine: 33
Odgovor: Kakve imate zvucnike? - 23.11.2007, 23:47

A jel su ti Altec zvučnici mnogo bolji od Logitechovih il' se vi tu nešto bezveze trtite?

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#13 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Odgovor: Kakve imate zvucnike? - 23.11.2007, 23:56

Ma trtimo se.

goldie

staro
  (#14 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: 28.06.2008 21:08
Pol: Muško
Godine: 32
Odgovor: Kakve imate zvucnike? - 24.11.2007, 00:17

Trtimo se u glavnom Ja sam se rukovodio prvo - iskustvom sa altec sistemima u firmi, koji daju sasma odlichan i chist zvook, preporukama iskusnijih i naravno preporukama i rewievima sa neta, chasopisa itd. Naravno da nisam mogao da uporedjujem model po model Logitecha pa Alteca, ali po svim kriterijumima su Logiteca 2.1 sistemi zaostajali za Altecovim - kvalitetu izrade, zvuku i dizajnu. Logitech kolko znam ima dobrih modela u skupljim klasama, ali ovi srednje i nizze klase sa cenom su plastikaneri i potroshna roba

Evo nekoliko tudjih mishljenja koja nisam bilo lenj da usvojim :

Citat:
Shvatite da je logitech iako kvalitetan proizvođač, proizvođač kompjuterske multimedije, a ne isključivo zvučnih sistema. Sva pojačala su im najobičnija TDA integrisana kola, zvučnici jeftini... Nije ni Altec mnogo bolji, ali neki njihovi zvučnici imaju ili ozbiljna integrisana kola ili tranzistorska pojačala, dok Klipsch uglavnom radi sa tranzistorima i zvučnicima iz sopstvene fabrike. I Altec zvučnicima popusti membrana posle nekog vremena, ako se ekstremno koriste, Logitech tek da ne pričam. Jer ne podešavaju pojačala prema zvučnicima nego stavljaju minimalno jake zvučnike koji mogu da istrpe max snagu pojačala, ali ne dugo. Klipsch u oznaku stavlja maksimalnu snagu zvučnika, a ne pojačala i postavlja takve potenciometre i tako rešava pojačalo, da zvučnici rade 80% od svog maksimuma, tako da i kad se koriste non stop odvrnuti do kraja izdržavaju preko 10-15 godina. Uz to ne znam ko bi mogao u prostoriji manjoj od 50 kvadrata da drži najslabiji Klipsch odvrnut do kraja i da posle čuje nešto.
Citat:
Sta da ti kazem, moj ortak ih je kupio pre nekih par meseci, i ono je stvarno cudo. Zvuk do bola. Zamisli kad se trese ceo pod u stanu od vibracija vufera, koji ima nekih 20-tak kg. Posto se bavim zvukom, bio sam fasciniran jasnocnom i kvalitetom zvuka. Naravno bez neke Creative Live! ili Audigy serije ne pomisljaj da ih koristis, ne vredi da pate na itegralcima. Izvrsio sam poredjenje i sa serijom Jazz 9940b ja mislim nisam bas siguran,ali je to ona serija 5.1 koja je kao dobra. Mislim, zvuk ne moze da se poredi, jazz-ovi zvucnici zvuce kao plastikaneri pored ovih. Veruj mi neces se pokajati i za nekih 220 jevreja ces dobiti bogowski zvuk. Inace imaju tri reziam rada; Stereo, Stereo2 i Gamming, e kad ukljucis ovaj treci mod u nekom FPS-u najezices se od efekata koji su toliko stvarni da je to neverovatno, a dolaze sa zadnjih satelita. Ja sam odusevljen, jednostavno stekam kintu da ih jednog dana vidim i u mojoj sobi, mozda su malo skuplji zbog izvikanog 4.1 sistema , ali sve ima svoje prednosti i mane. Mislim da ova serija Altec-a predstavja pravu snagu ove firme, i cudi me zasto ova serija nije komercijalna, ali mislim da je zbog cene.
Toplo preporucujem kupovinu istih, ali prvo od murije nabavi neki list jer ces imati stalno komsije na vratu, osim ako ne zivis u kuci.
Slusaj najglasnije!!!

Snaga,kvalitet izrade,cistoca zvuka i naravno sto su Altec
sta znam...mozda daljinski ali ja sam se navikao odavno....tako da mi to nije minus

Extra zvucnici,nikad nisam imao problema sa njima(jedino sto su se komsije par puta zalile ,stvarno je steta sto Altec nema ovakve zvucnike u prodaji....meni na integrisanoj ubija(imam stan duplex od 120 kvadrata i sve zivo mi se trese(i komsijama),zvucnici za svaku pohvalu...razmisljam se da ih prodam...da uzmem Logitech 5400....ko je zainteresovan nek salje ponudu na boban.obradovic@gmail.com

Snaga, kvalitet zvuka
Daljinski

Imam zvucnike 621 vec vise od dve godine i zao mi je sto ih vise nema u prodaji jer bih kupio jos jedne za drugu sobu. Hteo sam da kupim 641, ali mi nisu preporucili u prodavnici da ne bih porazbijao prozore po stanu poredili su ih sa svadbarskim zvucnicima Nisu bas kao svadbarski ali su dosta jaki i kvalitetni. Samo reci hvale.

Prvo ovo je najaci 2.1 sistem od Alteca i medju najboljima u klasi komp. zvucnika do otprilike 100E gore-dole. Woofer otkida, pogotovo ako ga stavite u cosak (ispod stola), sateliti su dvo sistemski i daju cist, jak i prefinjen zvuk. Ozbiljni su i lepi ali ova slika to bas i ne pokazuje (GO google pa pogledajte ostale fotke) Distorzije ima samo ukoliko bas ali bas sve i u windowsu pojacate, ali to i nema smisla jer je to za prosecnu sobu PREGLASNO. Zaboravih fancy zicni daljinac koji ima up 'n' down controlu. Mane: nemaju izlaz za slusalice i daljinac zato sto ne znate gde ste dok pojacavate mada za mesec-dva se naviknete. Izvinjavam se znam da ih nema u prodaji ali morao sam jer ih OBOZAVAM. Nadam se da ce se ponovo pojaviti ,a suprotnom CS-21 nije uopste los.

nema boljih 2.1 zvucnika za te pare.steta sto ih vise nama u prodaji.i nije tacno da imaju 143W, woofer je 60 i sateliti po 20 pa saberite.nesto najbolje sto sam kupio za racunar!

Za sobu od 12 kvadrata i AC/DC i Deep Purple nema boljih.

Exrta su zvuchnici, imam ih vec godinu dana, cepam ih bukvalno do kraja svaki dan i josh nemam nikakvih primedbi na kvalitet zvuka.Zamerka ista,ali moze da se regulishe preko programa za pushtanje muzike

Definitivno best buy u klasi oko 100 eura... Jacina fenomenalna, ali da bi se culi u punoj snazi ne mojte da ih kacite na bilo sta slabije od live-a i kx drivera. Zamerka digitalno pojacavanje zvuka pa nikada ne znate gde ste...

...altec+dobra zvucna cine cuda protiv masnoce cak i u hladnoj vodi...kupi i uzvaj

I naravno kao shto kazze chovek, ne vredi bez dobre zvuchne (Audigy ZS ), jer che inache Altec verno prenositi krchanje vashe integrisane zujalice...

Ukratko, odnos kvaliteta izbora modela uz neshto vishu cenu od logiteca je presudiJo.... I nikad ih nisam pojachavao do kraja, poshto ne bi bilo humano..

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

Poruku je izmenio HLEBmaster, 24.11.2007 u 00:36.

staro
  (#15 (permalink))
goldie
golden girl

Odgovor: Kakve imate zvucnike? - 24.11.2007, 17:08

Citat:
DarkRed kaže: Pogledaj poruku
+ subwoofer ima drveno kućište , bass je mnogima PREJAK, a meni bass nikad nije prejak ali ipak ga MORAM SMANJITI - držim ga na 1/3 snage jer se i ovako tresu prozori u sobi koja nije mala - 4 x 3.5 .

Posto imamo iste zvucnike...
Moja soba je 4x4, ali ja volim da slusam glasniju muziku. Tako da mogu da dodam da kad drzim na 1/3 snage, meni je to slabo. Kad Volume drzim na pola (a na racunaru maximum) onda mi je bas kako treba. Bass mi je na 2/3, a treble na 1/3. Sva sreca da zivim u kuci pa nemam problema sa komsijama.

goldie

staro
  (#16 (permalink))
mickom
Početnik
mickom će uskoro postati poznat članmickom će uskoro postati poznat član

Član od: 22.09.2007.
Poslednji login: 03.07.2008 19:44
Odgovor: Kakve imate zvucnike? - 25.11.2007, 12:22

Mercury 5.1,nista posebno sto se marke tice,ali imaju kvalitetan zvuk,jacine 120w!!!!Naravno drvene kutije!!!!

staro
  (#17 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Godine: 26
Odgovor: Kakve imate zvucnike? - 26.11.2007, 11:15

Imam neki smeshni MS Industries 5.1 sistem... Nishta posebno za videti, ali shto se zvuka tiche, super je... Kvalitetan tu i tamo, i ono shto je meni najbitnije, ima dobar bas, i glasan je Dovoljno da se trese sve po kutji kad napanjim... I shto goldie reche, sretja pa sam u kutji, pa me niko ne dira... sem mojih

Inache, jednog lepog dana, ima da opremim sebe Genelec kutijama, i jednim Creative Labs Sound Blaster X-Fi Platinum... A mozhda i jedan Creative Labs E-MU 1616... Al\ to tje vetj biti perverzija...

Inache, jerbo sam radio oko dve godine kao tonski snimatelj u RTS, prilichno sam navuchen na kvalitetan zvuk, jer sam imao prilike da chujem neke stvari onako kako su zamishljene... Zbog toga balavim na profesionalne audio komponente za comp...

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#18 (permalink))
chapi_unique
Početnik
chapi_unique će uskoro postati poznat član

Član od: 04.02.2008.
Poslednji login: juče 01:44
Godine: 17
Odgovor: Kakve imate zvucnike? - 10.02.2008, 18:57

Imadem 5.1 ozvucenje,..firme : Microlab,..kazu da imaju oko 240w
ja nem pojma
al dobri su

Ljubav je jedina bolest od koje ne želimo da ozdravimo!

staro
  (#19 (permalink))
Gospodin Ne
Toxygen
Gospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostale

Član od: 16.12.2007.
Poslednji login: 03.07.2008 10:50
Odgovor: Kakve imate zvucnike? - 10.02.2008, 19:34

Genelec 1030
Finski (i fino zvuce) zvucnici, uglavnom se koriste za (studijski) monitoring.
Kompaktne su, imaju biamplifikaciju i visoki frekventni raspon.
Prednost je u tome sto uopste ne boje* zvuk vec ga "prenose" u svom pravom obliku**.

*pod bojom podrazumevam akcenat na pojedine frekvencije sto je uglavnom mana vecine zvucnika
**linearan, po pojedinim slusaocima zvuk moze biti okrugao kao i kockast pa vi sad zamislite formu

To see a world in a grain of sand, And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour...

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status